ŠTO SU TO AKTIVNI ANTI-AGE SASTOJCI I ZAŠTO IH KORISTIMO

Pripremili smo poučan vodič s najučinkovitijim aktivnim sastojcima u proizvodima za njegu koji sprječavaju i smanjuju učinke starenja kože.

PREDSTAVLJAMO NAJUČINKOVITIJE AKTIVNE SASTOJKE ZA KOŽU MLAĐEG IZGLEDA

Godine koje prolaze ne donose nam samo vrijedna životna iskustva, već ostavljaju trag na našoj koži. To zahtijeva našu pojačanu pažnju i različite proizvode za njegu kože. Na starenje kože utječu razni čimbenici, od načina života do genetike i okoliša. Ipak, proizvodi za njegu s aktivnim sastojcima protiv starenja mogu pomoći u usporavanju starenja kože.

ŠTO SU TO AKTIVNI SASTOJCI?

Aktivni sastojci u proizvodima za njegu su oni sastojci koji imaju hidratantni, hranjivi ili neki sličan učinak na kožu, a u skladu su s ciljem određenog proizvoda. Dakle, to su sastojci koji čine odabrani proizvod učinkovitim.

 

KAKO ODRŽATI MLADOLIKI IZGLED?

Svako razdoblje u životu je lijepo. Starenje je normalan proces koji ne možemo zaustaviti, ali možemo usporiti starenje kože. Upravo aktivni sastojci u kozmetici mogu smanjiti pojavu linija i bora, poboljšati teksturu i tonus kože te dočarati mlađi izgled. Naći ćete ih u najvećim koncentracijama u NIVEA serumima za lice. Predstavljaju naprednu njegu koju koža lica i vrata posebno brzo upija te tako bolje pokrene aktivne sastojke. U nastavku vam donosimo pojedinačne aktivne sastojke koje smo uvrstili u NIVEA proizvode kako bi vam pomogli da postignete lijepu kožu te mladolik i zdrav izgled.

žena se gleda u ogledalo

Koenzim Q10

ŠTO JE Q10?

Koenzim Q10 je biomolekula kože koja je neophodna za život. Kao tvar koja daje energiju pomaže našim stanicama da rastu, ostanu zdrave i regeneriraju se. Istovremeno, Q10 je i snažan antioksidans koji djeluje protiv slobodnih radikala koji oštećuju stanice na nekoliko razina.

 

KAKO DJELUJE KOENZIM Q10?

U mladosti razina koenzima Q10 u tijelu opskrbljuje sve stanice odgovarajućom količinom energije. Nažalost, razina koenzima Q10 nakon 20-te godine života počinje opadati. Metabolizam u stanicama se usporava, a koža gubi elastičnost. Stres, čimbenici iz okoliša te izlaganje štetnoj UV svjetlosti dodatno ubrzavaju proces starenja kože.

Koenzim u proizvodima za njegu kože trajno poboljšava opskrbu stanica kože energijom i jača antioksidativni zaštitni sloj kože. Koža se vraća u fiziološku ravnotežu, postaje sposobna regenerirati se te općenito otpornija. Proizvodi koji sadrže koenzim Q10 pomažu u smanjenju bora na koži lica, ali i kod celulita te pri učvršćivanju kože.

ZNATE LI?

Danas se suvremenim procesima fermentacije koenzim Q10, identičan onome u tijelu, može proizvesti i industrijski. Znate li da su znanstvenici iz Beiersdorfa među prvima proučavali učinke koenzima Q10 na kožu i da ga koriste u području proizvoda za njegu kože od 1998. godine? Linija NIVEA Q10 POWER danas sadrži najčišći koenzim Q10 na tržištu, koji je 100% identičan onome koji je prirodno prisutan u vašoj koži.

HIJALURONSKA KISELINA

ŠTO JE HIJALURONSKA KISELINA?

Hijaluronska kiselina je tvar u tijelu koja je prvenstveno prisutna u vezivnom tkivu i zglobovima. Kao promjenjiva molekula šećera koja je prirodno prisutna u tijelu, hijaluronska kiselina ima mnoga korisna svojstva. Među njima je svakako vrlo važno to što može vezati velike količine vode na sebe – svaka molekula hijaluronske kiseline može zadržati i do 1000 puta veću masu vode prema vlastitoj težini!

 

KAKO DJELUJE HIJALURONSKA KISELINA?

U vezivnom tkivu hijaluronska kiselina održava kožu čvrstom i zategnutom, a ujedno svojom sposobnošću vezanja vode povećava zalihe vlage u koži. Važna je za pravilan rad zglobova, jer zbog svoje visoke viskoznosti djeluje kao mazivo. Kao posljedica starenja i raznih vanjskih utjecaja, tijelo s godinama počinje proizvoditi sve manje hijaluronske kiseline. Koža tako dobiva manje hranjivih tvari i vlage, pa postaje mlohava i stvaraju se bore. No vezivno tkivo može biti opskrbljeno hijaluronskom kiselinom ili potaknuti njezino stvaranje u tijelu, čineći našu kožu osjetno čvršćom. Razni serumi ili kreme protiv bora sadrže hijaluronsku kiselinu koja koži daje vlagu, ispunjava je te daje joj vidljivo i osjetno mlađi izgled.

ZNATE LI?

Budući da se hijaluronska kiselina u tijelu neprestano razgrađuje, potrebna je redovita uporaba kozmetičkih proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Samo na taj način možete stalno nadopunjavati njezine zalihe i održavati kožu lijepom i mladolikom. Zbog svoje fleksibilnosti, hijaluronska kiselina je prisutna u velikom broju proizvoda za njegu lica. Znate li da NIVEA Cellular Hyaluron profesionalni serum sadrži čistu koncentriranu hijaluronsku kiselinu s odabranim sastojcima za njegu koji su 98 % prirodnog podrijetla? Za trenutni osjećaj svježe i zategnute kože te čvršću i glatku kožu nakon samo 7 dana korištenja!

VITAMIN C

Vitamin C (askorbinska kiselina) je vitamin topiv u vodi koji sudjeluje u mnogim biološkim procesima. Kao učinkovit antioksidans štiti kožu od preranog starenja, neophodan je za stvaranje kolagena u stanicama kože, a ujedno sprječava nastanak akni i prištića.

 

KAKO DJELUJE VITAMIN C?

Kako biste izbjegli oksidativni stres na koži, osim hrane koja sadrži vitamin C (npr. paprika, jagode i ribizl), preporuča se korištenje krema ili seruma koji sadrže ovaj antioksidans. Kombinacija anti-age sastojaka izvrstan je recept za pomlađenu kožu. NIVEA Q10 ENERGY linija za njegu lica s koenzimom Q10 te vitaminima C i E može u kombinaciji sa zdravim načinom života usporiti prerano starenje kože. Koža nakon korištenja postaje glatka i blistava.

ZNATE LI?

Kreme i serume s antioksidansima možete početi koristiti već sredinom 20-ih godina. Tako ćete pripremiti vašu kožu na izazove suvremenog života (stres, brza hrana, zagađenje i UV zračenje), a mogućnost pojave prvih bora bit će manja.

RETINOL

ŠTO JE RETINOL?

Retinol je oblik vitamina A, važan za zdravu kožu, zube i kosti. Retinol potiče proizvodnju polisaharida koji zadržava vodu u koži, povećava proizvodnju kolagena i ubrzava regeneraciju stanica kože. Redovita uporaba poboljšava teksturu i izgled kože.

 

KAKO RETINOL DJELUJE?

Ako ste primijetili trajne bore na svojoj koži, možda je dobro vrijeme da uključite retinol u svoju svakodnevnu beauty rutinu. U obliku seruma, gela ili kreme izvrstan je za sprječavanje znakova starenja na koži. U raznim proizvodima za njegu kože smanjuje pojavu tankih linija i bora, vlaži kožu, čini je mekom, glatkom i podatnom. Istovremeno smanjuje pojavu pora i nesavršenosti kože, čak hiperpigmentacije i akne. Za ujednačeniji, ljepši ten.

ZNATE LI?

Retinol može iritirati kožu pa NIVEA u svojim proizvodima koristi "Phyto Retinol" koji je prirodna, posebno nježna biljna alternativa retinolu. Izrađuje se od biljke "Bidens pilosa", koja potječe iz Južne Amerike, a koristi se u tradicionalnoj medicini diljem svijeta. Poznato je po tome što ga i osjetljiva koža jako dobro podnosi.