Kako se nadopunjuju dnevna i noćna krema za lice?

Razlika između dana i noći

Vaša koža ima svoj bioritam. Znate li kakva njega joj treba u koje doba dana? Uz pomoć dnevne i noćne kreme za lice, vaša koža prima optimalnu zaštitu 24 sata dnevno.

Cjelodnevna zaštita i njega kože

Svaki dan je poseban i ima svoj ritam. Zato je redovita njega kože od iznimne važnosti. Tijekom dana, koži treba zaštita od utjecaja iz okoliša. S druge strane, tijekom noći treba podršku dok se obnavlja. Dnevna i noćna krema usklađene s vašim tipom kože osiguravaju zdravu i blistavu put.

Dnevna i noćna krema za lice: zaštita i obnova

Tijekom dana, koža treba vlažnost i zaštitu:  
  • Nanesite dnevnu kremu za lice ujutro nakon čišćenja lica. Vaša dnevna krema hidratizira kožu i djeluje kao zaštitni sloj od utjecaja iz okoliša. 
  • Dnevne kreme s antioksidansima neutraliziraju slobodne radikale i štite kožu od oštećenja. 
  • Provodite li puno vremena vani? Onda je za vas obavezna dnevna krema sa zaštitnim faktorom. Osim što pruža zaštitu od sunca, takva krema sprječava starenje uzorkovano UV zračenjem. 
  • BB krema je fantastičan izbor za svjež i gladak ten.

Tijekom noći, stanice kože se obnavljaju punom parom, a koža je posebno zahvalna za hidratizirajuće sastojke: 
  • Nakon temeljitog čišćenja, nanesite noćnu kremu na lice i vrat. Noćne kreme su obično bogatije i potpomažu prirodan proces obnove kože. 
  • Za razliku od dnevnih krema, noćne kreme ne sadrže zaštitni faktor. Zato noću ne biste trebali koristiti dnevnu kremu jer je zaštitni faktor faktor tada nepotreban.

Dnevna krema: UV zaštita

Dnevna krema: zaštitni sloj protiv UV zračenja

Sunčanje je jedno od glavnih uzroka preranog starenja kože. Zato obavezno koristite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom kao što je NIVEA dnevna krema s vitaminom E.

Kako se vaša koža obnavlja tijekom spavanja

Noćna krema sadrži njegujuće sastojke i posebno je bogata, jer kada legnemo u krevet, naša koža tek počinje raditi. Dok spavamo, tijelom se distribuiraju različiti hormoni zaslužni za obnovu stanica. Također, cirkulacija krvi i opskrba nutrijentima znatno su viši noću. Noćne kreme, kombinirane sa zdravim snom, potiču obnovu kože. Anti-aging sastojci imaju iznimnu važnost u noćnoj njezi kože. NIVEA Hyaluron Cellular Filler noćna krema osigurava mladenački izgled zahvaljujući sastojcima koji aktiviraju stanice i prirodan proces obnove kože.

Dnevna i noćna krema: prekrasna koža na cijelom licu

Za potpunu njegu kože, treba vam više od dnevne i noćne kreme za lice. Budući da je koža oko očiju posebno tanka i osjetljiva, koristite bogatu hidratantnu kremu za kožu oko očiju koja će umanjiti fine linije i bore oko očiju.

Zaštita s kremom za kožu oko očiju

Koža vašeg lica zaštićena je dnevnom i noćnom kremom, pažljivo odabranima za vaš tip kože. No osjetljiva koža oko očiju zahtijeva dodatnu pažnju. Pružite joj najbolje uz kreme za područje oko očiju koje sadrže hijaluronsku kiselinu ili Q10.

Odspavajte za ljepotu!

Boravak u krevetu je prijatelj ljepote i zato svaku noć odspavajte između 7 i 8 sati. Bolje ćete spavati ako zadnji večernji obrok ili kavu unesete najkasnije 2 do 3 sata prije odlaska u krevet. Pripazite i na zrak od grijanja - on pridonosi isušivanju kože!

Dnevna i noćna krema: prilagođene vašem tipu kože

Ključ savršene njege ne leži samo u sastojcima, već i u različitoj gustoći dnevnih, noćnih i krema za kožu oko očiju. Najbolja dnevna krema je lagana, brzo se upija i pruža koži matiran izgled. Zato je ujedno i najbolja podloga za šminku. A kakva je najbolja noćna krema? Bogatija i viskoznija, tako da dulje ostaje na koži i djeluje cijelu noć. Osjetljiva koža oko očiju treba biti njegovana kremom s laganom teksturom koja se upija brzo i pruža intenzivnu hidrataciju. Za noćnu njegu preporučujemo NIVEA Hyaluron Celullar Filler noćnu kremu: njena bogata tekstura vidljivo zaglađuje prve bore oko očiju.