Kako njegovati kožu tijekom noći?

Obnovite svoju kožu dok slatko spavate

Izreka "San je najbolji lijek" vrijedi i za kožu. Dovoljno sna osigurat će potpunu obnovu kože i prekrasan ten ujutro.

Naša se koža obnavlja dok spavamo

Dovoljno sna ne omogućuje samo nama, već i kožnim stanicama da imaju dovoljno energije tijekom dana. Dok slatko snivamo, u koži se aktivira proces obnove, zato joj priuštite prijeko potrebne sate odmora i ujutro uživajte u prekrasnoj, osvježenoj koži!

Punom parom naprijed do obnovljenih stanica

Noć je zaista čarobno razdoblje. Čim zatvorimo oči, počnu se događati zanimljive stvari. Dok spavamo, stanice se brže obnavljaju. To se događa jer se hormoni koji kontroliraju metabolizam rasprše po tijelu, što je vrlo važno za kožu. Naše tijelo noću proizvodi hormon melatonin. On nam osigurava zdrav san, a ima i još jednu važnu ulogu: njegov antioksidativan učinak popravlja oštećenja kože i pozitivno utječe na starenje stanica.

Ugodni mirisi vode do slatkog sna
Jeste li znali da vaš nos nikad ne spava? Čak i kad duboko spavate, vaš nos ostaje budan. I to nije sve: osjetilo mirisa utječe na snove! Znanstvenici su eksperimentom dokazali da različiti mirisi mogu različito utjecati na snove. Zaključak eksperimenta: miris naranče vodi u sladak san, dok neugodni mirisi imaju suprotan učinak. Zato se pobrinite da u spavaćoj sobi uvijek imate lijep miris!
novi-dan

Ne zaboravite

koliko-spavanja

Koliko sna treba vašoj koži?

Naravno, količina sna koja nekom treba razlikuje se od osobe do osobe. Ipak, 7 do 8 sati sna smatra se optimalnom količinom.

24-satna njega

Noć i dan su kao yin i yang: dvije komplementarne suprotnosti. Vaša koža ima 24-satni ritam, stoga joj trebaju proizvodi i za dnevnu i noćnu njegu kože.

Tijekom dana koži treba zaštita, a noću obnova

Jeste li znali da vaša koža ima dnevni i noćni bioritam? Tijekom dana koži treba zaštita i hidratacija, dok noću treba potporu tijekom procesa obnove. Upravo zato su dnevne i noćne kreme različito formulirane kako bi se nadopunjavale. Budući da se koža tijekom noći obnavlja, noćne kreme nude više hidratacije i posebno su bogate aktivnim sastojcima.

Za razliku od dnevnih krema, noćne kreme ne sadrže SPF. Zato se ne preporučuje upotreba dnevne kreme noću, budući da je SPF faktor potpuno suvišan. Radije posegnite za noćnom kremom koju nanesite s jednakom pažnjom kao i dnevnu kremu. Više o razlici između dnevne i noćne kreme saznajte ovdje.

nocna-njega-koze
NIVEA- nocne-kreme

Dva koraka do prekrasne kože

Jeste li znali da je koenzim Q10 jedan od najmoćnijih anti-aging sastojaka? Saznajte kako djeuluje i otkrijte učinkovite NIVEA proizvode koji sadrže koenzim Q10.

Sve o važnosti koenzima Q10

Saznajte zašto je ovaj moćan antioksidans neizostavan dio proizvoda za njegu zrele kože.

Razlika između dnevne i noćne kreme?

Kako bi ostala lijepa, koži osim dnevne treba i noćna njega. Saznajte koje NIVEA proizvode izabrati za najbolji rezultat!