• Sve
  • Članak
  • Vodič
FILTRIRAJ
Razvrstaj
Razvrstaj

Koža beba i male djece je iznimno osjetljiva

U prvim mjesecima života, koža bebe je iznimno osjetljiva. Jeste i znali da je koža bebe najmekša netom nakon kupke? To je najbolji trenutak za nanošenje kreme za bebe, jer će je koža u potpunosti upiti. Ovo je posebice važno ako ste opazili da je koža bebe suha ili ako pati od kožnih oboljenja. Koristite i ulje za bebe - masaža beba je posebno zbližavajući trenutak za roditelje i bebu, a ima i odličan učinak na bebinu kožu. Za njegu bebine kože uvijek birajte posebno formulirane kreme za kožu beba s blagim formulama  za dubinsku hidrataciju. Ne zaboravite da hidratacija nije rezervirana samo za večeri poslije kupke . Nanošenje kreme za bebe ujutro je sjajan način da kožu bebe pripremite za šetnju ili druge zajedničke avanture na otvorenom.

Kupanje beba - zbližavajuće iskustvo za roditelje i dijete

Bebe ne treba kupati svaki dan. Dvaput ili triput tjedno je sasvim dovoljno, sve dok bebu redovito čistite nakon promjena pelena i poslije hranjenja. A kako izgleda pravilno kupanje bebe? Temperatura vode neka bude oko 37°C, a za kupanje upotrijebite blage NIVEA BABY proizvode. Kupka ne smije trajati predugo kako ne bi isušila bebinu kožu, no ako bebica uživa, slobodno produžite kupanje za 5 minuta. Nakon kupke,  dijete čim prije omotajte prethodno zagrijanim ručnikom. Kožu bebe ne trljajte, već nježno tapkajte kako ne biste nadražili osjetljivu kožu. Zašto bebe uopće trebaju poseban šampon za bebe? Što kad se pojavi tjemenica? Ovdje pronađite odgovore na sva pitanja vezana za kupanje beba.

Spriječite pelenski osip

NIVEA BABY proizvodi štite osjetljivu kožu vaše bebe, pogotovo u periodu dok njena prirodna zaštita nije u potpunosti razvijena. Naše posebne kreme za bebe spriječit će i ublažiti pelenski osip i suhu kožu, dok će posebno blagi NIVEA BABY šamponi spriječiti peckanje očiju tijekom kupki i pranja glavice. Razvijene u suradnji s dermatolozima i pedijatrima, naše formule s certificiranim organskim sastojcima intenzivno hrane i trenutačno umiruju crvenu, suhu i nadraženu kožu beba. Svi NIVEA BABY proizvodi sadrže  teksture koje se lagano razmazuju kako ne bi nadražile osjetljivu kožu vaše bebe.