SVE ŠTO STE ŽELJELI ZNATI O HIPERPIGMENTACIJI!

SVE ŠTO STE ŽELJELI ZNATI O HIPERPIGMENTACIJI!

Primijetili ste sitne tamne mrlje na koži? Trebate li se zabrinuti? Ne. U nastavku vam donosimo pojašnjenje nastanka pigmentacijskih promjena, savjete kako spriječiti i smanjiti već postojeće tamne mrlje.

ŠTO JE HIPERPIGMENTACIJA?

Hiperpigmentacijom smatramo bezopasne promjene na koži koje se manifestiraju u vidu tamnih mrlja nastalih prekomjernim lučenjem melanina.

Što je melanin?

Melanin je pigment koji se stvara u koži te njegova boja varira od žute, smeđe do crne. Odgovoran je za boju kože. Prilikom poremećaja u proizvodnji melanina dolazi do njegovog neravnomjernog nakupljanja u koži, odnosno stvaranja nakupina pigmentacijskih mrlja koje nazivamo hiperpigmentacijom.

Hiperpigentacija se obično pojavljuje na dijelovima tijela koji su najizloženiji sunčevim zrakama – lice i ruke.

hiperpigmentacija


NAJČEŠĆI UZROCI KOJI DOVODE DO NASTANKA HIPERPIGMENTACIJE:

ženska s pigmentacijskim mrljama

  • Pretjerano izlaganje sunčevoj svjetlosti – tamne mrlje nastale ovim putem nazivamo još i sunčane pjege. Lijepo preplanuli ten je atraktivan, ali ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako niti u sunčanju. Posebno je važno poznavati svoj tip kože i pametno izabrati proizvode s odgovarajućim zaštitnim faktorom. 
  • Akne i ožiljci – možda niste razmišljali o tome na takav način, ali sve nepravilnosti na koži nakon zacjeljivanja akni ili ožiljaka su zapravo pigmentacijske mrlje. Kako bi se izbjegle potrebno je pratiti savjete stručnjaka i pažljivo postupati s upalnim i drugim aktivnim procesima na površini kože.

  • Nezdrav način života - sve ono što loše radimo svome tijelu prije ili kasnije se manifestira na koži. Ponekad je potrebno više godina da bi se posljedice vidjele, a nekad dođu i puno ranije. Ovaj uzrok nastanka hiperpigmentacijskih mrlja je onaj na koji se najlakše može utjecati te izbjeći. Prestanak pušenja, smanjen unos šećera i masne hrane učiniti će čudo za vašu kožu i ona će vam biti zahvalna.
  • Starenje i genetika – oba ova uzroka su nešto na što je teško utjecati, s obzirom da genetiku ne biramo sami, a starost je nešto što nas sve čeka. Ono što možemo napraviti je usporiti starenje i pametnim postupcima u mladosti biti ljepši u starosti.

  • Trudnoća i menopauza - Hormonalne promjene vrlo često mogu uzrokovati pretjeranu proizvodnju melanina. Osim trudnoće i menopauze uzrok može biti i uzimanje kontracepcijskih pilula ili čak korištenje kontracepcijske spirale.

hiperpigmentacija

KAKO SPRIJEČITI HIPERPIGMENTACIJU:

  1. Za vrijeme toplijih dana nositi zaštitna pokrivala za glavu.
  2. Redovito koristiti proizvode s primjerenim zaštitnim faktorom.
  3. Uvrstiti zdrave navike u stil života.
  4. Uz pomoć kozmetičkih proizvoda spriječiti rane znakove starenja i tamne mrlje.

ŠTO KAD SU TAMNE MRLJE VEĆ TU?

Postoji li rješenje za hiperpigmentaciju?

Nakon desetogodišnjeg istraživanja NIVEA znanstvenici su došli do odgovora na ovo pitanje. Više od 50.000 aktivnih sastojaka testirano je kako bi se utvrdilo koji sastojak najbolje djeluje na hiperpigmentaciju kože! Otkrili su revolucionarni sastojak za liječenje pigmentacijskih mrlja LUMINOUS630®. Dokazano je da ima dvostruki učinak na pigmentacijske mrlje uzrokovane UV zrakama, starenjem i hormonalnim promjenama tijekom trudnoće ili menopauze. Kako? Posvjetljivanjem pigmentacijskih mrlja regulira stvaranje melanina i sprječava nastanak novih uz redovitu upotrebu.


ocijena proizvoda

 

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 SERUM

Za vidljive rezultate unutar samo 4 tjedna zaslužan je serum koji združuje revolucionarni sastojak LUMINOUS630 u najvišoj koncentraciji s vitaminom E i hijaluronskom kiselinom koja potiče staničnu aktivnost.

 

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 DNEVNI FLUID

Lagani dnevni fluid zaustavlja tamnjenje postojećih pigmentacijskih mrlja i sprečava njihovu ponovnu pojavu. NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 dnevni fluid se brzo upija i pogodan je za sve tipove kože.

ISPROBAJTE SVE NIVEA LUMINOUS PROIZVODE

NIVEA Cellular Luminous noćna krema

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630NOĆNA KREMA

Omogućite svom licu, vratu i dekolteu novi početak uz NIVEA Cellular LUMINOUS630 obnavljajuću noćnu kremu protiv pigmentntacijskih mrlja. Dok spavate, formula s hijaluronskom kiselinom aktivira stanice, regenerira i jača kožu.

NIVEA Cellular Luminous tonirani fluid

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630TONIRANI FLUID

Upotpunite svoju dnevnu rutinu i dodajte dašak boje svom ritualu njega i ljepote uz NIVEA Cellular LUMINOUS630 tonirani fluid. Njegovo inovativno dvostruko djelovanje osigurava nježno prekrivanje dok ujedno djeluje protiv postojećih pigmentacijskih mrlja.

NIVEA Cellular Luminous krema protiv podočnjaka

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630KREMA PROTIV PODOČNJAKA

Za odmorenu i blistavu kožu oko očiju isprobajte NIVEA Cellular LUMINOUS630 kremu protiv podočnjaka. Njezina inovativna formula s LUMINOUS630®, hijaluronskom kiselinom i okrepljujućim kofeinom učinkovito ublažava tri glavna uzroka podočnjaka. 

NIVEA Cellular Luminous krema za ruke

LUMINOUS630 ANTISPOT KREMA ZA RUKE

Njegujuća formula kreme za ruke LUMINOUS630, obogaćena je s učinkovitim patetntiranim sastojkom protiv pigmentacijskih mrlja LUMINOUS630® i hijaluronskom kiselinom, smanjuje pojavu staračkih pjega i koži ruku pruža 24- satnu hidrataciju.