Zanimljivosti o strukturi kose

Sve o obnovi oštećenih vlasi

Različite osobe imaju različitu strukturu vlasi koja određuje njihov tip kose. Otkrijte zanimljive znanstvene činjenice koje se skrivaju u vašim prekrasnim uvojcima.

Sve o strukturi kose

Vjerojatno već slijedite određenu rutinu njege kose, no jeste li znali da je ona definirana strukturom vaše kose? Otkrijte koristite li prave proizvode.
nivea-obnova-kose

Zašto je obnavljanje kose tako važno?

S godinama vlakna kose gube atraktivan sjaj i postaju beživotni. Proizvodi poput regeneratora u spreju obnavljaju kosu iznutra i čine ju podatnom i neodovoljivo mekanom.

Osnovna struktura kose

Svaka vlas ima dva dijela: korijen (folikulu) i stabljiku. Vlasi rastu iz korijena, a njihov vidljivi dio naziva se stabljikom. Kosa je pretežno građena od proteina keratina, baš kao i životinjski kljunovi, kopita i pera.

Znastvena istraživanja pokazala su da je iznimno lako oštetiti strukturu kose, što uzrokuje lomljenje vlasi i ispucale vrhove. Zato je iznimno važno koristiti proizvode koji kosi pružaju najbolju moguću njegu.

dugotrajnost-vlasi

Zanimljivosti o kosi koje će vas iznenaditi

Svaka vlas ima "rok trajanja" od 5 godina

Vaše najotpornije vlasi su stare pet godina. Kako bi sve trajale čim dulje i ostale jake, kosu njegujte kvalitetnim proizvodima i čim manje ju izlažite stresu.

tezina-kosa

Zanimljivosti o kosi koje će vas iznenaditi

Svaka vlas može izdržati do 100 grama težine

Toliko ima prosječna čokolada! Iako djeluju vrlo tanko, vlasi su puno snažnije nego što mislite. Održite ih jakima uz pravilnu njegu.

plavuse-kosa

Zanimljivosti o kosi koje će vas iznenaditi

Plavuše imaju više vlasi

Prosječan broj vlasi varira ovisno o prirodnoj boji kose. Npr., prirodne plavuše u prosjeku imaju najviše, a crvenokose žene najmanje vlasi.

pozadina-struktura-kose

Kako odabrati idealne proizvode za vašu strukture kose?

Iznimno je važno njegu kose prilagoditi strukturi vlasi! Saznajte kako kosi pružiti maksimalnu njegu uz NIVEA proizvode.

Individualna njega prilagođena strukturi kose

Struktura kose ovisi o debljini individualnih vlasi. Proizvode za njegu kose uvijek birajte glede na strukturu svoje kose (tanka, normalna ili gusta). Kako bismo vam olakšali izbor, u suradnji s NIVEA korisnicama razvili smo NIVEA Hairmilk liniju.

Osim šampona i regeneratora prilagođenih različitim strukturama kose, razvili smo i proizvode za dodatnu njegu. NIVEA Hairmilk Natural Shine regenerator u spreju dubinski obnavlja i njeguje oštećene vlasi, tako da postaju lakše za raščešljavanje te pune volumena i života.

obnavljajuca-formula

Dubinski obnavaljajuća formula za njegu kose

Formula NIVEA Hairmilk linije obogaćena je mliječnim proteinima koji ojačavaju i obnavljaju svaki pramen i štite ga od vanjskih utjecaja. Za predivnu kosu punu života!

5 savjeta za predivnu kosu

  • Ne četkajte mokru kosu kako biste izbjegli lomljenje vlasi.
  • Masirajte vlasište dok nanosite šampon kako biste potaknuli cirkulaciju.
  • Ne zaboravite "pet na dan" – zdravi korijeni trebaju vitamine i minerale.
  • Izbjegnite isušivanje kose tako da čim manje koristite peglu za kosu ili figaro.
  • Ne pretjerujte s češljanjem i četkanjem jer to može uzrokovati ispucale vrhove.