Mitovi o njezi usana

Otkrivamo što je istina, a što ne.

Sigurno ste čuli barem jedan mit o njezi usana, recimo da postoji ovisnost o Labellu. Sada saznajte što je istina, a što ne!


usne-njega

Mit #1: Usnama zapravo ne treba balzam

Ovo je, naravno, mit koji je lako osporiti budući da usne nemaju znojne žlijezde. To znači da ne mogu same proizvesti zaštitni sebum. Labello balzami štite usne od oštećenja iz okoliša kao što su vrućina i hladnoća te ih istovremeno dubinski hidratizira. Kada nanesete Labello balzam, usne su zaštićene od isušivanja, glatke i i izgledaju prekrasno! Zato njegujte svoje usne i uvijek pri ruci imajte svoj omiljeni Labello balzam.

Mit #2: Usne ne mogu izgorjeti na suncu

Naravno da mogu! Nezaštićene usne gotovo će sigurno izgorjeti na suncu jer ne sadrže melanin, prirodni pigment koji štiti kožu od štetnog UV zračenja. Zato preporučujemo Labello Sun Protect čiji SPF 30 će zaštititi usne od sunca bilo da uživate na plaži ili u planinama. Da, dobro ste pročitali - usne mogu izgorjeti i zimi! To se neće dogoditi uz njegujuću Labello Sun Protect formulu s prirodnim uljima i shea maslacem koja odbija UVA i UVB zrake.  

skijanje-usne-zastita
suhe-usne-labello

Mit #3: Labello isušuje usne

Ah, još jedan mit. Kao što smo već napisali, usne ne mogu same proizvesti zaštitni sebum, što znači da trebaju zaštitu izvana. Labello pruža usnama hidrataciju koju ne mogu dobiti same, zato nema smisla vjerovati da redovito nanošenje balzama isušuje usne. Ako su vaše usne suhe i ispucale, to je najčešće posljedica vremenskih uvjeta i stresa. Ne samo to - nezdrava dijeta može uzrokovati manjak vitamina kao što su vitamin E, C i pro-Vitamin B5. Stoga za ekstra suhe usne preporučujemo NIVEA Med Repair. Formula s dekspantenolom i vitaminom E pruža trenutno olakšanje oštećenim usnama i vraća im zdrav izgled.

Mit #4: Labello stvara ovisnost

Ovo ste sigurno već čuli, ali naravno da nije istina! Da objasnimo: budući da usne nemaju znojne žlijezde, ne mogu se same hidratizirati. Zato su sklone isušivanju, pogotovo tijekom hladnog i suhog vremena. Primarna uloga Labello balzama je zaštita usana od oštećenja. Koliko često nanosite Labello je stvar trenutnog stanja usana, a ne "ovisnosti". Većinu ljudi iritira osjećaj suhih i nadraženih usana, zato nešto češće nanose balzam kako bi usne (p)ostale zdrave i mekane.
labello-ovisnost-mit

 

Mit #5: Muškarci ne trebaju Labello

Itekako trebaju! Baš poput ženskih, muške usne su tanke, sklone isušivanju i nemaju znojne žlijezde koje proizvode zaštitni sloj sebuma. Pogađate - na suncu brzo izgore, a zimi su grube i ispucale. Sve te neugodne posljedice spriječit će redovito nanošenje Labello Active for Men balzama koji će se pobrinuti da usne budu zaštićene, mekane i spremne za poljupce. Dečki, zapamtite - ne samo da vaše usne trebaju vitamine i njegu, nitko ne voli ljubiti ispucale usne!