ženska i muška koža

Ženska i muška koža: već u osnovi različite

Savjeti za njegu muške i ženske kože

Muška i ženska koža nisu jednake! Zato muškarci ne bi smjeli upotrebljavati proizvode za njegu ženske kože i obrnuto. Za zdravu i lijepu kožu muškarci moraju posegnuti za posebne proizvode namijenjene isključivo muškoj koži.

Razlika je u koži

Baš poput žena, i muškarci žele imati lijepu i zdravu kožu čim dulje. I baš poput žena, i njih muče problemi kao što su sjetljiva koža, akne i staranje kože. No muška koža vrlo je drugačija od ženske, kako u strukturi tako i u funkciji.
zašto je muška koža tako posebna

Suprotnosti se privlače

Najočitija razlika između muške i ženske kože je u količini sebuma, pH razini i proizvodnji znoja.

Zašto je muška koža tako posebna?

Mušku kužu primarno regulira hormon testosteron koji je odgovoran za drugačiju strukturu muške kože. Nadalje, muška koža je za 15 do 20 % deblja od ženske. Sadrži više kolagenskih vlakana, zato je čvršća i djeluje robusnije. Kolagen zadržava vlažnost u koži i brine se za njenu elastičnost te napet izgled. Upravo zato je muška koža bez bora - barem do sredine 30-ih. Sada znate zašto bi proizvodi za njegu muškaraca uvijek morali biti prilagođeni muškoj koži.

Zaštita od sunca obavezna je i za muškarce

Svima nam je poznat taj osjećaj: tople zrake sunca mame nas na otvoreno, bilo u šetnju šumom ili na plažu. Začudo, mnogo muškaraca vjeruje da njihova koža ne treba zaštitu od sunca, no u krivu su: svaka koža, čak i muška, na izlaganje jakom suncu reagira prebrzim staranjem i razvojem bora. Predug boravak na suncu može čak izazvati pigmentne mrlje

Redovit nanos zaštite od sunca je zato obavezan za žene i muškarce. Uši, vrat i vrh glave su kod muškaraca s kratkom kosom posebno izloženi, zato im pružite adekvatnu zaštitu od sunca. Mušku kožu je od sunca najbolje zaštititi posebnim kremama koje sadrže UVA i UVB filtere, kao što je NIVEA MEN Active Age hidratantna krema za lice protiv bora. Ona će kožu učvrstiti, pružiti joj vlažnost, smanjiti bore te ju zaštititi od štetnog učinka sunčanih zraka.

i muški imaju probleme s borama

I muški imaju probleme s borama


Proizvodi za njegu muške kože

Muška koža teško podnosi mnoge proizvode za žensku njegu. Budući da se razlikuje strukturom, muška koža treba različitu njegu.Saznajte koje proizvode za njegu možete dijeliti s partnericom, a koje radije ne.
brijanje

Brijanje – stres za kožu

Redovito brijanje je naporno za mušku kožu, budući da osim dlačica uklanja i gornji sloj kože. Nadražena koža stoga ne tolerira agresivne proizvode.

Kada je riječ o njezi lica, ne eksperimentirajte

Premda je koža na muškom lica deblja i proizvodi više sebuma od ženske kože, svakodnevno brijanje izlaže ju stresu. Koža je nakon brijanja nadražena i osjetljiva, zato uvijek koristite pjenu ili gel za brijanje primjeren za vaš tip kože te balzam ili losion za njegu nakon brijanja. Nivea MEN Sensitive intenzivna hidratantna krema koži osigurava dugotrajnu vlažnost i zaštitu od iritacije.

Ženska koža je tanja i osjetljivija, a često i suha. Upravo zato žene trebaju bogatije kreme za lice s optimalnim omjerom hidratizirajućih sastojaka i ulja. Problematična područja nalaze se oko ustiju i očiju (gdje se bore prvo javljaju). Punije kreme sa sastojcima poput vitamina C, hijaluronske kiseline ili Q10 mogu pravovremeno zaustaviti bore.

za mekanu kožu od glave do pete

Za mekanu kožu od glave do pete

Nanos kreme nakon tuširanja obavezan je za muškarce i žene. Za njegu muške kože odlični su hidratantni losioni koji se brzo upijaju, dok će ženama više odgovarati bogatije kreme za tijelo, ovisno o stanju njihove kože.

potpuna njega muške kose

Potpuna njega muške kose

Muška kosa također treba njegu - NIVEA MEN Strong Power šampon za muškarce ojačava kosu iznutra i vraća joj vitalnost. Redovitom upotrebom kosa postaje vidljivo zdravija i njegovanija.

lijepa stopala

Lijepa stopala

Muškarci pate od tvrde kože na stopalima češće od žena, ali za oba spola vrijedi: redovito njegujte svoja stopala! Pritom će vas razveseliti vijest da proizvod za njegu stopala slobodno možete dijeliti.