Sve što trebate znati o maramicama za čišćenje lica

Maramice za čišćenje lica s micelarnom vodom

Čišćenje lica prije odlaska na spavanje je važno, no nedostatak vremena ponekad može prevagnuti. Otkrijte kako možete pojednostaviti njegu kože i postići svježu i prekrasnu kožu.

Znanstvena podloga micelarnih maramica za čišćenje lica

Što je micelarna voda i zašto su micele tako dobre u nježnom čišćenju? Pomoći ćemo vam da se upoznate s ovim popularnim, novim proizvodom za čišćenje lica.

Što su micele?

Micele su nakupine mikroskopski malenih molekula. Sastoje se od dijela koji „voli vodu“ (hidrofilni dio) i dijela koji „voli masti“ (lipofilni dio).
Da biste uklonili šminku s lica te nečistoće koje se tope u vodi i one koje se tope u masti, potrebna su oba dijela kako bi proizvod za čišćenje lica bio učinkovit. 

Da bi se micele mogle oblikovati, potrebna je određena količina spojeva koji smanjuju površinsku napetost i koji se nazivaju tenzidi. Kada se to dogodi, molekule unutar tekućine počinju se premještati kako bi oblikovale ono što nazivamo micelama. To je prirodna pojava koja se koristi u NIVEA proizvodima s micelarnom tehnologijom.

Kako micele djeluju?

Micele uklanjaju prljavštinu, šminku, sebum i ostale nečistoće.
Tajna je u njihovoj strukturi. Micele su mekane izvana, a čvrste iznutra. Vanjski dio koji „voli vodu“ pušta da se micele zalijepe za maramicu, a središte koje „voli masti“ privlači i veže nečistoće.

Zašto je proizvod za čišćenje lica toliko važan?

Koža na vašem licu izložena je nečistoćama i bakterijama tijekom cijeloga dana - bilo da se radi o slučajnom dodirivanju lica ili naprimjer korištenju mobitela. Uklanjanje prljavštine i šminke pomaže u sprječavanju začepljivanja pora i pomaže osjetljivoj koži lica da izgleda prirodno zdravo i blistavo.
micelarna-maramice-proizvodi

Bez trljanja, bez ispiranja, samo prekrasna, glatka, čista koža

Zašto svi pričaju o micelarnim maramicama

Otkrijte kako snaga čišćenja micelarne vode u kombinaciji s praktičnošću maramica može promijeniti vašu rutinu čišćenja lica.

Njega lica u jednom jednostavnom koraku

Micelarne maramice za lice su proizvod za čišćenje lica i skidanje šminke u jednome. Pružaju osvježavajuću, hidratantnu njegu u jednom potezu. Možete se pozdraviti s dugotrajnom večernjom rutinom čišćenja kože i prigrliti intenzivno očišćenu, hidratiziranu kožu koja izgleda zdravo.

5 razloga za uključivanje NIVEA micelarnih maramica u rutinu čišćenja kože

1. Maramice za brzo, jednostavno čišćenje lica i uklanjanje šminke
S maramicama natopljenima micelarnom vodom ispiranje nije potrebno. Samo obrišite i gotovi ste.
2. Čišćenje i hidratacija u jednom koraku
Temeljito i intenzivno čišćenje i hidratacija pružaju vam prekrasno glatku kožu - a istovremeno su blagi za vašu kožu. 
3. Prikladne za putovanja
Budući da ove micelarne maramice čiste, toniziraju i hidratiziraju, možete smanjiti broj bočica koje morate ponijeti sa sobom. 
4. Savršeno brisanje šminke
Micelarne maramice bez problema uklanjaju šminku pa čak i vodootpornu maskaru, bez ostavljanja tragova.
5. Ne ostavljaju tragove
Micelarne maramice za čišćenje lica uklanjaju šminku i čiste kožu bez ostavljanja tragova.


Po čemu se micelarne maramice razlikuju od običnih maramica?

Pogodne za lice

NIVEA micelarne maramice učinkovite su, no veoma nježne. Nema potrebe za trljanjem ili opterećivanjem kože, zbog čega su prikladne za sve tipove kože, čak i osjetljivu kožu.

Proizvod za čišćenje lica s posebnom formulom

Micelarne maramice za čišćenje lica sadrže formulu dobivenu na temelju NIVEA Caring micelarne vode s vitaminom E.

Svilenkasto meka tekstura

Micelarne maramice za čišćenje lica postižu savršenu ravnotežu između učinkovitosti čišćenja i nježnosti. U jednom jednostavnom koraku uklanjaju šminku s lica i očiju te istovremeno štite trepavice. Maramice od netkanog materijala imaju glatku teksturu koja je nježna za osjetljivu kožu.

Blag miris

Maramice imaju blag miris tipičan za NIVEA proizvode za čišćenje - cvjetni, biljni, citrusni, drvenasti i puderasti - sa svježinom u gornjoj noti te ženstvenom cvjetnom srednjom i njegujućom donjom notom.