Pravilna njega obojene kose

Kako dulje održati ljepotu obojene kose

Plavuše, brinete, crvenokose ili crnke: svima je želja da im je boja čim intenzivnija i traje čim dulje. Uz pravilnu njegu, vaša obojena kosa može svaki dan izgledati kao da ste upravo izašli od frizera.

Dugotrajna svježina boje za obojenu kosu

Sjajna kosa

Obojena kosa: sjajna i zdrava

Volite li svježe obojenu kosu? Samo prava njega može dugotrajno očuvati sjaj i svilenkastu teksturu obojene kose

Kako djeluje bojanje kose?

Struktura kose se posvjetljuje uz pomoć vodikovog peroksida, koji se nalazi u svim bojama. 

Na početku procesa bojanja, struktura kose se otvara korištenjem amonijaka. Oksidans zatim prodire duboko u kosu, odstranjuje prirodan pigment i posvjetljuje kosu. Boja je sastavljena od malih molekula koje ulaze u unutrašnjost vlasi. Tamo okidaju kemijsku reakciju s oksidansom, a rezultat je početak razvoja nove boje. 
Kad se taj proces završi, kosa preuzima željenu boju.

Očaravajući prizor

Izaberite najbolje moguće proizvode kako bi obojena kosa dugo ostala zdrava. Mnoge žene biraju proizvode prilagođene upravo njihovom tipu kose jer jedino tako osiguravaju kosi svilenkasti sjaj i podatnost.

Posebna zaštita obojene kose

Sve boje za kosu prvo napadaju sloj lipida koji je zapravo zaštitna barijera kose. Često pranje, UV zračenje ili stres od vrućine figara ili pegle pridonosi oštećenju strukture kose. Rezultat? Oslabljena vlakna slabije zadržavaju pigment boje za kosu i stoga ona brže blijedi. Zato obojena kosa zahtijeva iznimno posebnu njegu. Bogati sastojci pomažu kosi da zagladi vanjski zaštitni sloj; kosa je tako ojačana i uspješnije zadržava boju. NIVEA Color Care & Protect šampon i regenerator čine upravo to, osiguravajući kosi dugotrajan sjaj i blistavu boju zahvaljujući ekstraktu Eucerita. 
Vraćaju svilenkastu teksturu i prijeko potrebnu podatnost beživotnoj kosi.Ulje u boji

Što obojenu kosu čini zdravom?

Obojena kosa treba zaštitu kako bi održala blistavost boje. Inovativna formula kombinira njegujuće sastojke kao što je ulje makadamije sa zaštitnim elementima poput UV filtera. Oni produljuju svježinu vaše boje i čine kosu zdravijom nakon svakog pranja.

Zaštita kose tijekom sunčanja

U normalnim uvjetima, prirodni sloj lipida u zdravoj kosi ne propušta vodu. No klor u bazenima i morska sol omekšavaju taj sloj i propuštaju vodu koja potom oštećuje kosu. Slobodni radikali, koji nastaju u kosi radi UVA zračenja, također pridonose ispiranju pigmenta boje. I kako onda izgleda savršena zaštita kose tijekom dana na plaži? Ili prethodno nanesite vodootporni sprej s UV filterima, ili umasirajte kuru za kosu kao što je NIVEA Long Repair jednominutni tretman, pa oblikujte kosu u kul punđu ili ju začešljajte u čvrsti rep. Tako ćete na plaži imati šik frizuru, a navečer samo operite kosu i nakratko ju šamponirajte i opet će izgledati savršeno. Naravno, najjednostavnije rješenje za plažu je trendovski šešir. On će sa stilom pružiti zaštitu vašoj obojenoj kosi! Ovdje saznajte više o zaštiti od sunca i koji su najbolji proizvodi za sunčanje.

Prekrasni sunčani dani uz NIVEA njegu za kosu

Posebice ljeti, obojena kosa treba zaštitu od sunca jer UV zrake i slana voda oštećuju kosu. Zato je tretman poput NIVEA Long Repair intenzivne kure savršen nakon zabavnog dana na plaži.
sampon-za-obojenu-kosu