NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

hladno-vrijeme-2

Njega beba tijekom zime

Savjeti za brigu u zimskim mjesecima

Saznajte kako svojoj bebi pružiti najbolju njegu usprkos niskim temepraturama te otkrijte zabavne aktivnosti na toplom.

Zimski savjeti za mame

Za roditelje beba zime mogu biti veliki izazov, no uvijek postoji način da sebi i svom mališanu olakšate život.

Zimska odjeća za bebe - toplina i udobnost

  • Nabavite vodootporan prekrivač za dječja kolica kako biste zaštitili bebu od mokrog i vjetrovitog vremena
  • Kad dođe vrijeme za kupku, pobrinite se da kupaonica bude ugodno topla
  • Često perite ruke – pogotovo nakon promjene pelena - kako biste zaštitili bebu od sezonskih bolesti
  • Kad vani postane jako hladno, pripazite da beba ne ostaje predugo na otvorenom

Zimska odjeća za bebe - toplina i udobnost

Biranje zimske odjeće za bebe nije nimalo lak zadatak. Ne samo da ste suočeni s mogućnošću prehlade bebe, već se morate pobrinuti da joj ne bude prevruće. Bebe su posebno osjetljive na promjene u temperaturi, ali kako ne mogu jasno reći odgovara li im temperatura, sva odgovornost pada na Vas.


Rješenje je oblačenje u slojevima - tako ćete biti spremni na eventualne vremenske promjene. Šešir i rukavice bez prstiju zaštitit će glavicu i ruke Vaše bebe dok ste na otvorenom. Također, svojoj bebi obavezno pokrijte uši kako ne bi postale hladne i crvene. 

Ako zimi koža Vaše bebe postane posebno suha, izaberite mekane tkanine poput pamuka i flisa. Druge tkanine bi naime mogle nadražiti kožu i pogoršati simptome suhoće.

Njega dječje kože u zimskim mjesecima

Važno je znati da se potrebe kože Vaše bebe bitno razlikuju ljeti i zimi.

Kako njegovati suhu kožu beba

Kad je vani hladno, koža Vaše bebe će prije svega trebati duboku hidrataciju. Zato redovito nanosite posebno dječje ulje kao što je NIVEA Baby njegujuće ulje. Njegova formula sadrži prirodno ulje badema i brzo se upija te je stoga idealno za nanošenje poslije kupke.

Tražite proizvod koji je posebno razvijen za zaštitu od grubih vremenskih uvjeta? Isprobajte NIVEA Baby Wind & Weather kremu za zaštitu od hladnoće i vjetra. Njena intenzivna formula obogaćena ekstraktom nevena i pantenolom stvara zaštitan sloj koji bebu štiti od vremenskih nepogoda.


Zašto je koža moje bebe tako suha tijekom zime?

beba-u-plavom-krevet

Zimski mjeseci mogu isušiti osjetljivu kožu bebe jer u zraku nema dovoljno vlage. Štoviše, nagle promjene između hladnih vanjskih i visokih unutarnjih temperatura mogu dodatno dehidrirati kožu Vaše bebe.

Umirujuća masaža za bebe: prava zimska poslastica

beba-masaza

Za nježnu masažu bebine kože nakon kupke, upotrijebite hidratizirajuće ulje za bebe kao što je NIVEA Baby njegujuće ulje. To će učiniti čuda za suhu kožu, ali i za Vašu povezanost s bebom. Svakako prije početka osigurajte da su soba i Vaše ruke ugodne temperature!