lijepe-usnice

Kako osigurati da usne ostanu prekrasne

Njega usnica je bitan dio redovite brige o koži
Prekrasne usne ne bi trebale biti obaveza – samo slijedite nekoliko savjeta o njezi usana i uživajte u mekoći svojih usana.

Važnost naših usana

S usnama govorimo, jedemo, smijemo se i ljubimo. Budući da imaju toliko različitih uloga, potrebno im je posvetiti posebnu njegu.

Zašto su usne toliko osjetljive?

Kao i u vršcima prstiju, i u usnama se nalazi najviše receptora dodira na cijelome tijelu. Kada su receptori dodira koncentrirani na određenom području, to pojačava osjetilo dodira, stoga su i usne toliko osjetljive i zato je važno pružiti im odgovarajuću njegu.

Struktura usana: kako se razlikuju od normalne kože?

Očito je da se koža na našim usnama razlikuje od ostale kože lica jer usne imaju drugačiju ulogu.

Prvo, gornji sloj kože na usnama mnogo je tanji i osjetljiviji te ima samo tri do četiri sloja kože u usporedbi s 15 – 16 slojeva kože na ostatku lica. Koža usana ne sadržava mnogo stanica melanina pa stražnje krvne žile postaju vidljive, a to je i razlog zašto su naše usne ružičaste nijanse.

Koža usana ne sadržava nijednu znojnu žlijezdu kao ni folikule dlaka, što je još jedna velika razlika u odnosu na ostatak kože. Drugim riječima, usne ne dobivaju jednaku količinu vlage ili ulja kao ostala koža, stoga se i mnogo brže isušuju. Svakodnevna upotreba hranjivog balzama za usne kao što je Labello Original pomaže nadoknaditi vlagu i održava usne prekrasnima.

Kako da usne izgledaju prekrasno i da se zbog njih osjećate sjajno

Postizanje prekrasnih usana uopće nije naporno – samo slijedite naše savjete o njezi usana, odaberite svoj omiljeni Labello proizvod i uživajte u mekoći svojih usana!

Pet sjajnih savjeta za prekrasne usne

  • Izbjegavajte pušenje i alkohol, oni mogu dehidrirati usne

  • Nemojte zaboraviti na usne dok ste na suncu – uvijek upotrebljavajte balzam za usne sa ZF-om poput Labello Sun Protect

  • Četkicom za zube vrlo nježno uklonite gornji sloj kože usana

  • Kada stisnete usne, krv se skuplja u njima, ostavljajući trenutačni dojam punijih usana

  • Prehrana bogata voćem i povrćem stanicama usana pruža hranjive tvari, čineći ih prekrasnima

Pronađite odgovarajuću njegu za svoje usne

Postoji čitav niz različitih proizvoda za usne koji su dostupni kako bi zadovoljili sve vaše individualne potrebe.

Zahvaljujući svojoj laganoj formuli, balzami za usne kao što je NIVEA Hydro Care brzo se upijaju u vaše usne te ih održavaju mekanima i nježnima.

Tražite li ponešto bogatiju formulu, maslaci za usne kao što je NIVEA Lip Butter Coconut sadržavaju dodatne sastojke poput she maslaca i bademova ulja te intenzivno vlaže suhe usne. Alternativno, kada padne večer i tražite nešto u boji, zašto ne biste isprobali višenamjenski proizvod kao što je Labello Care & Colour Red koji je i balzam za usne i suptilna nijansa boje za usne.

Pronađite omiljen proizvod za njegu usana