Zgrabite savršenu boju za ljeto uz zdravo tamnjenje


SAZNAJTE KAKO LAKO POSTIĆI PREPLANULI TEN

Želite li preplanuli ten koji izgleda kao da ste upravo bili na ljetovanju? Zaboravite solarij i sunčanje te saznajte koje su najbolje kreme za tamnjenje!

Učinak sunca na tijelo i kožu

Sunce ne utječe samo na naše raspoloženje, već i na zdravlje. No što učiniti kada sunčanje i vitamin D nisu nadohvat ruke?
vitamin-d-preplanulost

Melanin – ključ tamnjenja

Sunce nam podiže raspoloženje i potamnjuje kožu. Razlog se krije u pigmentu zvanom melanin koji daje boju očima i kosi.

Zdrava preplanulost: razne mogućnosti

Tko ne bi poželio sjajan i blago preplanuli ten koji podsjeća na plažu i ljeto?  Kako biste postigli zamaman ljetni ten, ne trebate na godišnji odmor.  I dok neki vole sunčanje na jarkom suncu, nekima su draži nježni proizvodi za tamnjenje, no za oboje vrijede pravila za postizanje prirodnog tena.

Dodatne informacije o zaštiti od sunca potražite ovdje.

Ako svako toliko tijekom pauze za ručak izađete na sunce u park ili na balkon, ne podcijenjujte snagu sunca. Već malo neopreznosti može rezultirati zategnutim usnicama i izgorjelom kožom. Spriječite to tako da se suncu ne izlažete predugo bez kreme sa zaštitnim faktorom.

Duljina sunčanja i izlaganja direktnom suncu ovisi dakako o tipu vaše kože, ali ne bi smjela trajati dulje od 15 minuta. Bezbrižno sunčanje i uživanje na plaži omogućit će vam NIVEA proizvodi za zaštitu od sunca.

A što je sa zaštitom lica tijekom ljeta?

BB kreme djeluju samo na površini kože. To znači da hidratantni proizvodi, kao što je 82333 BB Cream light, stvaraju dojam zdrave preplanule puti. BB kreme lako se peru pod tušem ili tijekom čišćenja lica prije spavanja. Ako planirate dulji boravak na suncu, svakako nanesite NIVEA SUN UV FACE kremu za lice čiji će se visoki SPF faktor pobrinuti za savršenu zaštitu od UV zračenja.
BB krema
BB krema izvrsno će ujednačiti nesavršenosti na koži lica. Pazite i da sadrži najmanje zaštitni faktor 10, jer ćete tako dodatno zaštititi kožu od starenja.
tamnjenje-nivea-sun

Zdrav izgled kože uz sprej za samotamnjenje

Za razliku od BB kreme, losion i sprej za samotamnjenje djeluju na površinski sloj kože i mijenjaju mu boju. Za ravnomjeno nanošenje, kožu najprije očistite pilingom i odaberite boju u skladu sa svojim prirodnim tenom. Losion i sprej za samotamnjenje popularne su metode za brzo tamnjenje kože, no tako postignuta preplanulost nije trajna i nestat će nakon nekoliko dana zbog, primjerice, kontakta s odjećom.
vitamin-d-kreme-za-suncanje

Prirodno tamnjenje pomoću sunca i prehrane

Sunce nam automatski podiže raspoloženje. No prije izlaganja vrućim zrakama, pročitajte kako potamniti kožu na zdrav način. Otkrit ćemo vam i super recepte za prirodnu preplanulost!
hranjiva-zastita

ZAŠTITA ILI TAMNJENJE? SAD MOŽETE IMATI OBOJE!

Proizvodi iz linije NIVEA SUN Protect & Bronze pružaju pouzdanu zaštitu kože i prirodnu preplanulost.

Hranjiva zaštita. Trajna preplanulost.

Intenzivne UV zrake mogu uzrokovati opekline od sunca. Zato je zaštita kože od sunca iznimno važna. Čak i ako se držite hlada, sunčanje aktivira proizvodnju melanina u koži, a on je odgovoran za prirodnu zaštitu od sunca. Zato se tamnjenje kože odvija sporije, ali će učinak trajati dulje. NIVEA SUN Protect & Bronze linija sa zaštitnim faktorima 20, 30 i 50 potiče prirodno tamnjenje kože i ne sadrži sredstva za samotamnjenje. Pro-melanin potiče proizvodnju pigmenta u koži i tako pridonosi njezinoj zaštiti. Napomenimo još i da zdravi ten traje dulje od umjetne preplanulosti.