Hair

PRVA POMOĆ ZA KOSU

Problemi s kosom? Imamo rješenje

Masno vlasište, ispucali vrhovi i manjak volumena: svima su nam dobro poznati ti problemi s kosom. Svakodnevno pranje, feniranje i ravnanje također kosu izlažu stresu i oštećenjima, pa ona postaje slamasta, nepodatna i bez sjaja. No oslabljena i umorna kosa nisu razlog za očaj! Prava njega, odlični proizvodi i savjeti za oblikovanje kose udahnut će novi život oštećenoj kosi. Ovdje saznajte kako vratiti kosu u top formu i pronađite NIVEA proizvode za oštećenu kosu koji će vam u tome pomoći.

Pružite kosi prvu pomoć

Svi ponekad imamo takozvani bad hair day - dan kad kosa jednostavno odbija surađivati. U takvim situacijama je dobro pri ruci imati suhi šampon ili forming sprej, no  problemi kao što su perut, nadraženo vlasište, ispucali vrhovi ili suha kosa traju nešto dulje. No ne brinite, imamo pregršt korisnih informacija za vas, kao i obilje NIVEA proizvoda koji će spasiti situaciju onda kada to najviše trebate. Također vam donosimo manje poznate informacije o njezi kose. Primjerice, jeste li znali da stres također može oštetiti kosu i da opuštanje može utjecati na zdravlje i kvalitetu kose? Srećom, obnova kose nije nemoguća misija. Nastavite čitati kako biste otkrili još zabavnih i korisnih informacija o oštećenoj kosi.

Oštećena kosa - kako je prepoznati?

Problematična i oštećena kosa lako se prepoznaje već na dodir: zdrava kosa je glatka i svilenkasta, dok je oštećena kosa grublja pod prstima. Provučete li prste kroz kosu i osjetite otpor i kad je kosa suha i kad je mokra, vaša kosa je oštećena. Tretirajte je nježno i oprezno posebno formuliranim NIVEA proizvodima, pogotovo kad je mokra. Mokre vlasi raščešljajte pomoću češlja sa širokim zupcima i uvijek koristite regenerator kako bi raščešljavanje bilo još jednostavnije. Oštećena kosa treba i zaštitu od feniranja: držite fen na sigurnoj udaljenosti i izbjegavajte grube poteze četkom. Najbolje je koristiti široku četku i lagano fenirati kosu preko nje. Fen uvijek obrnite u smjeru vrhova kako bi zatvorili vlasi i tako im pružili sjaj. Preporučujemo da prije oblikovanja uvijek nanesete primer za kosu ili forming sprej.