NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

njega-nakon-brijanja

IZBJEGNITE IRITACIJE KOŽE NAKON BRIJANJA

Savjeti za brijanje bez crvenila kože

Brijanje zna izazvati crvenilo i iritacije kože koje znaju biti neugodne i bolne. Saznajte kako ih spriječiti!
Iritacija nakon brijanja

KAKO NASTAJE PECKANJE NAKON BRIJANJA?

Svi smo makar jednom iskusili neugodan osjećaj peckanja nakon brijanja. Saznajte zašto često prati brijanje bikini zone, pazuha i nogu.

Svako brijanje predstavlja stres za kožu

Mokro brijanje zna izazvati neugodan osjećaj peckanja, pogotovo ako je koža osjetljiva. Moguće ga je spriječiti, ali samo ako odaberete najbolje britvice za žene i odgovarajuće proizvode za brijanje.

Osjećaj peckanja kao posljedica mikroozljeda kože

Iako peckanje osjetimo tek nakon brijanja, iritacije kože razvijaju se tijekom brijanja. Tipični simptomi su crvenilo i prištići. Posebno su neugodne iritacije popraćene svrbežom koji uzrokuju upale mikroskopskih ozljeda kože.

Mokro brijanje povećava rizik nastanka iritacija. Ne vjerujte mitu da samo muškarci trpe oštećenje kože nakon brijanja – radi se samo o tome da su ranice na području vrata i brade odmah uočljive. No brijanje bikini zone i pazuha također zahtijeva oprez, jer je koža u tom području posebno osjetljiva. Stoga je jako važno da kožu prije, tijekom i nakon brijanja njegujete kvalitetnim proizvodima i koristite najbolje britvice za žene.

Uzroci iritacija

ŠTO UZROKUJE IRITACIJE NAKON BRIJANJA?

Zašto uopće nastaju mikro ozljede i kako ih spriječiti? Prvo morate znati što uopće uzrokuje crvenilo i svrbež, zato nastavite čitati.

Pogrešne britvice i nekvalitetni proizvodi za brijanje

Nekvalitetne britvice za žene jedan su od najčešćih uzroka iritacije kože tijekom brijanja. Isto vrijedi za tupe britvice - povećavaju rizik od ozljeda budući da ih grublje pritišćemo uz kožu, što uzrokuje mikro ozljede. Kut pod kojim držite britvicu i brijač također je bitan: zato se pri zamjeni brijača ili britvice prvo naviknite na novi model, a tek onda ga upotrijebite za brijanje.

Ne zaboravite na tehniku brijanja: brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlačica može pripomoći nastanku crvenila i peckanja, pogotovo ako je koža osjetljiva. Pripazite da britvice režu, a ne trgaju dlačice.

Samo kvalitetni proizvodi za brijanje spriječit će iritacije kože. Nikad ne preskačite gel za brijanje ili losion za njegu tijela nakon brijanja. Samo tako će vaša koža biti i ostati besprijekorno glatka i zdrava. Proizvodi s alkoholom mogu uzrokovati iritaciju osjetljive kože, zato ih radije izbjegavajte. To posebno vrijedi za brijanje pazuha, stoga na svježe obrijanu kožu u tom području nanesite blagi dezodorans bez alkohola.

Znojenje upaljene kože

znoj-brijanje

Jeste li znali da znojenje može intenzivirati osjećaj peckanja nakon brijanja? Ako znoj dospije do mikro ozljeda, iritacija će se pogoršati – očekujte crvenilo i jak osjećaj peckanja. Zato neposredno nakon brijanja izbjegavajte aktivnosti koje uzrokuju znojenje.

Spriječite ih

OVAKO ĆETE SPRIJEČITI IRITACIJE KOŽE

Zašto bi brijanje bilo neugodno? Slijedite naše savjete kako bi vaša koža bila savršeno glatka i zdrava. Prije svega, uzmite dovoljno vremena za brijanje i budite nježni – koža će vam biti itekako zahvalna.
Dodatni savjeti

DODATNI SAVJETI O BRIJANJU

Ovdje saznajte kako besprijekorno obrijati pazuhe i bikini zonu te kako njegovati kožu nakon brijanja.

Besprijekorno brijanje pazuha

obrijani-pazusi

Saznajte kako možete vrlo jednostavno i bez velikog napora imati glatka pazuha!

Vodič za brijanje bikini zone

bikini-zona-depilacija

U našem vodiču za brijanje bikini zone otkrit ćete najbolje savjete, britvice za žene i proizvode za njegu kože.

Njega kože nakon brijanja

aloe-vera-losion

Otkrijte kako izgleda pravilna njega kože nakon brijanja te s kojim NIVEA proizvodima možete ublažiti neugodne reakcije kože.