Najnježnija njega
od prvog dana

NIVEA Baby micelarni šampon i gel za pranje

NJEŽNA BABY MICELARNA FORMULA

Svi se slažemo da ne postoji ništa slađe od mirisa male bebe nakon kupanja. Kako pranje kosice i kupanje ne bi prošlo u suzama, donosimo inovaciju - posebno blagi NIVEA Baby micelarni šampon i gel za pranje!
micelarni-sampon-za-bebe

NIVEA Baby micelarni šampon za bebe

Posebno blaga formula NIVEA BABY micelarnog šampona s kamilicom omogućuje nježno pranje dječje kosice bez iritacija. Ne sadrži alkohol, parabene ni umjetne boje te najnježnije čisti bebino vlasište bez isušivanja tjemena. Slobodno ga mogu posuditi i mame!
micelarni-gel-pranje-beba

NIVEA Baby micelarni gel za pranje

Kupanje bebe bez suza? Apsolutno! Zahvaljujući prirodnim sastojcima i posebno blagoj formuli NIVEA Baby micelarnog gela za pranje, koža vaše bebe bit će čista i mekana, a kupanje će se pretvoriti u njezinu omiljenu igru.

Sve o pranju kosice

Zašto bebe uopće trebaju poseban šampon? Što kad se pojavi tjemenica? Ovdje pronađite odgovore na pitanja vezana za šampon za bebe.
prehladjena-beba

Je li tjemenica opasna?

Tjemenica je posve bezopasna i obično nestane sama od sebe kada je dijete staro između šest i osam mjeseci. Ako vam svejedno smeta, u bebino vlasište nježno umasirajte NIVEA Baby njegujuće ulje da omekšate naslage koje zatim uklonite uz pomoć nježne četke za bebe prije šamponiranja.

Zašto vlasište beba treba blagu njegu?

Koža na vlasištu beba i novorođenčadi nije u potpunosti razvijena, pa je stoga vrlo osjetljiva. Vlasište nije važno samo radi zaštite glave i mozga, već je neophodno za rast kose, a može pokazati i znakove kožnih upala tijekom djetinjstva. Tijekom ljetnih vrućina vrlo je bitno zaštititi osjetljivu kosu i vlasište beba. Svojem djetetu stavite šešir i izbjegavajte direktno izlaganje suncu koliko god možete.

Rast bebine kose zna biti sporadičan i nepravilan - čak ni gubitak kose nije isključen! Iako su uzroci još nejasni, dobro je znati da neke bebe ne dobiju kosu do 1. godine života. Također, boja i tekstura kose mogu se promijeniti tijekom ranih stadija života, što ne predstavlja razlog za brigu sve dok je vlasište zdravo.

Čak i kad upotrebljavate blagi šampon kao što je NIVEA Baby micelarni šampon za bebe, na vlasištu se može razviti tjemenica. Ona se manifestira u obliku masnih i ljuskavih predjela kože koji vjerojatno nastaju radi viška sebuma ili visoke razine hormona. Važno je upamtiti da tjemenica nije zarazna.

VRIJEME JE ZA KUPANJE

Dječja kupka je vrlo zbližavajuće iskustvo za roditelje i bebu. Često se odvija na kraju dana, pa je zato odlična za zajedničko opuštanje.

Najvažniji savjeti

Bebe ne treba kupati svaki dan. Dvaput ili triput tjedno je sasvim dovoljno, sve dok bebu redovito čistite nakon promjena pelena i poslije hranjenja.

A kako izgleda kupanje bebe? Temperatura vode neka bude oko 37°C, a za kupanje upotrijebite blage proizvode kao što je NIVEA Baby micelarni gel za pranje. Kupka ne smije trajati predugo kako ne bi isušila bebinu kožu, no ako vaša beba uživa, slobodno produžite kupanje za 5 minuta.

Nakon kupke, svoje dijete čim prije omotate toplim i prethodno zagrijanim ručnikom. Kožu bebe ne trljajte, već nježno tapkajte kako ne biste nadražili osjetljivu kožu. Posebnu pažnju obratite na kožne pregibe - neka budu potpuno suhi.
kupanje-bebe-micelarni-gel

4 savjeta za pravilnu dječju kupku

  • Prvo provjerite temperaturu vode koristeći svoj lakat ili zapešće, tek onda položite bebu unutra.
  • Nikad ne ostavljajte bebu samu u vodi, niti za sekundu.
  • Za nježno sušenje svoje bebe upotrijebite mekan ručnik - bebe vole tople, prethodno zagrijane ručnike.
  • Imajte spremnu čistu odjeću ili pidžamicu tako da bebi ne bude hladno.