Celulit na bedrima - savjeti kako ga se riješiti

Kako se otarasiti celulita na bedrima

Celulit je vrlo raširen među ženama. Premda za njega nažalost ne postoji lijek, imamo učinkovite vježbe za noge i savjete koji će ublažiti njegov izgled!

Celulit: činjenice

Saznajte što je celulit, kako nastaje i tko mu je najviše sklon.
zenska bedra celulit

Područja najčešće zahvaćena celulitom

Celulit se obično pojavljuje na bedrima, stražnjici, donjem dijelu trbuha i bokovima. Iako je rasprostranjeniji među pretilim ljudima, svi tjelesni tipovi mogu razviti celulit - čak 9 od 10 žena iskusit će ga jednom u životu!

Što je točno celulit i što ga uzrokuje?

Celulit nastaje kad potkožna masnoća vrši pritisak na povezno tkivo. Upravo zato koža dobiva karakterističan izgled "kore naranče", s vidljivim kvržicama i udubinama. Postoje različiti stupnjevi celulita, od jedva vidljivog do vrlo primjetnog koji prekriva veće područje kože. 

Iako je nastanak celulita prirodan proces, mnogim ženama se ne sviđa njegov izgled i zato ga se žele riješiti ili barem umanjiti njegovu vidljivost. 

Uzrok celulita nije uvijek lako odrediti, budući da na njegovu pojavu utječu različiti faktori, recimo:

 • Dehidracija
 • Nezdrava prehrana
 • Spor metabolizam
 • Nedovoljna fizička aktivnost
 • Hormonalne promjene
 • Visoki postotak tjelesne masnoće
 • Genetska predispozicija
zena provjerava celulit

Žene su sklonije celulitu od muškaraca

Žene imaju viši postotak masnoće na bokovima i bedrima, zato su sklonije celulitu. Osim toga, žene imaju manje poveznog tkiva, što također povisuje rizik razvoja celulita.

Tko je izložen riziku od celulita?

 • Žene
 • Osobe koje imaju obiteljsku sklonost celulitu
 • Osobe koje se ne kreću dovoljno
 • Trudnice
 • Stariji ljudi, radi smanjene elastičnosti kože
 • Osobe s pretjeranom kilažom

Kako vaš način života utječe na celulit?

Mnoge žene toga nisu svjesne, no pojava celulita itekako ovisi od životnog stila. Vježbanje i zdrava prehrana svakako pridonose vidljivosti celulita, odnosno na sprječavanje njegovog nastanka! 
Stresan način života dokazano povisuje aktivnost tvari koje potiču stvaranje celulita, dok redovito vježbanje i kvalitetna prehrana pridonose smanjivanju vidljivosti ili čak sprječavanju nastanka celulita.

Savjeti za smanjivanje vidljivosti celulita

Neka vam celulit ne pokvari dobro raspoloženje - donosimo vježbe za noge i savjete koji će smanjiti njegovu vidljivost na bedrima i drugim dijelovima tijela.
masaza

Masaža bi mogla biti upravo ono što trebate

Žustro masiranje celulitom zahvaćenih područja povećat će cirkulaciju i stimulirati limfni sustav. Tako se iz kritičnih zona uklanjaju toksini i smanjuje zadržavanje tekućina. Za masažu isprobajte hidratizirajuće ulje za tijelo.
pet na dan
Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Ne zaboravite svojih dnevnih 5!

Uvođenjem pet komada voća i povrća u svoju dnevnu prehranu koži ćete vratiti prekrasan zdrav izgled i smanjiti vidljivost celulita.
avokado
Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Zdrave masnoće su dobre za vas

Ne izbjegavajte svu hranu koja sadrži masnoće ako želite ukloniti celulit sa svog tijela. Zdrave masnoće poput onih u maslinama, ribi i avokadu zapravo hidratiziraju kožu, čine ju podatnom i smanjuju vidljivost celulita.
salata
Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Držite se plana obroka

Ako se pokušavate otarasiti celulita, važno je držati se redovitog plana prehrane. To će naučiti vaše tijelo da očekuje hranu u određenom vremenu i pomoći vam da odolite grickanju između obroka.
Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Smanjite unos soli

Smanjivanje unosa soli pomaže u uklanjanju suvišnih tekućina iz masnih stanica, što zauzvrat dramatično smanjuje vidljivost celulita. Identičan učinak ima ispijanje većih količina vode, zato ostanite hidratizirani.
punozrnata prehrana
Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Punozrnato je uvijek bolje

Punozrnata hrana pruža dulji osjećaj sitosti i smanjuje količinu suvišne masnoće na vašem tijelu. Tako dugoročno smanjuje vidljivost celulita.
background

NIVEA proizvodi koji će smanjiti vidljivost celulita