muško brijanje

Ublažite iritaciju izazvanu brijanjem


SVE O POTPUNOM MUŠKOM BRIJANJU I NJEZI KOŽE

Potpuno je netočno da su crvenilo, iritacija te ljuštenje kože nužne posljedice redovitog brijanja. Baš poput uraslih dlačica i porezotina, oni su često tek znak loših alata i tehnike brijanja.

Potpuno brijanje u tri koraka

Potpuno brijanje uvelike ovisi o kvalitetnoj pripremi. Ako kožu ne pripremite za brijanje, ono će skoro sigurno završiti s porezotinama, iritacijom, uraslim dlačicama i neurednim izgledom. Budući da se u životu obrijete oko 20.000 puta, bilo bi dobro da se naučite to raditi pravilno.
muško brijanje - korak čišćenje

1. Čišćenje

Gel za čišćenje, ili još bolje piling, neka bude vaše prvo sredstvo za pripremu kože. Piling će podići dlačice kako bi ih britvica potom lakše odrezala, a ujedno će ukloniti mikroskopske odumrle stanice kože i nečistoću koja se je nakupila na licu.
muško brijanje - brijanje

2. Brijanje

Izbor glavnog proizvoda za brijanje - pjene, sapuna ili gela - stvar je osobnog ukusa. Ako imate stvarno debele dlačice, potražite proizvode koji su razvijeni za grublje brade. Tako će površina kože omogućiti lakše klizenje britvice.

Za temeljito brijanje s jednom rukom napnite dio kože te s jednim preciznim potezom u smjeru rasta dlačica povucite britvicu po tom dijelu Vaši pokreti neka ne budu kratki i brzi. Također, ne povlačite britvicu više puta po istom dijelu jer ćete time samo nadražiti kožu. Ako koža nije temeljito obrijana, ponovno nanesite pjenu za brijanje i zatim ga još jednom obrijte – ako je zaista potrebno, tada britvicu možete potegnuti suprotno od smjera rasti dlačica.

brijanje

3. Njega nakon brijanja

Balzam za njegu nakon brijanja obnavlja kožu. Njegovi aktivni sastojci pomažu popraviti oštećenja kože i brzo obnavljaju zaštitnu barijeru kože. Losion za njegu kože NIVEA MEN Fresh Kick nakon brijanja dezinficira porezotine i ranice te koži vraća izgubljenu vlažnost i umiruje nadraženje.

Budući da previše alkohola može isušiti kožu i uzrokovati iritaciju, važno je da nađete proizvod s odgovarajućom količinom alkohola – svi proizvodi koji sadrže preko 50 % alkohola svakako će pogoršati stanje kože nakon brijanja. NIVEA MEN losion nakon brijanja sadrži 30 % alkohola, što je svega polovica uobičajene količine. Za muškarce s osjetljivom kožom idealna je formula bez alkohola, stoga preporučujemo NIVEA MEN Sensitive losion za njegu poslije brijanja.

Najčešći problemi nakon brijanja i kako ih ukloniti

Svaki potez britvice uzrokuje mikro ozljede, odstranjuje gornje slojeve kože i ostavlja ju bez zaštite od infekcija i iritacije.
PECKANJE KOŽE

Peckanje kože

Što?

Izgleda kao osip popraćen laganim peckanjem.

 

Zašto?

Nedovoljna količina proizvoda za brijanje, tupa britvica koju zato pretjerano pritišćete o kožu, a u nekim slučajevima i bakterije na starijim britvicama.

 

Rješenje:

Nova, oštra britvica i prikladna količina kreme ili gela za brijanje. Osjećaj peckanja nakon brijanja ublažit će nanošenje balzama bez alkohola.

 POREZOTINE I RANICE

Porezotine i ranice

Što?

Vidljive ranice ili mikro porezotine koje obuhvaćaju više slojeva kože, s popratnim krvarenjem.

 

Zašto?

Brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlačica, višestruki potezi britvicom bez ponovnoh nanošenja proizvoda za brijanje, prejako pritiskanje britvice o kožu ili tupa britvica.

 

Rješenje:

Brijanje uvijek započnite u smjeru rasta dlačica, ali ne zaboravite, da dlačice rastu u različitim smjerovima. Oštra britvica neka nježno klizi po koži. U predjelu čeljusti, pomoći će zaglađivanje »površine« s gelom za čišćenje ili pilingom prije brijanja.

UPALA KOŽE RADI URASLIH DLAČICA

Upala kože radi uraslih dlačica

Što?

Upala kože popraćena crvenim točkicama nalik na prištiće nastaje zaradi dlačica koje se uviju natrag pod kožu umjesto da bi rasle prema van.

 

Rješenje:

Redovita upotreba pilinga s vremenom će vratiti urasle dlačice na površinu. Vidite li dlačicu uvijenu tik pod površinom kože, možete ju potegnuti na površinu s pincetom. Takve dlake nikako ne čupajte!

proizvodi brijanje