Imate li pitanja u vezi dječje njege?

Ovdje možete pročitati odgovore

1. KAKO SE NANOSE PROIZVODI ZA BEBE?
Svi proizvodi sadrže upute za korištenje. Proizvodi se mogu koristiti svakodnevno, a potrebno ih je nježno nanositi čistim rukama ili prstima.

2. POSTOJI LI NIVEA BABY PROIZVOD KOJI NE SADRŽI KAMILICU?
Većina NIVEA Baby proizvoda ne sadrži kamilicu. Samo Pure & Natural maramice, blagi šampon i kupka, kupka, blaga kupka, Silky Shine šampon i  Extra Mild šampon sadrže kamilicu.

3.  JE LI POTREBNO ISPIRATI NIVEA BABY KUPKU / KUPKA+ŠAMPON (2 U 1) S KOŽE MOJE BEBE?

Svi proizvodi za ispiranje (šampon i kupke) trebaju se nježno, ali temeljito isprati.

4. KADA SMIJEM POČETI KORISTITI ZAŠTITU OD SUNCA ZA SVOJE DIJETE?
Dermatolozi preporučuju da se bebe i djeca do 3 godine starosti ne izlažu suncu jer njihov sustav zaštite kože nije u potpunosti razvijen. Želite li koristiti proizvode za zaštitu od sunca kao dodatnu zaštitu, NIVEA Baby linija sadrži najveću moguću zaštitu. NIVEA Baby SUN losion 50+ prikladan je za korištenje kod beba starih 6 mjeseci i više. NIVEA Baby SUN proizvodi ne sadrže alkohol, parabene ni parfem te su osobito pogodni za korištenje na osjetljivoj dječjoj koži. Za zaštitu jednogodišnjaka i starije djece, preporučujemo NIVEA Sun Kids proizvode dostupne unutar NIVEA Sun linije.  

                                                                                                                                                        
5. ZAŠTO SU NIVEA BABY PROIZVODI POSEBNO PRIKLADNI ZA OSJETLJIVU KOŽU BEBA? 

Taržite li proizvode bez konzervansa, svakako provjerite: NIVEA Baby njegujuće ulje za bebe, NIVEA Baby krema za zaštitu od hladnoće i vjetra, NIVEA Baby Pure & Sensitive intenzivna krema, NIVEA Baby blaga kupka i NIVEA Baby njegujući kremasti sapun.


6. KOJI NIVEA BABY PROIZVODI NE SADRŽE PARFEM?                                                    
NIVEA Baby Pure & Sensitive vlažne maramice, NIVEA Baby losion za zaštitu od sunca SPF 50 i NIVEA Baby krema za zaštitu od sunca SPF 30 ne sadrže parfem.

7.  KOJI NIVEA BABY PROIZVODI NE SADRŽE KONZERVANSE?                                                        
NIVEA Baby njegujuće ulje za bebe, NIVEA Baby krema za zaštitu od hladnoće i vjetra, NIVEA Baby Pure & Sensitive intenzivna krema, NIVEA Baby blaga kupka i NIVEA Baby njegujući kremasti sapun ne sadrže konzervanse.

8. KOJE NIVEA BABY MARAMICE NE SADRŽE PARFEM?
Pure&Sensitive maramice su bez mirisa. Iz tog razloga, one su najprikladnije za osjetljivu kožu beba.

9. MOGU LI NIVEA BABY VLAŽNE MARAMICE BACITI U WC ŠKOLJKU? JESU LI BIORAZGRADIVE?  
Naši kupci očekuju proizvode dobre za njih i okoliš, stoga pri kreiranju proizvoda mislimo na održivost. Biorazgradivost NIVEA Baby vlažnih maramica odgovara OECD standardu 301, stoga ih slobodno možete baciti u wc školjku. No molimo da u skladu s uputama ne bacate više od 5 maramica odjednom!

10. KOLIKO ČESTO TREBAM KUPATI SVOJE DIJETE?
Kako ne biste vanjski zaštitni sloj djetetove kose izlagali prevelikom stresu, suzdržite se od prečestog kupanja djeteta. Iz higijenskog vidika, jedna kupka tjedno je dovoljno.  Ako vaše dijete jako uživa u kupci, možete povećati količinu, ali pazite da se beba ne zadrži predugo u vodi jer to može urokovati isušivanje kože. Upamtite: nikad ne ostavljajte bebu u vodi bez nadzora!

11. MOGU LI SVOJ LOSION ZA TIJELO UPOTRIJEBITI NA BEBI? 
NIVEA Baby proizvodi razvijeni su i testirani specifično za potrebe osjetljive bebine kože. Cijela linija je dermatološki testirana i pruža optimalnu njegu bebinoj koži koja se još razvija i nije toliko otporna kao koža odraslih. Stoga preporučujemo  upotrebu NIVEA Baby proizvoda za vaše dijete, a losion za tijelo za odrasle neka ostane rezerviran samo za odrasle.


IMATE LI DODATNA PITANJA?

KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM OBRASCA