Imate li pitanja o njezi lica?

Saznajte odgovore na često postavljana pitanja o njezi lica.

1. ZAŠTO JE POTREBNO KORISTITI POSEBNE PROIZVODE ZA NJEGU LICA?
Čišćenje je prvi korak u održavanju prirodne ljepote i zdravlja kože. NIVEA proizvodi za čišćenje kože blago i temeljito čiste kožu od šminke, sebuma i nečistoća, bez isušivanja kože ili uništavanja zaštitnog sloja. Ovi proizvodi paze i na različite tipove kože. Koža je optimalno pripremljena za sljedeće korake u njezi.

2. KOJA JE NAJBOLJA NJEGA ZA SUHU KOŽU LICA?
Najbolja njega suhe kože sastoji se od nježnog čišćenja, hidratacije i blagotvorne njege. NIVEA proizvodi za suhu kožu ispunjavaju sve te zadatke. NIVEA proizvodi za čišćenje za suhu kožu nježno i temeljito odstranjuju šminku i nečistoću, a istovremeno održavaju prirodnu razinu vlažnosti u koži. NIVEA Care linija daje koži intenzivnu vlažnost i lipide, ojačavajući zaštitni sloj kože. Takva njega dat će vašoj kpži gladak i zdrav izgled. NIVEA nudi i druge proizvode posebno razvijene za suhu kožu: NIVEA hranjiva krema za dnevnu njegu, NIVEA nježno mlijeko za čišćenje lica i NIVEA umirujuća pjena za suhu i osjetljivu kožu.

3. KAKO NASTAJE SUHA KOŽA LICA?
Koža je prekrivena slojem hidrolipida. Zajedno tvore zaštitnu barijeru koja je odgovorna za zaštitu od bakterijskih upala, kao i održavanje uravnotežene vlažnosti kože. Oštećenja u ovom sloju mogu izazvati isušivanje kože. Za suhu kožu uzrok možemo naći u vanjskim i unutrašnjim faktorima. Vanjski faktori su klimatske promjene, vjetar, suh zrak iz klimatskih naprava, niska vlažnost zraka, visoke i niske temperature i UV zračenje. Važnu ulogu igraju i osobne navike kao što je pretjerana upotreba agresivnih proizvoda za čišćenje, određeni lijekovi, stres i prehrana. U unutrašnje faktore ubrajamo: hormonalne promjene, bolesti i starenje kože.

4. ZAŠTO TREBAM KORISTITI POSEBNE PROIZVODE ZA ČIŠĆENJE LICA?
Čišćenje lica je prvi korak u održavanju prirodne ljepote i zdravog izgleda vaše kože. NIVEA proizvodi za čišćenje lica kožu nježno, ali temeljito oslobađaju šminke, sebuma i nečistoća bez da ju isušuju ili oštećuju njen zaštitni sloj.  Također poštuju specifične karakteristike različitih tipova kože.  Koža je tako optimalno pripremljena za iduće korake njege.

5. POSTOJI LI RJEŠENJE ZA PROŠIRENE PORE?
Prvi korak je svakodnevno čišćenje kojim se uklanja višak masnoće s kože uz pomoć sredstava koja se ispiru. Zatim se  nanosi tonik za lice primjeren za vaš tip kože. Povrh toga, savjetuje se korištenje maske za lice koja dubinski čisti ili piling za lice 1-2 puta tjedno. Kada je riječ o proizvodima za njegu lica, savjetuje se korištenje laganih proizvoda, kao i proizvoda koji ne sadrže ulje.

6. KAKO ČESTO MOGU KORISTITI PILING?
Normalna, mješovita i koža sklona prištićima dobro podnose piling 1-2 puta tjedno jer on potencira učinak čišćenja ostalih proizvoda. NIVEA piling nježno i temeljito odstranjuje sebum, mrtve stanice kože i nečistoće. Preporučujemo NIVEA nježni piling za lice i NIVEA 3-u-1 dnevne piling maramice. Osobe s osjetljivom kožom piling ne bi smjele koristiti prečesto, a i trebale bi izabrati proizvode posebno razvijene za osjetljive kožu.

7. KAKVE SU PREDNOSTI KORIŠTENJA TONIKA ZA LICE?
Proizvodi za čišćenje lica nježno i temeljito odstranjuju sebum, šminku i nečistoću. I dok micelarna voda odstranjuje maskaru rastopivu u vodi, tonik za lice je odličan za čišćenje kože. Odstranjuje ostatke nečistoća, osvježava i vlaži kožu. NIVEA tonik za čišćenje lica za suhu kožu ima umirujući učinak na kožu,  a NIVEA Pure Effect Stay Clear tonik za čišćenje pruža matirajući efekt. Tonik za lice koži pruža fenomenalan osjećaj svježine i duboko čišćenje.

8. TREBAM LI KORISTITI POSEBNU KREMU ZA NJEGU PODRUČJA  OKO OČIJU?

Područje oko očiju je vrlo drukčije u odnosu na ostale dijelove kože lica. Koža oko i ispod očiju vrlo je tanka i ima slabije tkivo, stoga je vrlo osjetljiva i burnije reagira na promjene u tijelu, pogotovo na zadržavanje i distribuciju vode.  Ta osjetljivost vidljiva je u pojavi tankih linija ili tamnih krugova ispod očiju. NIVEA Q10 PLUS krema protiv bora za područje oko očiju je vrlo blaga, ne sadrži parfem i pomaže smanjiti pojavu bora i tamnih krugova, radi čega koža izgleda zaglađenije i blista zdravljem.

9. ZAŠTO BI SE NAVEČER TREBALA KORISTITI POSEBNA NOĆNA KREMA?
Navečer i tijekom noći, kada je koža opuštenija, proces regeneracije i podjele stanica se ubrzava. Iz tog razloga, pomoć u procesu regeneracije je najvažnija funkcija proizvoda za noć, uz hidrataciju i njegu. Stoga, važno je iskoristiti priliku i kožu njegovati obogaćenim kremama.

10. ŠTO UZROKUJE PRERANO STARENJE KOŽE? 
Različiti faktori utječu na prerano starenje, no najvažniji je UV zračenje.  Ne pomažu ni nezdrava prehrana, nikotin, pretjerana konzumacija alkohola i psihički stres. Ovi faktori potiču povećanu proizvodnju slobodnih radikala u koži koji su glavni uzrok preranog starenja kože. Za zaštitu kože od preranog starenja preporučujemo proizvode sa spf faktorom kao što su NIVEA dnevna krema SPF 15 ili Q10 PLUS CC dnevna krema sa SPF 15 ili SPF 30.

11. TREBA LI DNEVNA KREMA SADRŽAVATI SPF FAKTOR?
Primarni uzrok za prerano starenje kože je UV zračenje. NIVEA proizvodi za njegu lica s UV filterima smanjuju učinak UV zraki na kožu lica. Glavni učinak dnevne kreme je povećanje vlažnosti u koži što ju čini opuštenijom i svježijom, a dnevna krema s UV  filterima dodatno štiti kožu od UVA/UVB zraki. Koliki spf faktor ima određena NIVEA krema možete uvijek provjeriti na embalaži. Preporučujemo NIVEA dnevnu kremu SPF 15, no ukoliko trebate posebne proizvode za zaštitu od sunca  (za plivanje, sunčanje, itd.), svakako provjeriti našu NIVEA Sun liniju.

12.MORAM LI LJETI KORISTITI DRUGE KREME ZA LICE NEGO ZIMI?
Promjene godišnjih doba utječu na kožu. Zimi je koža obično suša nego ljeti. Iako tip kože varira ovisno o dobu godine, promjene kože mogu biti manje ili opazno veće. Ako ste pronašli kremu za lice koja optimalno brine o vašoj koži tijekom cijele godine, nema potrebe za promjenom. No ako osjetite da vašoj koži treba više vlažnosti i njege, smisleno je prebaciti se na bogatiju kremu kao što je NIVEA hidratizirajuća dnevna krema ili krema NIVEA Care.

13. ŠTO ZNAČI ”NE-KOMEDOGEN”?
Proizvodi koji nisu ”komedogeni” dokazano spriječavaju pojavu pora koje kasnije postaju komedoni (prištići). Brojni faktori igraju ulogu u formiranju prištića. Potencijalni faktor je višak masnoće koja dovodi do začepljenja žlijezda koje luče sebum i stimuliraju formiranje prištića. Ne-komedogeni proizvodi za čišćenje i njegu posebno su osmišljeni za nečistu kožu (uglavnom masnu i mješovitu kožu).


IMATE LI DODATNA PITANJA?

KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM OBRASCA