Važnost naših usana

S usnama govorimo, jedemo, smijemo se i ljubimo. Budući da imaju toliko različitih uloga, potrebno im je posvetiti posebnu njegu.

Kako usne održati lijepima

Budući da su usne mnogo delikatnije od ostale kože na licu, ključno je upotrebljavati proizvode koji su dovoljno nježni te neće uzrokovati nikakvu iritaciju.

Usne su mnogo osjetljivije na dodir, a usto su i podložnije suhoći u ekstremnim vremenskim uvjetima. Vrlo niske temperature, niska vlaga i vjetar mogu rezultirati ispucalim i bolnim usnama, stoga je kvalitetan balzam za usne  poput Labello Med Repair ključan u zimskim mjesecima.

Zašto ne biste iskušali prirodan kućni lijek za prekrasne usne – pomiješajte med sa šećerom u granulama kako biste dobili nježan piling za usne koji će omogućiti da vaše usne budu nježne tijekom cijele godine.
njega-usana

Usne zaslužuju najbolju njegu

Budući da imaju toliko mnogo funkcija i vrlo osjetljivu strukturu, usne zahtijevaju mnogo pozornosti i njege kako bi ostale mekane i zdrave.
usne-voda
Što sve radimo s usnama?

Pijenje

Sve što pijemo kako bismo se hidratizirali najprije mora proći kroz naše usne. Pijenje velike količine vode pomoći će vam da usne hidratizirate iznutra te da one i dalje izgledaju mekano.
usne-par
Što sve radimo s usnama?

Ljubljenje

Korištenje usnama kako bismo ljubili druge sjajno je iskustvo kojime se povezujemo s drugima. Činjenica da usne imaju brojne živčane završetke ljubljenje čini i ugodnim iskustvom.
usne-jabuka
Što sve radimo s usnama?

Jedenje

Možda jedna od najvažnijih funkcija usana jest pomaganje pri jelu. Konzumacija preslane ili prezačinjene hrane može isušiti vaše usne, stoga je ključno paziti što jedete.
usne-osmijeh
Što sve radimo s usnama?

Osmjehivanje i smijanje

Usnama se koristimo kako bismo svakodnevno izražavali svoje emocije. Nije li zanimljivo kako tek neznatan pokret usana iz položaja u kojemu su usmjerene prema dolje u položaj u kojemu su usmjerene prema gore može tako snažno utjecati na dojam koji ostavljate na druge?
govorenje
Što sve radimo s usnama?

Govorenje

Usnama komuniciramo s drugima – naše su usne stalno u pokretu dok čavrljamo.
njegovane-usnice

Zašto su usne toliko osjetljive?

Kao i u vršcima prstiju, i u usnama se nalazi najviše receptora dodira na cijelome tijelu. Kada su receptori dodira koncentrirani na određenom području, to pojačava osjetilo dodira, stoga su i usne toliko osjetljive i zato je važno pružiti im odgovarajuću njegu.

Struktura usana: kako se razlikuju od normalne kože?

Očito je da se koža na našim usnama razlikuje od ostale kože lica jer usne imaju drugačiju ulogu.

Prvo, gornji sloj kože na usnama mnogo je tanji i osjetljiviji te ima samo tri do četiri sloja kože u usporedbi s 15 – 16 slojeva kože na ostatku lica. Koža usana ne sadržava mnogo stanica melanina pa stražnje krvne žile postaju vidljive, a to je i razlog zašto su naše usne ružičaste nijanse.

Koža usana ne sadržava nijednu znojnu žlijezdu kao ni folikule dlaka, što je još jedna velika razlika u odnosu na ostatak kože. Drugim riječima, usne ne dobivaju jednaku količinu vlage ili ulja kao ostala koža, stoga se i mnogo brže isušuju. Svakodnevna upotreba hranjivog balzama za usne kao što je Labello Original pomaže nadoknaditi vlagu i održava usne prekrasnima.

Kako da usne izgledaju prekrasno i da se zbog njih osjećate sjajno

Postizanje prekrasnih usana uopće nije naporno – samo slijedite naše savjete o njezi usana, odaberite svoj omiljeni Labello proizvod i uživajte u mekoći svojih usana!

Pet sjajnih savjeta za prekrasne usne

  • Izbjegavajte pušenje i alkohol, oni mogu dehidrirati usne
  • Nemojte zaboraviti na usne dok ste na suncu – uvijek upotrebljavajte balzam za usne sa ZF-om poput Labello Sun Protect
  • Četkicom za zube vrlo nježno uklonite gornji sloj kože usana
  • Kada stisnete usne, krv se skuplja u njima, ostavljajući trenutačni dojam punijih usana
  • Prehrana bogata voćem i povrćem stanicama usana pruža hranjive tvari, čineći ih prekrasnima

Pronađite odgovarajuću njegu za svoje usne

Postoji čitav niz različitih proizvoda za usne koji su dostupni kako bi zadovoljili sve vaše individualne potrebe.

Zahvaljujući svojoj laganoj formuli, balzami za usne kao što je NIVEA Hydro Care brzo se upijaju u vaše usne te ih održavaju mekanima i nježnima.

Tražite li ponešto bogatiju formulu, maslaci za usne kao što je NIVEA Lip Butter Coconut sadržavaju dodatne sastojke poput she maslaca i bademova ulja te intenzivno vlaže suhe usne. Alternativno, kada padne večer i tražite nešto u boji, zašto ne biste isprobali višenamjenski proizvod kao što je Labello Care & Colour Red koji je i balzam za usne i suptilna nijansa boje za usne.