Za glatku, meku i njegovanu kožu

NIVEA LOSIONI I MLIJEKA ZA TIJELO

Kako se razlikuju mlijeko za tijelo i losion za tijelo? Oba proizvoda sadrže njegujuće sastojke koji kožu čine glatkom, no nisu potpuno identična: losion za tijelo je nešto laganije teksture i stoga idealan za svakodnevnu hidrataciju, dok je bogato mlijeko za tijelo dobro nanijeti čim suha koža zavapi za dodatnom njegom.
 
Vodič za njegu suhe kože


Ako vas muči suha koža, preporučujemo redovito korištenje NIVEA mlijeka za tijelo za vrlo suhu kožu ili jednako njegujućeg losiona za tijelo. Kako pomoći suhoj koži? Vrijeme i godišnja doba mogu itekako utjecati na suhu kožu. Vrlo visoke ili niske temperature, grijanje i jak vjetar isušuju kožu i uzrokuju iritaciju, a ponekad i ljuštenje. 
Zato svakako izbjegavajte tuširanje i kupanje vrućom vodom, jer ona kožu može izuzetno isušiti i uzrokovati crvenilo. Također, korištenje proizvoda koji ne odgovaraju vašem tipu kože napravit će više štete nego koristi. Zato prvo utvrdite koji je vaš tip kože, a zatim odaberite mlijeko ili losion za suhu kožu s njegujućim sastojcima kao što su dragocjena ulja i Eucerit. Iako je nanošenje mlijeka i losiona za tijelo bitan dio održavanja zdravlja kože, pozitivne promjene u načinu života pomoći će vam u pružanju najbolje moguće njege svom tijelu.  
Pripazite da je vaše tijelo dovoljno hidratizirano tako da pijete dovoljno vode tijekom dana  –  to će hidratizirati i vaše stanice!  Nadalje, raznolika prehrana bogata voćem, povrćem i antioksidansima odrazit će se na zdravlju vaše kože.


Koja je razlika između mlijeka za tijelo i losiona za tijelo?


Losion i mlijeko za tijelo nisu potpuno identični - razlika je u omjeru vode i ulja. Mlijeko za tijelo ima visok udio masnoća, dok losion za tijelo sadrži vidok udio vode, s čime tijelu pruža dubinsku hidrataciju. Budući da ima bogatiju teksturu, mlijeko za tijelo primjereno je za izrazito suhu kožu. Također, mlijeka za tijelo nešto se sporije upijaju kako bi u koži zadržala čim više vlažnosti.Koji god proizvod izabrali, svakodnevno ga nanosite kako biste dubinski nahranili kožu i zaštitili je od isušivanja!