Pravilna njega i frizure za tanku kosu

Savjeti i trikovi za prekrasnu kosu

Radi se o svega 0.02 milimetra: to je razlika između promjera normalne kose (0.07 milimetara) i tanke kose. Više od trećine žena priželjkuje snažniju kosu. Odabirom pravih proizvoda i frizura, vaša tanka kosa izgledat će fantastično.

Kako nastaje tanka kosa?

Tanka kosa je u većini slučajeva genetski predodređena - plavuše su najčešća meta jer je plava kosa u prosjeku tanja od tamnije kose. No osobe s plavom kosom imaju znatno veći broj pojedinačnih vlasi. Tanka kosa bliže je vlasištu i zato brzo poprima masni izgled. Kvalitetni šamponi i regeneratori za tanku kosu mogu to s lakoćom spriječiti.

Blaga njega za tanku kosu

Najbolja moguća njega za tanku kosu počinje sa šamponom za volumen kao što je NIVEA Volume Care šampon

Ovaj šampon nježno čisti i istovremeno njeguje kosu bez da ju otežava. NIVEA Volume Care regenerator za volumen iz iste linije zaokružuje vašu dnevnu rutinu njege tanke kose. Oba proizvoda sadrže fine čestice dijamanta i pružaju kosi fantastičan sjaj i iznimno lagan volumen. Njegujuća formula s tekućim keratinom čini kosu osjetno glađom – bez da ju otežava. 

Svoj styling dovršite uz Volume Care pjenu za kosu koju nanesete na opranu kosu. Tako ćete osigurati 24-satnu čvrstoću i volumen bez osjećaja ljepljivosti. Njena posebna formula aktivira se s vrućinom i potiče upijanje provitamina B4 i vitamina B3 u kosu, optimizirajući blagotvorni učinak. Štoviše, zaštitna formula s keratinom pruža neodoljivo zdravu i blistavu kosu.
Pravilna njega frizure za tanku kosu

Pravilna upotreba regeneratora za tanku kosu

Šampon koristite umjereno - nanos veličine oraha sasvim je dovoljan za kosu dugu do ramena. Što se tiče frizura za tanku kosu, bob u visini brade ili paž sa šiškama najbolji su izbor.
Pravilna njega i frizure za tanku kosu
Najbolje frizure za tanku kosu? Bob u visini brade ili paž sa šiškama odličan su izbor za tanku kosu.

Sve je u frizuri

Tanka kosa dobije volumen tek s pravom frizurom. U kontrastu s trajnom, voluminozni valovi ne rezultiraju trajnim kovrčama već čine strukturu kose grubljom. Rezultat je povećanje volumena. 
Upitajte frizera za savjet i izbjegavajte istovremeno bojanje i kovrčanje kose ovom metodom.

Održavanje kose je jako važno – optimalno šišanje je svakih 4 do 6 tjedana. Ako kosu njegujete i pazite da frizura izgleda njegovano, vaša tanka kosa će izgledati bujnije. 

Najbolji proizvod za volumen kose: pjena za oblikovanje kao što je NIVEA Diamond Volume pjena za kosu ovija površinu kose u mrežu polimera i udvostručuje volumen uz pomoć push-up efekta tijekom feniranja.

Izborom boje do više volumena

Bojanje kose može tankoj kosi dati bujnost i vratiti volumen: 

Topli odsjaji u smeđoj kosi i svijetli pramenovi u plavoj kosi dat će frizuri punoću.  
Osim toga, bojanje čini kosu grubljom, što ju zauzvrat čini lakšom za oblikovanje. Ipak, preporučujemo da bojanje prepustite stručnjaku tako da oštećenje kose bude smanjeno na minimum. A za obojenu kosu preporučujemo NIVEA Color Care & Protect šampon i regenerator za obojenu kosu iz iste linije.


Pravilna njega i frizure za tanku kosu
Kako tankoj kosi vratiti volumen? Obratite pažnju na potporne slojeve kose. Kraće vlasi podupiru dulje, što znači da kosu "guraju" prema gore i tako stvaraju dojam većeg volumena.

Fantastična tanka kosa

Savjeti za tanku kosu

  • Tanka kosa zahtijeva redovitu upotrebu regeneratora kako bi vrhovi ostali dovoljno hidratizirani. Nanesite pravu količinu na kosu izbjegavajući vlasište.
  • Nađite pravu četku: srednje velika ravna četka će dati sjaj i volumen tankoj kosi. Kako bi postigli veći volumen pri korijenu, fenirajte ju pri korijenu s velikom okruglom četkom.
  • Ako se vaša kosa brzo masti, odaberite poseban šampon za masnu kosu kao što je NIVEA Balanced & Fresh šampon – on temeljito čisti vlasište i pruža dugotrajan osjećaj svježine.

Pravilna njega i frizure za tanku kosu

Lijepa kosa

Otkrijte još odličnih NIVEA savjeta za njegu kose i oblikovanje frizura kao i trikove za postizanje prekrasne, zdrave kose.
product-stage-bg