Kako njegovati suhu kosu

Obavijte suhu kosu hidratantnim tretmanima za kosu

Riješite se ispucalih vrhova ovoga proljeća ovim savjetima za njegu suhe kose. Otkrijte najbolje tretmane za kosu i NIVEA proizvode za njegu kose koji će oživjeti vašu kosu.

Suha kosa: kako nastaje i koje je rješenje

Doznajte što uzrokuje suhu kosu i ispucale vrhove i otkrijte tehnike za njegu kose koje će vašoj kosi vratiti ljepotu i blistavost.

Kako zimski mjeseci utječu na vašu kosu?

U zimskim mjesecima kombinacija hladnoće na otvorenom i prekomjernog izlaganja suhoći na zatvorenom zbog centralnog grijanja mogu isušiti kosu i učiniti je beživotnom.

Ako tome dodate i feniranje, nije čudo što je kosi oduzeta njezina prirodna vlaga te ona postaje suha i sklona ispucalim vrhovima.

Najbolji način za njegu kose na proljeće je tretiranje posebnim proizvodima kao što je NIVEA Diamond Gloss Care Šampon koji sadrži ulje makadamije i Eucerit® koji njeguju i obnavljaju kosu iznutra.

suha kosa snijega

Zašto je kosa suha i zašto se to češće javlja zimi?

Svima nam je poznat osjećaj suhe kose, no znate li što je uzrokuje? Taj osjećaj lomljivosti uzrokovan je manjkom sebuma, prirodnog ulja u kosi. Kada tijelo ne proizvodi dovoljno sebuma na vlasištu, kosa je podložnija oštećenju uzrokovanom suhoćom, toplinom ili hladnoćom.

Što su ispucali vrhovi i kako ih možete izbjeći?

Ispucali vrhovi podrazumijevaju listanje vlasi kose. Do toga često dolazi zbog izlaganja prekomjernoj toplini, suhim uvjetima ili povlačenja kose.

Šišanje kose svakih šest do osam tjedana i nanošenje regeneratora kao što je NIVEA Diamond Gloss Care Regenerator pomaže u jačanju kose.


Suha kosa – Kako se vratiti na pravi put

Pozdravite se sa zimom ovim savjetima za njegu kose. Otkrijte najbolje načine na koje ćete nahraniti suhu kosu i zaštititi je od ispucalih vrhova.

Svakodnevna rutina za njegu suhe kose

Baš kao što u hladnijim mjesecima bogatije nanosite hidratantnu kremu na kožu, trebate biti darežljivi i s proizvodima za njegu kose.

Odaberite šampon kao što je NIVEA Hydro Care šampon koji intenzivno hidratizira vašu kosu bez otežavanja.

Za najbolje rezultate završite pranje kose NIVEA Hydro Care regeneratorom.

Najbolji savjet: Potpuno osušite kosu prije korištenja pegle ili uvijača za kosu da ne biste oštetili folikul.

avokado suha kosa

Najbolja hrana za zdravu kosu

Hrana koja potiče zdravu, sjajnu kosu je hrana koja sadrži dobre masti. Sjetite se avokada, bučinih sjemenki, zelenog lisnatog povraća i sjemenki lana, koji su bogati omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Špinat je također bogat željezom, koje je ključno za zdravu kosu.

5 ideja za proljetno čišćenje vaše kose

  • Kraćenje ispucalih vrhova
  • Odabir potpuno novog izgleda ili nove frizure
  • Smanjenje težine odvažnom, kratkom frizurom
  • Osvježavanje kose novom bojom ili pramenovima
  • Ugađanje suhoj kosi maskom ili tretmanom za kosu

Isprobajte domaću masku za kosu

Ova domaća maska za kosu bogata je hranjivim sastojcima. Isprobajte je i dubinski nahranite suhu kosu!

suha-kosa-proizvodi