Osunčani listovi tropske biljke.

NAŠI ODRŽIVI SASTOJCI I FORMULE

NAŠI SASTOJCI I FORMULE: KAKO RAZVIJAMO ODRŽIVU NJEGU KOŽE

Želimo da je vaša koža sretna i zdrava. Budući da nas ona izravno povezuje s prirodom, nastojimo osigurati da naše formule pomažu vašoj koži da se dobro osjeća u sretnom i zdravom okolišu.

Otkrijte kako razvijamo održivu njegu kože upotrebom sastojaka prirodnog podrijetla i biorazgradivih sirovina koje su odgovorno nabavljene.

Organski sastojci prirodnog podrijetla

Dobivanje sastojaka iz prirodnih materijala važan je odmak od ekonomije koja se temelji na fosilnim izvorima. Iako nastojimo povećati količinu prirodno dobivenih sastojaka za njegu kože u formulama naših proizvoda, pažljivo procjenjujemo njihovu učinkovitost u njezi kože, kao i njihov učinak na okoliš.


Biorazgradivost

Pri razvoju naših formula za njegu kože koncentriramo se na biorazgradivost kao jedan od naših prioriteta. Upotrebom biorazgradivih sastojaka osiguravamo da se materijali kojima se služimo vrate natrag u prirodu bez da štete okolišu.


Veganska kozmetika

Sve se više ljudi diljem svijeta okreće veganskom stilu života jer materijali životinjskog podrijetla ne odražavaju njihove vrijednosti života u skladu sa životinjama. NIVEA sa zadovoljstvom svojim kupcima nudi čitav niz veganskih proizvoda za njegu kože koji ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla.


Naša obaveza za maksimalno smanjenje upotrebe mikroplastike

Mikroplastika je izvor onečišćenja tla i vode diljem svijeta. Kao vodeći brand za njegu kože, od samog početka poduzeli smo korake za prestanak upotrebe mikroplastike u našim proizvodima koji se ispiru i uklonili smo mikroplastiku iz svih svojih proizvoda diljem svijeta od kraja 2021.


Naše održivo palmino ulje (ulje palminih koštica)

Zbog svojih jedinstvenih svojstava palmino je ulje (ulje palminih koštica) uobičajeni sastojak formula za njegu kože. Glavni problem s palminim uljem jest što se često za potrebe plantaža uljne palme uništavaju velika područja prašume. NIVEA je uvjerena da se palmino ulje (ulje palminih koštica) mora održivo nabaviti kako bi se prašume zaštitile od krčenja.


Sigurnost za kožu i transparentnost

NIVEA nastoji razvijati proizvode koji uzimaju u obzir sigurnost za kožu, okoliš i velika očekivanja potrošača kada je u pitanju njega kože. Kako bi bila transparentna u odnosu na svoje formule i olakšala potrošačima odluku pri kupnji održivih proizvoda za njegu kože, NIVEA pruža jednostavne, no detaljne informacije o gotovo 600 sastojaka kojima se služi.


One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100 % transparentni i odgovoriti na sva pitanja koja imate o održivosti koju zagovara NIVEA. Ako niste uspjeli pronaći sve odgovore koje ste tražili na ovim stranicama ili želite podrobnije informacije, pišite nam i s veseljem ćemo vam odgovoriti.