PRAVILNO BRIJANJE PAZUHA I NOGU

Uz NIVEA vodič za brijanje

Savršeno brijanje nogu i pazuha nije lak zadatak - zato vas ovdje čekaju korisni savjeti i najbolje britvice za brijanje marke NIVEA!

NIVEA vodič za brijanje nogu i pazuha

 Postoje razne metode za uklanjanje dlačica na tijelu, ali brijanje je i dalje jedna od najpopularnijih metoda. U nastavku ćemo vam opisati kako možete vrlo jednostavno i bez velikog napora imati glatke noge – i naravno, pazuha.

Pokažite svoje noge u najboljem izdanju!

brijanje-nogu-najbolje-britvice

Brijanje nogu i pazuha

Najveći izazov tijekom brijanja nogu i pazuha je brijanje bez iritacija kože, prištića ili posjekotina. Posebno koža koja još nije navikla na britvice za brijanje može brzo reagirati osjetljivošću i nadraženošću. Djevojke i mlade žene koje još nisu koristile brijač mogu imati bolna iskustva. Osim toga, nakon mnogima drage zimske pauze od brijanja noge trebaju kratku fazu privikavanja. Osjetljiva koža brže će se oporaviti od brijanja uz njegujući NIVEA Aloe & Hydration losion za tijelo sa serumom za dubinsku hidrataciju.

Želite da vaše noge zablistaju u punom svilenkastom sjaju? Pročitajte NIVEA savjete i trikove o brijanju nogu i pazuha te saznajte koje su najbolje britvice za brijanje!

Kako izabrati najbolji brijač?

Temeljito brijanje ključ je svilenkasto glatke kože! Kako bi vam ono uspjelo, morate odabrati pravi brijač. Zato su njegov obavezan dio: britvice od nehrđajućeg čelika, jastučići s njegujućim i hranjivim aktivnim sastojcima i vitaminima te fleksibilna glava koja jamči glatke rezultate čak i na teško dostupnim mjestima!

Sve to donosi NIVEA Sanfte Rasur brijač sa zamjenskim oštricama.

Općenito vrijedi: brijač s većom glavom s njegujućim jastučićem i oštricama ublažava pritisak na kožu i jamči nježno brijanje. Britvice za brijanje moraju biti napravljene od kvalitetnog materijala kako bi duže ostale glatke. Zašto? Jer tupe britvice neće prerezati dlaku, već će je čupati ili je uopće neće  ukloniti.

nivea-brijac


 NIVEA SAVJETI ZA PRAVILNO BRIJANJE PAZUHA I NOGU

Kako pravilno obrijati noge?

Nakon što ste na odgovarajući način pripremili kožu za brijanje i nanijeli gel za brijanje ili 2-u-1 gel za tuširanje, možete započeti s brijanjem.

Brijte se laganim pritiskom brijača od gležnja do koljena. Važno: za temeljito brijanje brijte se u smjeru suprotnom od rasta dlačica!

Po tragovima pjene gela za brijanje uvijek možete vidjeti koja mjesta još niste obrijali. Za temeljito brijanje prijeđite britvicom još jednom, ovaj put u smjeru rasta dlačica, od vrha do dna.

Ne zaboravite dlačice na nožnim prstima i gornjem dijelu stopala!

Poseban oprez potreban je na gležnjevima i koljenima. Ovdje brijanje mora biti posebno nježno i bez pritiska! NIVEA Sanfte Rasur brijač s u 360° pokretljivim zglobom optimalan je za takva teško dostupna mjesta, kao i za brijanje bikini zone.

brijanje-glatke-noge

Brijanje pazuha korak po korak

Glatko brijanje pazuha može biti itekakav izazov, a evo i zašto: dlačice ispod pazuha ne rastu ravnomjerno u jednom smjeru, već u obliku kralježaka.

Za temeljito brijanje pazuha, kožu pripremite pomoću NIVEA proizvoda za brijanje. Zatim ruku zabacite unatrag, kao da želite dotaknuti uho s druge strane glave.
Što je površina pazuha ravnija, lakše ćete se obrijati.

Brijte se odozgo prema dolje, odozdo prema gore te ukoso s obje strane. Tako oštricama brijača neće promaknuti niti jedna dlačica. Na osjetljivim područjima poput pazuha brijač mora kliziti sasvim nježno. Isto vrijedi i za brijanje bikini zone.

Elastična i fleksibilna glava NIVEA brijača omogućuje nježno brijanje bez porezotina i nadražaja susjednih područja kože.

Ukoliko ipak dođe do iritacije kože, ne brinite: pripremili smo temeljiti vodič za njegu kože nakon brijanja.


Koliko često treba mijenjati britvice?

Nemoguće je reći treba li britvice mijenjati nakon jednog tjedna ili jednog mjeseca, jer svaka osoba ima različitu debljinu i način rasta dlačica. S vremenom ćete ipak primijetiti da britvice na vašem brijaču postaju tupe. Dlačice se više ne uklanjaju temeljito, vaša koža odjednom reagira nadražajima i možda se češće uspijevate porezati.

Čišćenje i njega britvice za brijanje

Kako bi oštrice vašeg brijača što dulje ostale oštre, neophodno je redovito održavanje. Nakon upotrebe, brijač isperite pod mlazom tekuće vode. Time ćete ga osloboditi dlačica i pjene za brijanje koji bi inače mogli začepiti prostore između britvica. Brijač potom jednostavno ostavite da se osuši na zraku.


 KOJE SU NAJBOLJE BRITVICE ZA ŽENE?

Otkrijte zašto je NIVEA brijač vaš najbolji saveznik za brijanje pazuha i nogu te temeljito brijanje bikini zone!
pazusi-uklanjanje-dlacica

NIVEA Sanfte Rasur brijač

Za savršeno brijanje pazuha i nogu možete birati između dvije verzije NIVEA brijača. NIVEA Sanfte Rasur brijač s izmjenjivim oštricama, baš kao i NIVEA Sanfte Rasur brijač s pomičnim zglobom, ima:

  • zglob pokretljiv u 360° za optimalno brijanje i na teško dostupnim područjima tijela

  • 5 kvalitetnih oštrica od oplemenjenog čelika za posebno temeljito brijanje

  • ergonomsku, nesklisku dršku

  • NIVEA jastučiće za njegu kože koji ostavljaju njegujući zaštitni sloj na koži, čime vaša koža postaje izuzetno meka. Kod novih NIVEA Sanfte Rasur brijača s izmjenjivim britvicama je jastučić za njegu kože oplemenjen posebnim sastojkom iz kreme NIVEA Creme, Eucerit®.

Za brijanje pazuha i nogu obavezno je mokro brijanje

Brijanje pazuha i nogu proći će lakše ako prethodno omekšate dlačice na nogama ili ispod pazuha. Upotrijebite posebno formulirani gel za tuširanje koji će nježno očistiti kožu i optimalno pripremiti dlačice za brijanje. Na taj će način brijač lakše kliziti preko kože, a brijanje nogu bez iritacije je zajamčeno!

brijanje-britvice-zamjenske-ostrice

nivea-gel-za-brijanje

Treba li vam gel za brijanje?

Prednosti gela za brijanje su očite. Njegova pjenasta tesktura i hidratantni sastojci podižu dlačice koje tako postaju lakše dostupne oštricama.
NIVEA Sanfte Rasur gel odličan je izbor za brijanje nogu bez iritacije jer sadrži ekstrakt magnolije koji stvara kremastu pjenu i tako omogućava lakše klizanje britvice za brijanje.