Masna kosa? Nema problema!

Uz malo pažnje do zdrave i blistave kose

Tek ste ju oprali, a kosa vam je već masna? Ne očajavajte, uz pravilnu njegu će vaša kosa opet postati prekrasna.

Masna kosa - uzroci i savjeti za oblikovanje

Kako nastaje masna kosa?

Masna kosa nastaje radi pojačanog lučenja sebuma na vlasištu za koje su zadužene žlijezde na korijenu kose. Rezultat su masni pramenovi, a ponekad i masna perut.

Pojačano lučenje sebuma ima različite uzroke. Među njima su stres, pogrešna njega kose i nezdrava prehrana. Hormonalne promjene kakve nastaju u pubertetu, trudnoći i menopauzi također mogu doprinijeti pojačanoj aktivnosti žlijezda koje luče sebum.

Neki ljudi imaju genetsku preodređenost za pojačano lučenje sebuma.  Promjene godišnjih doba također igraju ulogu u tome: ljeti se vlasište više znoji i djeluje masnije. Zdravo vlasište i dugotrajan osjećaj svježine donijet će vam tek pravilna njega.

Masna kosa

Korisni savjeti za kosu s više volumena

Žlijezde za lučenje sebuma pružaju našoj koži i kosi glatkoću. No ako počnu proizvoditi previše sebuma, kosa postaje masna

Fenomenalna kosa: SOS savjeti za sprječavanje masne kose

  • Sprejevi za feniranje i pjena za kosu stvaraju dodatan volumen i paze da se kosa ne lijepi na vlasište.
  • Lagano tapiranje kose također sprječava direktan dodir s vlasištem.
  • Suhi šampon upija višak sebuma iz kose i vlasišta. Kosa zato laganije pada na lice i izgleda njegovano.
  • Široke trake za kosu lijepo izgledaju i prekrivaju masno vlasište.
  • Ako nema druge: tu je zalizani look koji uključuje začešljavanje kose uz pomoć gela. Tako masna kosa nestaje u trenu.Zbogom masnoj kosi!

Spa tretman za masnu kosu

Masna kosa zahtijeva posebnu brigu, kao što je nježna masaža glave i vlasišta. To će osloboditi višak sebuma i opustiti vas. Masnu kosu možete svakodnevno prati bez straha.

Najbolje vrijeme za pranje kose je ujutro tako da ostane svježa tijekom dana.

Najbolji šamponi za masnu kosu su blagi i bez silikona. Takav je NIVEA Balanced and Fresh Care šampon. Kada koristite regeneratore i maske za masnu kosu, izbjegavajte vlasište kako ne bi postalo masno. Jako dobro isperite da spriječite taloženje proizvoda. Ovdje se nalaze NIVEA šamponi za masnu kosu bez silikona.Feniranje masne kose

Nježno sušenje

Pri sušenju masne kose, važno je da fen držite na sigurnoj udaljenosti od kose kako vrući zrak ne bi puhao direktno na vlasište. To može uzrokovati znojenje vlasišta i brže širenje masnoće.

Figaro i pegle za kosu

Zahtjevne frizure su dobrodošle!

Dodatan savjet: pramenovi i trajna čine kosu poroznom. To nije toliko primjetno kod masne kose jer ona sama proizvodi više ulja.

background image