Ono što treba osjetljivoj koži beba


Koža novorođenčadi je osjetljiva i propusna te podložna vanjskim faktorima kao što su hladnoća, UV zračenje tijekom ljeta i suhi zrak od grijanja zimi - stoga je iznimno važna upotreba nježnih i učinkovitih proizvoda za njegu beba. Tanka koža beba brzo reagira iritacijom na nečistoće iz okoliša, kao i na sastojke u proizvodima za njegu. Upravo zato postoje posebno formulirane linije proizvoda za kožu najmlađih. Formule u NIVEA proizvodima za njegu beba razvijene su da pružaju vlažnost i pouzdanu zaštitu. Blaga i njegujuća formula štiti od alergijskih reakcija, podržavajući ujedno prirodnu obnovu kože i njenu sposobnost da zadržava vlažnost. Savršena njega za bebe ispunjuje sve navedene uvjete i tako pruža najbolju moguću zaštitu, zato su NIVEA BABY odličan izbor s kojim nećete pogriješiti! 


Osnova zdrave bebine kože: pravilna njega beba


Za zdravu kožu treba koristiti najbolju moguću njegu već od prvog dana. NIVEA BABY proizvodi za njegu beba udovoljavaju svim zahtjevima kože beba. Kad vam se čini suhom, na kožu svoje bebe nanesite kremu. Često nanašajte tanke slojeve krema i losiona. Nježna masaža potiče cirkulaciju kože i ojačava vezu između roditelja i djeteta. Zaštitite svoje dijete od sunčevih zraka s prikladnim NIVEA SUN proizvodima za zaštitu od sunca za bebe. Također, bebe nikad ne bi smjele biti izložene direktnom suncu. Kada se s djetetom pripremate za izlazak na otvoreno, pobrinite se da sa sobom uvijek imate proizvode za zaštitu od sunca, suncobran za kolica i šeširić za bebu. Dijete kupajte jednom ili dvaput tjedno s posebno nježnom NIVEA BABY pjenušastom kupkom. Osjetljivu dječju kožu temeljito osušite nakon kupanja i nanesite hidratizirajuće ulje, kremu ili mlijeko posebno razvijeno za dječju kožu. Izbor pravilnih proizvoda jako je važan jer ponekad losioni i kupke mogu isušiti bebinu kožu.


Koža u predjelu pelena: osjetljivo područje


Područje pelena zahtijeva posebnu pažnju. Osim što nije izloženo zraku, ono je podložno iritacijama radi kojih bebe mogu imati crvenu stražnjicu, nadraženu kožu ili osip. Često mijenjanje pelena i izlaganje tog područja zraku pruža najbolju zaštitu protiv upaljene kože u predjelu pelena - isti učinak ima i pravilna njega beba. Nježno i temeljito čisšćenje mokrom krpom umočenom u toplu vodu ili nježnim maramicama potiče obnovu, dok utrljavanje posebnih kremica za zaštitu od rana sprječava upale kože u predjelu pelena. Koži ugodna pH vrijednost, dobra kompatibilnost s kožom te nježna i njegujuća formula su od presudne važnosti pri izboru proizvoda za njegu beba, zato svakako isprobajte NIVEA BABY proizvode!