snijeg usne

Ispucale usne – kako im vratiti zdravlje i prekrasan izgled

Održite usne glatkima
Savjeti za sprječavanje pucanja usana te primjenu odgovarajućih proizvoda ili domaćih lijekova kako bi ispucale usne opet postale mekane i izgledale prekrasno.

Kako spriječiti i liječiti isušivanje i pucanje usana

Ispucale su usne česte, posebice zimi. Kako biste usne održali glatkima i prekrasnima, ključno je znati koje korake valja poduzeti za sprječavanje isušivanja i pucanja usana.

Vaše su usne osjetljive na hladnoću

Zimski mjeseci mogu ostaviti posljedice na vašim usnama, ostavljajući ih ispucalima i suhima. Vlažnost gube zbog iznimno niske temperature, vjetra i slabe vlažnosti, stoga je za nadomještavanje te vlažnosti ključna primjena dobrog balzama za usne, kao što je Labello Original.

Svakodnevni uzroci ispucalih usana

Svatko ponekad ima bolne, ispucale usne – javljaju se češće nego li to možete zamisliti, a možda niste svjesni učinka koji vaš životni stil ima na ispucale usne.

Zaposlenost i često hektičan životni stil danas su uobičajeni, no previše stresa može ostaviti posljedice na tanku i osjetljivu kožu usana. Ako ste neprestano u pokretu i ne zaustavljate se da biste se odmorili, posljedica mogu biti usne koje se čine bolnima i nedovoljno hranjenima. U paru s nedostatkom sna, to može još više utjecati na zdravlje vaših usana jer se one obnavljaju dok spavate.

Drugi čimbenik koji često uzrokuje ispucale usne jest dehidracija. Kaže se da će ono što stavljate u svoje tijelo definirati kako ono izgleda izvana. Stručnjaci preporučuju piti oko dvije litre (ili osam čaša) vode dnevno, što stanice održava hidratiziranima, a usne izgledaju mekano. Dobro je stalno nanositi i vanjsku zaštitu primjenom balzama za usne kao što je Labello Med Repair koji umiruje i pruža dugotrajnu zaštitu od suhoće.

Najbolji načini sprječavanja nastanka ispucalih usana

Ne trebate živjeti s ispucalim usnama – postoje koraci koje možete poduzeti kako biste spriječili njihov nastanak.

Kako da izaberem najbolji proizvod za ispucale usne?

Na tržištu postoji širok raspon proizvoda koji pomažu pri obnavljanju i hranjenju ispucalih usana, stoga je važno pronaći proizvod koji vam najviše odgovara.

Maslaci za usne kao što je Labello Lip Butter Raspberry Rose imaju bogatu formulu maslaca te intenzivno navlažuju, što ih čini sjajnim izborom u zimskim mjesecima. Ako tražite prozračniju teksturu, balzam za usne kao što je Labello Hydro Care upija se brže, no i dalje pruža dugotrajnu zaštitu pa će vaše usne učiniti iznimno mekanima. Ako birate proizvod koji u sebi ima i naznaku boje, možda je ono što tražite voćna formula za sjaj Labello Strawberry Shine, koja nudi prekrasan sjaj za završni dodir.

Moć maslaca za usne kod ispucalih usana

Maslaci za usne poput Labello Lip Butter Vanilla & Macadamia sa shea maslacem i bademovim uljem pružaju suhim usnama trenutačno olakšanje i vlažnost. Njihova posebna formula usne čini mekanima.

Pet brzih savjeta za suhe usne

 • Nikada nemojte čupkati ljuskice kože s usana
 • Preskočite mat balzame za usne i birajte proizvode koji više navlažuju
 • Kad je riječ o hrani, smanjite citrusno voće, začinjenu hranu i previše soli
 • Kad je vrlo hladno, pokušajte nositi šal oko usta
 • Uvijek skidajte ruž za usne prije odlaska na počinak

Što smijete i što ne smijete činiti kako biste spriječili pucanje usana

Smijete:

 • Biti hidratizirani
 • Pokušati disati kroz nos umjesto kroz usta
 • Upotrebljavati ovlaživač zraka kako biste održavali razine vlage u prostoriji

Ne smijete:

 • Nemojte pretjerano lizati usne
 • Kad su hladni dani, nemojte izlaziti, a da ne nanesete kvalitetan balzam za usne
 • Nemojte zaboraviti upotrebljavati proizvod za usne sa ZF-om kako biste ih zaštitili od sunca

Pozdravite se s ispucalim usnama: odlični tretmani i lijekovi

Bolne i ispucale usne možete na razne načine njegovati i kod kuće služeći se onime što imate kod kuće.

Proizvodi za njegu suhih i ispucalih usana