Kako zaštititi djecu od sunca?


Tražite zaštitu od sunca za bebe i djecu? NIVEA SUN proizvodi za bebe s visokim SPF-om pružaju pouzdanu zaštitu i specifično su razvijeni za kožu beba koja je iznimno osjetljiva na sunce. Sve NIVEA SUN formule za zaštitu beba od sunca su ekstra vodootporne i iznimno se lako nanose, bilo da je riječ o spreju ili losionu za zaštitu od sunca.


NIVEA zaštita od sunca za djecu: birajte visoki SPF


Dječja koža treba posebno jaku zaštitu od sunca, budući da je puno osjetljivija od kože odraslih. Naime, mehanizmi zaštite kože od UV zračenja kod djece još nisu sasvim razvijeni. Kapacitet kože da se obnavlja također nije na vrhuncu. Stoga je jako važno biti oprezan, jer su opekline od sunca u djetinjstvu glavni uzrok raka kože kod odraslih. NIVEA zaštita od sunca za bebe i djecu s visokim SPF pruža zaštitu za osjetljivu kožu beba. Posebna zaštita od sunca mora biti nanijeta na dijelove tijela koji nisu zaštićeni odjećom. Idealan bi bio sprej ili losion za sunčanje sa SPF 50+. Naš savjet: NIVEA SUN proizvode za zaštitu beba od sunca nanesite prije negoli se uputite na plažu. Sprej će vam olakšati posao – lako se nanosi i koža ga brzo upija.


Zaštita od sunca za bebe neka bude ekstra vodootporna


Bebe obožavaju zabavu u plićaku, no brćkanje može isprati zaštitu od sunca i tako smanjiti njenu učinkovitost. Ekstra vodootporne NIVEA SUN formule za zaštitu beba od sunca pruža svu potrebnu zaštitu čak i tijekom dugog boravka u vodi. Možete li dobiti opekline od sunca u vodi? Nažalost da. Naša koža je još uvijek izložena 60% UVB i 85% UVA zraki na dubini od 50 cm. Ipak, vodotporna zaštita od sunca znatno smanjuje rizik od sunčevih opeklina u vodi. NIVEA testira vodootpornost svojih proizvoda za sunčanje u skladu s propisima Cosmetics Europe. Zaštita od sunca nanosi se na leđa ispitanika koji zatim provode 40 minuta u vrućoj kupki. Najmanje 50% originalnog SPF-a mora i dalje biti mjerljivo nakon isteka tog vremena. Za ekstra vodootporne proizvode, SPF mora biti barem 50% nakon 80 minuta kupanja. NIVEA vodootporna zaštita od sunca za bebe nadmašuje taj standard: ona pruža najmanje 50% zaštite čak i nakon dva sata plivanja i igranja u vodi. Svejedno, preproučujemo da NIVEA SUN proizvode za zaštitu od sunca redovito ponovno nanosite na svoje mališane nakon što izađu iz vode i osušite ih ručnikom.