NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

nivea-nove-britvice

Od brijanja do njegujućeg brijanja

Otkrijte NIVEA Sanfte Rasur liniju za njegujuće brijanje i uživajte u prekrasnoj, glatkoj koži.
Inovacija

BRIJANJE JOŠ NIKADA NIJE BILO TAKO JEDNOSTAVNO I NJEGUJUĆE

Uključite njegujuće brijanje s NIVEA Sanfte Rasur linijom u svoju svakodnevnu rutinu.
Vodič za brijanje

Kako savršeno obrijati bikini zonu?

Saznajte u ovom videu!

FAQ

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

ZAŠTO BRIJANJE ČESTO IZAZIVA IRITACIJE?

Jednom dnevno ili jednom mjesečno: svako brijanje za kožu predstavlja stres. Proces brijanja isušuje kožu i može - posebno s osjetljivom kožom - dovesti do osjećaja peckanja i svrbeža. To se često ispoljava ružnim crvenilom. Ulazi folikula dlake lako se upale prilikom brijanja, pogotovo na području bikini zone. Osim toga, oštrice često porežu kožu - naročito ako se prilikom brijanja koriste samo uobičajeni proizvodi za tuširanje. Oni djelomično pripremaju kožu za brijanje, čime se povećava rizik od manjih ozljeda. Osim toga, kruti brijač ne može dovoljno dobro doprijeti do svih dijelova tijela. NIVEA Sanfte Rasur brijač s pokretljivim zglobom s 5 oštrica se zahvaljujući svom pokretljivom zglobu savršeno prilagođava svim tjelesnim konturama, omogućujući precizno i nježno brijanje.

JESU LI DLAČICE NA PODRUČJU PAZUHA JEDNAKO DEBELE KAO I ONE NA BIKINI ZONI?

Dlačice na intimnom i pazušnom području gotovo su dvostruko deblje od onih na rukama i nogama. Osim toga, one rastu dvostruko brže. Isto tako, dlačice ondje izrastaju puno pliće, što dovodi do brzog urastanja. Ta područja stoga trebaju posebnu njegu. Pri razvoju Sanfte Rasur brijača s pokretljivim zglobom NIVEA je razmotrila ovu problematiku i razvila inovativnu glavu brijača koja se optimalno prilagođava svim dijelovima tijela te temeljito uklanja tanje i deblje dlačice.

ZAŠTO NIVEA NA TRŽIŠTE STAVLJA BRIJAČ ZA ŽENE?

Tržištem vlada nekoliko proizvođača, a svi dolaze iz područja muškog brijanja. Već više od 100 godina, NIVEA je priznati stručnjak za njegu kože s velikom inovativnom snagom, a pri razvoju brijača za žene od samog se početka u potpunosti usredotočila na njihove zahtjeve i potrebe. NIVEA vam nudi djelotvoran brijač, jednostavan za korištenje, koji prije svega štiti Vašu kožu.

DAKLE, ŽENE TREBAJU DRUGAČIJI BRIJAČ NEGO MUŠKARCI?

Da. Budući da puno žena brije pazuha, bikini zonu, noge i ruke, potreban im je brijač koji se fleksibilno prilagođava različitim dijelovima tijela. Budući da žene često imaju osjetljiviju kožu od muškaraca, potrebno im je i nježnije brijanje. NIVEA proizvodi za njegu za pripremu brijanja i nakon brijanja posebno su prilagođeni ženskim potrebama: NIVEA Sanfte Rasur gel za brijanje pruža zaštitu i pomoću vitamina E sprječava iritacije kože nakon brijanja.

 

NA ČEMU NIVEA TEMELJI SVOJU EKSPERTIZU ZA BRIJANJE ŽENSKIH TJELESNIH DLAČICA?

Tvrtka Beiersdorf se već dugi niz godina bavi osobinama ženskih dlačica. Tijekom protekle 3 godine provedeno je detaljno istraživanje na sudionicima u dobi između 20 i 40 godina s različitim tipovima kože i bojom kose. Pri izradi Atlasa dlačica osim vanjskih stručnjaka sudjelovali su i znanstvenici iz Beiersdorfa, budući da dobro poznaju priznate metode ispitivanja kose i brade.

Atlas dlačica

  • Beiersdorf je napravio opsežnu studiju koja je i znanstveno objavljena. U tzv. Atlasu dlačica proučavali smo gustoću dlačica, rast i debljinu dlačica, kao i izlazni kut na različitim mjestima ženskog tijela. Tu su i boja kose i kutikula (zaštitni sloj kose) kao i smjer rasta dlačica.
  • Jedan od rezultata bila je spoznaja da su dlačice ispod pazuha i u bikini zoni gotovo dvostruko deblje od onih na rukama i nogama. Stoga je ovdje potrebna velika snaga brijanja te češće brijanje.
  • Dlačice ispod pazuha i na bikini zoni obično su mnogo tamnije od onih na ostatku tijela i ranije postaju vidljive. Ovdje se mora češće brijati, što pak znači da koža na tim mjestima treba posebnu zaštitu i njegu.
  • Studija pokazuje na kojim mjestima postoji vrlo visok rizik od urastanja dlačica: kada dlačice imaju plići kut izbijanja, tu je površinu teže brijati. Ovaj rizik postoji uglavnom kod dlačica ispod pazuha i na bikini zoni. Ovdje brijač igra veliku ulogu - mora pružiti precizno, a istovremeno nježno brijanje.

KOJI SASTOJCI LINIJE PROTECT & SHAVE OVE PROIZVODE ČINE TAKO POGODNIMA ZA NJEGU?

Aloe vera dobivena iz lišća bogata je vitaminima, mineralnim solima, aminokiselinama i enzimima. Vlaži kožu i potiče obnovu stanica. Gel iz biljke gotovo je identičan pH vrijednosti ljudske kože. Zato ta biljka ima tako ljekovito djelovanje. Integrirani NIVEA jastučić za njegu kože, kao dio brijača s pokretljivim zglobom, umiruje kožu već tijekom uporabe i ostavlja hranjivi zaštitni sloj.

Ekstrakt magnolije nalazi se u NIVEA Sanfte Rasur gelu za brijanje. Njegova glavna odlika je antioksidativno i protuupalno djelovanje, čime vašoj koži osigurava prekrasnu glatkoću nakon brijanja. Flavonoidi i eterična ulja kamilice umiruju kožu i štite je od iritacija kao što je crvenilo. Stoga je ekstrakt kamilice prisutan i u NIVEA Sanfte Rasur gelu za brijanje.

Dodatni savjeti

Vodič za savršeno brijanje

Otkrijte kako izgleda besprijekorno brijanje bikini zone i pazuha!

Brijanje bikini zone

bikini-zona-dlačice

Postanite majstorica uklanjanja dlačica iz bikini zone!

Brijanje nogu i pazuha

obrijte-noge

Otkrijte NIVEA savjete i proizvode za jednostavno brijanje nogu i pazuha!