NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

shea-maslac-njega

Shea maslac: Nezamjenjiv u njezi kože

Sve o nevjerojatnoj formuli za kožu i kosu

Saznajte zašto je shea maslac tako cijenjeni kozmetički sastojak i u kojim se sve NIVEA proizvodima skriva.

Nevjerojatni shea maslac

Vjerojatno već znate da je shea maslac jedan od najučinkovitijih prirodnih sredstava za njegu kože i kose. A sada saznajte zašto je shea maslac tako cijenjen!

Zlatni dar Afrike

Shea maslac i ulje dobiva se iz orašastih plodova shea drveta koje prirodno raste u tropskoj Africi. U skladu s afričkom tradicijom, samo ženama je dozvoljeno da dodiruju shea drvo, beru plodove i prerađuju ih. Shea maslac se naziva i „zlato žena“ jer omogućuje stotinama tisuća afričkih žena da preradom plodova u shea maslac ostvare prihod, nabave odjeću i lijekove te omoguće školovanje svojoj djeci. Iz tog razloga je sječa stabala strogo zabranjena.

U Africi se shea maslac zbog svojih ljekovitih svojstava koristi dulje od 2000 godina - kao lijek za upale mišića i reumatske bolove, za zaštitu od suhog pustinjskog vjetra i za njegu kože beba. Neka afrička plemena vjeruju da kožu namazanu shea maslacem ni metak ne može probiti! Izvanredna njegujuća svojstva shea maslac duguje svom sastavu - uz uravnotežen omjer zasićenih i nezasićenih masnih kiselina koje sprječavaju gubitak vlage iz kože, sadrži i proteine, minerale te vitamine ljepote A i E.

Shea maslac vs. ulje

shea-maslac-karite

Shea maslac ili ulje? Oba imaju njegujuće učinke na kosu i kožu, razlika je samo u teksturi. Tekuća tekstura shea ulja kožu čini mekšom, dok je shea maslac štiti od vanjskih utjecaja.

shea-maslac-spf-faktor

Uz sve druge fenomenalne učinke koje ima na kožu, shea maslac također štiti kožu od štetnog UV zračenja. Ipak, pripazite: ima vrlo nizak SPF (6), zato preporučujemo upotrebu losiona za sunčanje s visokim SPF poput NIVEA SUN Protect & Moisture.

  1. Shea maslac se u afričkim zemljama još uvijek koristi za kuhanje te kao sredstvo za njegu kože.
  2. Jedna je od rijetkih prirodnih tvari koje štiti od UV zračenja, zahvaljujući cimetnoj kiselini koja mu i daje karakterističan orašasti miris.
  3. Djeluje protuupalno i pomaže kod raznih oboljenja kože te zacjeljivanja manjih rana, ogrebotina i opekotina.
  4. Trudnice ga koriste za preventivnu zaštitu od strija.
  5. Prednost shea maslaca je sigurnost upotrebe - čak i vrlo osjetljiva koža ne reagira loše na njega, a siguran je i za upotrebu na koži beba.

Za što se sve koristi shea maslac?

Shea maslac prikladan je za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu, no ima i niz drugih primjena!

SHEA MASLAC U NIVEA PROIZVODIMA

Brojni NIVEA proizvodi sadrže čudesni shea maslac. Predstavljamo 3 koja ćete svakako htjeti uključiti u svakodnevnu njegu!

NIVEA Smooth care krema za ruke

karite-maslac-krema-ruke

Za glatke i njegovane ruke, pogotovo u hladnijim zimskim mjesecima, svakodnevno koristite ovu njegujuću kremu. Bogata formula sa shea maslacem ojačat će zaštitni sloj kože i pobrinuti se da ruke ostanu mekane i podatne cijeli dan.

NIVEA Smooth Sensation mlijeko za tijelo

mlijeko-za-tijelo-shea-maslac-nivea

Ovo bogato mlijeko za tijelo sadrži shea maslac koji djeluje kao zaštitna barijera na koži. Pruža joj prijeko potrebnu hidrataciju i intenzivno hrani njegujućim sastojcima kako bi ostala glatka, a budući da se brzo upija, idealno je za jutarnju upotrebu.

Labello Original balzam za usne

labello-original

Ispobajte hidratantnu njegu usana s inovativnom formulom koja zadržava vlažnost. Ovaj balzam obogaćen shea maslcem ima laganu teksturu i prirodno vlaži usne koje nakon nanošenja izgledaju i osjećaju se sjajno!

NJEGUJUĆA ULJA U NIVEA KOZMETICI

Sada kad ste otkrili njegujuću moć shea maslaca i njegov čudesan učinak na kožu, otkrijte koja se još dragocjena ulja nalaze u NIVEA proizvodima.

Arganovo ulje

ulje-argana-nivea

Jeste li već među brojnim ljubiteljicama ovog čudesnog ulja? Pročitajte kako nastaje arganovo ulje, zašto ima tako nevjerojatan učinak na kožu i kosu te u kojim se NIVEA proizvodima skriva!

Bademovo ulje

ulje-badema-nivea

Njegujuća i ljekovita svojstva bademovog ulja su u mediteranskim zemljama poznata još od antičkih vremena. Pročitajte zašto je bademovo ulje tako cijenjeno i u kojim NIVEA proizvodima se nalazi!