Masna kosa: NIVEA vodič za njegu

Riješite se masne kose zauvijek

Svaka žena želi imati čistu i atraktivnu kosu, no svaka od nas se bar jednom susrela s masnim pramenovima. Saznajte kako kosu ponovno učiniti lijepom i koje frizure su idealne za masnu kosu.

Masna kosa: Često postavljana pitanja

Nemasna kosa puna volumena pozitivno utječe na samopouzdanje. Kada se osjećate dobro iznutra, jednostavno zračite pozitivnom energijom.

Što uzrokuje masnu kosu?

Baš kao i suha kosa, masna kosa predstavlja problem ženama diljem svijeta.

Masna kosa nastaje radi pojačanog lučenja sebuma na vlasištu, a za njega su zadužene žlijezde na korijenu kose. Njihova svrha je da hidratiziraju to područje i čine ga vodootpornim. Uz to, te žlijezde olakšavaju hlađenje putem znojenja, jer drže znoj blizu kože. Kod ljudi s masnom kosom, navedene žlijezde luče previše ulja. Zanimljivo je da se masna kosa i masna koža obično pojavljuju u paru.

Ako imate masnu kosu, često dodirivanje vlasišta i ostatka kose samo će pogoršati situaciju, stoga se probajte suzdržati od toga.
masna-kosa-rjesenje

Dobre strane masne kose

Masna kosa ima i svoje dobre strane. Ulje sprječava gubitak vlažnosti na vlasištu te lomljenje vlasi, što je posebno važno za žene koje često boje kosu.
tipovi-kose-masna-kosa

Tipovi kose skloni mašćenju

Neki tipovi kose skloniji su mašćenju od drugih. Kovrčavu kosu, primjerice, karakteriziraju masni korijeni te suhi i beživotni vrhovi. No upravo kovrče su te koje sprječavaju da se masnoća na vlasištu raširi po ostatku kose.

Masna kosa: Kako ju spriječiti?

Kao što pravilna njega kože povećava samopouzdanje, tako i naši savjeti za njegu pomažu da svojoj masnoj kosi vratite ljepotu i podatnost.

Kako spriječiti pojavu masne kose

Najčešća pogreška koju nikako ne smijete raditi ukoliko se želite riješiti masne kose je pretjerano pranje. Često pranje kose potiče proizvodnju prirodnih ulja na vlasištu. To znači da morate naviknuti kosu da pričeka malo dulje na ponovno pranje.

Svaka aktivnost koja potiče ulje da se iz žlijezda raširi po ostatku kose učinit će vašu kosu masnijom. Zato svakako izbjegavajte često dodirivanje kose i pretjerano oblikovanje.

Ako imate kosu sklonu pretjeranom mašćenju, isprobajte šampon za masnu kosu. NIVEA Balanced & Fresh šampon s ekstraktom matičnjaka odličan je za njegu masne kose - slijepljenim pramenovima vratit će podatnost i volumen te održati vlasište svježim.

masna-kosa-stil

Predivne frizure za masnu kosu

Pletenice su najbolje frizure za masnu kosu. Vjerovali ili ne, podignute frizure postojanije su na masnoj nego svježe opranoj kosi. Ovdje pronađite jednostavne frizure za masnu kosu.

Prednosti masne kose

  • Masna kosa dobro drži podignute frizure i pletenice

  • Mašćenje kose održava vlasište hidratiziranim

  • Masna kosa je zaštićena - prirodna ulja sprječavaju nastanak ispucalih vrhova

  • Masna kosa ne zahtijeva puno ukosnica

  • Nema neposlušnih razbarušenih pramenova

  • Kad ju operete i uklonite prirodna ulja, kosa izgleda zdrvaije
citat-ljepota

Inspirativna misao

Kako sakriti masnu kosu? Ovim frizurama!

Najlakši način skrivanja masne kose je uz pomoć trake za kosu. No ako ipak želite pokazati svoje pramenove, ne brinite: postoji mnogo frizura za masnu kosu.

Pletenice su idealan izbor za masnu kosu, a i prikladne su za različite prigode. Osjećate li se samopoudano, isprobajte francusku pletenicu sa strane. Kosu počnite plesti kod uha i naizmjenično dodavajte pramenove dok ne dobijete pletenicu.

Za početnike s manje vještina pletenja kose preporučujemo obrnuti konjski rep. Ova frizura podignut će kosu od korijena i dati joj volumen te tako prikriti slijepljenost vlasi koja odaje masnu kosu.
masna-kosa-proizvodi