NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

dijete-bez-pelena

Odvikavanje od pelena

Saznajte kako odviknuti dijete od pelena

Otkrit ćemo vam kad je dijete spremno za odvikavanje od pelena i kako ga naučiti na tutu.

VODIČ ZA ODVIKAVANJE OD PELENA

Navikavanje na tutu jedan je od najvećih izazova za novopečene roditelje. Saznajte kako ga možete uspješno savladati!

Kada je vrijeme za odvikavanje od pelena?

navikavanje-na-tutu

Kao što iskusni roditelji već dobro znaju, ništa od tute dok dijete ne bude spremno. Većina djece je fizički ili psihički pripremljena za odvikavanje od pelena u uzrastu od 1,5 do 3 godine. Djevojčice su uobičajeno nešto ranije spremne za odvikavanje od pelena nego dječaci.

Kako odviknuti dijete od pelena?

Čak i ako je vaše dijete naviknuto da ne nosi pelene, to ne znači da je spremno za tutu. Važno je da budete strpljivi, jer dijete nećete moći prisiliti na odvikavanje od pelena. Radije ga postupno i bez uzrujavanja naučite što se očekuje od njega. Prvo djetetu objasnite što je tuta i opišite mu što radite dok ga presvlačite.

Zapamtite da djeca uče kroz opažanje i imitiranje, tako da bi stariji brat ili sestra mogli poslužiti kao primjer. Pratite znakove koji ukazuju da je dijete spremno za odvikavanje od pelena - recimo, postane svjesno mokre ili pune pelene i unaprijed vas obavijesti da mu se piški.

Držite tutu u kupaonici kako bi dijete naučilo da se tu vrši nužda. Stavite ga na tutu nakon obroka ili u vrijeme kad obično vrši nuždu. Dječacima je obično lakše da u početku sjede na tuti dok piške.

SAVJETI I TRIKOVI ZA JEDNOSTAVNO ODVIKAVANJE OD PELENA

Evo što možete učiniti kako bi dijete prirodno i s čim manje poteškoća prihvatilo odvikavanje od pelena.

Ne vršite pritisak na dijete!

Svako je dijete drugačije, zato nemojte vršiti pritisak. Sasvim je u redu ako vaš princ ili princeza nisu spremni za odvikavanje od pelena. Znamo da je teško ostati smiren kad dijete uprlja tepih, ali ako pokažete nervozu, prenijet ćete negativne emocije na dijete. Ako ne budete ljuti, vrlo je vjerojatno da se to neće ponoviti, tako da očistite nered, no svakako ostanite smireni i raspoloženi.

Zapamtite 3 zlatna pravila

odviknuti-bebu-od-pravila

Strpljenje, puno pohvala i upornost. Pohvale koje dijete dobije od vas mogu dugoročno utjecati na razvoj samopouzdanja. Možda vam sad to tako ne izgleda, ali ako ostanete pozitivni i ustrajni, odvikavanje od pelene brzo će proći i uskoro ni vi ni vaše dijete više nećete razmišljati o tome!

RODITELJI, PROČITAJTE I OVO

Znamo da želite samo najbolje za svoju bebu, zato svakako provjerite našu ponudu NIVEA Baby proizvoda i dražesne priče za laku noć koje možete poslušati sa svojim djetetom!

Sve za vašu bebu

njega-beba-proizvodi

Brojne generacije su odrasle uz njegujući dodir NIVEA Baby proizvoda. Pregledajte obožavane NIVEA klasike i novitete koji će postati neizostavni dio vaše obavezne baby opreme.

Čarobni svijet priča

03_MMC_NIVEA_Fairytales_FB_SharingImage_1502_fairy_mia

Tražite simpatične priče za laku noć? Ljupki junaci NIVEA priča za djecu pobrinut će se da vaše dijete bezbrižno utone u svijet snova.