Hair

KOJI JE VAŠ TIP KOSE?

Kosa je sinonim za ljepotu

Kosa igra važnu ulogu u našem izgledu - neovisno o godinama, svi priželjkujemo lijepu kosu i neodoljivu frizuru. No samo ako znate koji je vaš tip kose, možete odabrati odgovarajuću njegu - NIVEA proizvodi za njegu kose i oblikovanje formulirani su za najrazličitije tipove kose, stoga svakako pročitajte naše savjete kako biste izabrali najbolje za sebe.

Savjeti za njegu različitih tipova kose

Koji god tip kose imali, upamtite sljedeće savjete. Za veći volumen kose, koristite šampone i regeneratore za više volumena, kao i poseban primer za kosu ili forming sprej. Posebna tehnika feniranja također može kosi vratiti volumen: fenirajte se u smjeru suprotnom od rasta kose. Oštećenu kosu njegujte posebno formuliranim šamponima i regeneratorima te obnavljajućim maskama za kosu i barem ponekad uzmite pauzu od oblikovanja kose. Uvijek dajte prednost kvalitetnim proizvodima jer će jedino upotreba ispravnog šampona i regeneratora rezultirati zdravom kosom.

Savjeti za prekrasnu kosu


Koji god tip kose imali, slijedite sljedeće savjete za njegu kose kako biste je održali u top formi. Nakon pranja kose je nježno tapkajte ručnikom umjesto grubog trljanja. Možete i ručnik omotati oko glave poput turbana. Na taj način se vlažnost iz kose odstranjuje posebice nježno. Muči vas masna kosa? Često češljanje i četkanje kose može prenijeti ulje koje luči koža po duljini kose. Pazite i na pažljivo četkanje mokre kose jer je tada posebno osjetljiva i može lako doći do oštećenja vlasi. Kosu razmazite posebnim proizvodima za njegu:  maska za kosu primjerena je za svaki tip kose. Takav njegujući tretman štiti kosu, čini je lakom za raščešljavanje i ne ostavlja masne tragove. Možete je koristiti svaki put kad perete kosu.