Hair

STOP MASNOJ KOSI

FILTRIRAJ
Razvrstaj
Razvrstaj
Masna kosa - pravilna njega najboljim NIVEA proizvodima

Karakteristike masne kose su: brzo postane beživotna, teška je za oblikovanje i obješena. Ako vaše tijelo proizvodi previše sebuma, to ćete vidjeti i osjetiti na svojoj kosi. Postane li vaša kosa ubrzo nakon pranja masna i beživotna, njegu kose morat ćete prilagoditi njenim potrebama. Masna kosa može biti posljedica sezonskih promjena, stresa, nezdrave prehrane ili čestog nošenja kapa. Neki tipovi kose skloniji su mašćenju od drugih. Kovrčava kosa, primjerice, često ima masne korijene te suhe i beživotne vrhove. 

Pravilna njega i najbolji preparati za masnu kosu

Kako ne biste pogoršali situaciju, uvijek koristite regenrator i šampon za masnu kosu. Njegujući prirodni sastojci poput ekstrakta matičnjaka odlični su za njegu masne kose - slijepljenim pramenovima vratit će podatnost i volumen te održati vlasište svježim. Najbolji šamponi za masnu kosu su blagi i bez silikona. Kada nanosite NIVEA regeneratore i maske za masnu kosu, izbjegavajte vlasište kako ne bi postalo masno te dobro isperite da spriječite taloženje proizvoda. Primer za kosu ili forming sprej stvaraju dodatan volumen i paze da se kosa ne lijepi na vlasište. Pomaže i suhi šampon koji upija višak sebuma iz kose i vlasišta. Kosa zato laganije pada na lice i izgleda njegovano. Ako nema druge, isprobajte zalizani look koji uključuje začešljavanje kose uz pomoć gela. Tako masna kosa nestaje u trenu!

Dodatna njega masne kose

Ako vas muči masna kosa, najčešća pogreška koju nikako ne smijete raditi je pretjerano pranje kose koje potiče proizvodnju prirodnih ulja na vlasištu. To znači da morate naviknuti kosu da pričeka malo dulje na ponovno pranje. Također, često dodirivanje vlasišta i ostatka kose samo će pogoršati situaciju, stoga se probajte suzdržati. Masna kosa ima i svoje dobre strane. Ulje sprječava gubitak vlažnosti na vlasištu te lomljenje vlasi, što je posebno važno za žene koje često boje kosu. Osim toga, masna kosa dobro drži podignute frizure i pletenice, prirodna ulja sprječavaju nastanak ispucalih vrhova, a i nema toliko razbarušenih pramenova.