• Sve
  • Članak
  • Članak
  • Video
  • Vodič
FILTRIRAJ
Razvrstaj

Otkrijte svoj tip kože

Lijepa koža nije nemoguća misija uz njegu prilagođenu vašem tipu kože. Zato je prvi korak da odredite svoj tip kože. To nije uvijek jednostavno jer svaka koža ima drugačije osobine, a i struktura kože se mijenja s vremenom. Ipak, postoji pet tipova kože: normalna koža je elastična, ima dobru cirkulaciju i nije problematična. Suha koža je manje elastična i naginje svrbežu i iritacijama. Mješovita koža često ima masni sjaj i sklona je nečistoćama u T-zoni, ali ima i suha područja. Koža s nepravilnostima često je pod utjecajem hormonalnih promjena, radi čega luči previše sebuma i pokazuje znakove prištića i mitesera. Osjetljiva koža je također česta i najčešće se pojavljuje u kombinaciji sa suhom kožom. Najvažnije pravilo: uvijek koristite proizvode za njegu kože koji su u potpunosti prilagođeni vašem tipu kože. Na tome će vam posebno biti zahvalna osjetljiva koža te koža s nepravilnostima.

Vratite koži mladenački izgled

Mladolika i čvrsta koža san su svake žene, no neizbježna je činjenica da naša koža s godinama stari. Već oko 30. godine struktura kože se mijenja. NIVEA savjeti za njegu kože pomažu vam da čim dulje očuvate mladenački izgled: uvijek pazite na zaštitu od sunca, čak i u mlađim godinama, jer UV zračenje vodi do prijevremenog starenja. Kako biste potaknuli obnovu stanica kože, koristite kreme za lice koje sadrže koenzim Q10 i keratin. Također, koristite kreme za njegu područja oko očiju: prve bore pojavljuju se upravo tamo.

Ovako će vaša koža dugo ostati lijepa

Ne samo njega najboljim mogućim proizvodima, već i vaša osobna kozmetička rutina i životni stil odrazit će se na ljepoti vaše kože. Evo par savjeta kako do lijepog tena: uvedite svakodnevnu rutinu - ujutro i navečer obavezno je temeljito čišćenje lica kako biste odstranili nečistoću i nakupljeni višak masnoće. Zatim koži priuštite laganu kremu za lice sa SPF. Redovito nanošenje noćne kreme za lice podržava prirodni proces regeneracije. Za osjetljivo područje oko očiju uvijek koristite posebnu kremu. Ne zaboravite da sunce može ozbiljno naštetiti koži, stoga uvijek koristite zaštitu od sunca. Krema za sunčanje je obavezna- na plaži je nanosite svaka 3 sata za potpunu zaštitu od UV zračenja. Nakon dužeg izlaganja suncu, kožu umirite i ohladite s posebnom kremom ili losionom nakon sunčanja. Za njegu lica uvijek koristite kreme čiji SPF iznosi najmanje 15.

Poklonite svojoj koži opuštenost

Stres i negativne emocije se vrlo brzo odražavaju na stanju kože. Stoga potražite ravnotežu u životu, uzmite si više vremena za sebe i češće vježbajte. Već 30 minuta vježbanja osigurat će veću otpornost na svakodnevni stres. Pazite i na pravilnu prehranu. Naš savjet za njegu kože: opuštajuće kupke pridonose relaksaciji uma i tijela, a i fantastične su za kožu.

 

.