Brijanje bikini zone

SAVJETI ZA JEDNOSTAVNO BRIJANJE BIKINI ZONE

NJEGUJUĆE BRIJANJE ZA GLATKU BIKINI ZONU

Uz naših 9 savjeta za brijanje bikini zone sve će vaše dlačice biti savršeno obrijane, a koža besprijekorno glatka.

JEDNOSTAVNO BRIJANJE BIKINI ZONE

Objavite rat dlačicama na intimnom području! Ono što je 70-ih bila iznimka, danas je sasvim normalno. Ako je vjerovati različitim studijama, više od 80 % žena mlađih od 30 odluči se za brijanje bikini zone. Pritom biraju različite metode.

9 savjeta za savršeno brijanje intimnog područja

Bikini zona jedna je od najosjetljivijih dijelova našeg tijela. Zato neka brijanje bikini zone bude čim nježnije, bez žurbe i naglih poteza. Ako se brijete prvi put, vaša će bikini zona vjerojatno reagirati iritacijama. Posljedice mogu biti neugodna crvenila, upale uslijed brijanja i prištići. Kako se to ne bi dogodilo vama, slijedite naše upute za njegujuće brijanje bikini zone.
brijanje

1. Skratite svoje stidne dlačice

Ako neko vrijeme niste brijali intimno područje ili se brijete prvi put, duljina vaših stidnih dlačica vjerojatno nije optimalna. Preduge dlačice spriječit će brijač da glatko obrije kožu, a i češće se moraju uklanjati iz brijača, zbog čega se inače ugodno brijanje bikini zone pretvara u kompliciran postupak.

Kako bi brijanje bikini zone proteklo što glađe, stidne dlačice skratite škaricama za nokte na što je moguće kraću duljinu. Tako će se britvice za brijanje manje začepljivati, a postupak će biti ugodniji.

 

2. Potrebno je omekšati dlačice

Prije nego što obrijete noge ili pazuhe, morate malo omekšati dlačice. U tu svrhu možete koristiti pjenu, gel za brijanje ili NIVEA Creme Care gel za tuširanje. Gel za tuširanje nježno čisti kožu i optimalno priprema dlačice za brijanje. Na taj način britvica lakše klizi po koži i sprječava se iritacija kože.

3. Brijanje u smjeru rasta dlačica

Kako ne bi došlo do pojave upale uslijed brijanja, iritacija kože i prištića u području genitalija, dlačice brijte u smjeru rasta. Time ćete zaštititi pore i spriječiti upale. Rezultat možda neće biti sasvim gladak, ali tako ćete osjetljivom intimnom području dati vremena da se postupno privikne na brijanje bikini zone. Nakon nekoliko brijanja, primijetit ćete da vaša koža više ne reagira iritacijama kao na brijanje suprotno od smjera rasta dlačica.

Britvica s pokretljivim zglobom

4. Njegujte svoju kožu

Brijanje intimne zone za kožu predstavlja stres i pojavu mikropovreda. Samo pravilnom njegom ćete svoju bikini zonu umiriti i razmaziti.

U tu svrhu upotrijebite blage kreme ili losione za njegu poslije brijanja, kao što je NIVEA Aloe & Hydration losion za tijelo. To će umiriti osjetljivu kožu i omogućiti joj predah.

Možete nanijeti i dječji puder koji također umiruje kožu. U svakom slučaju, izbjegavajte losione i kreme s nadražujućim sastojcima kao što je alkohol. To može izazvati svrbež ili bolne reakcije.

 

5. Nikada ne brijte nadraženu kožu

Ako je vaša koža iritirana, crvena ili imate prištiće, izbjegavajte brijanje bikini zone do povlačenja simptoma. Tako ćete svojoj koži dati potrebno vrijeme za odmor.

 

6. Nosite pamučno donje rublje

Pamučno donje rublje ima brojne prednosti. Prozračno je, ugodno za nošenje, ne iritira kožu tvrdim tkanjem, upija znoj i može se iskuhavati. Posebno nakon brijanja bikini zone će vam pamučno donje rublje, koje nije usko priljubljeno uz kožu, donijeti najveći mogući stupanj ugode.

7. Brijte se u večernjim satima

Ako se brijete u večernjim satima, vaša će koža imati više vremena za oporavak, jer se tada najmanje krećete i znojite. Ako se za brijanje bikini zone odlučite ujutro, svoju kožu odmah izlažete svakodnevnim opterećenjima kao što su odjeća i kretanje.

 

8. Rashladite kožu nakon brijanja intimnog područja

Kako bi se pore nakon brijanja bikini zone „zatvorile“ i tako kožu učinile manje podložnom upali, obrijano područje rashladite hladnom vodom. Možete upotrijebiti i hladnom vodom natopljen ručnik ili spužvu. Vrlo hrabri mogu se odlučiti i za hlađenje pod tušem. Jednostavno istuširajte obrijana područja hladnom vodom.

Ako vam to ne odgovara, imamo rješenje za vas. S rashlađenim aloe vera gelom ili nježnim losionom postići ćete isti rezultat, a pritom ćete njegovati kožu.

9. Nemojte dijeliti svoj brijač

Brijanje bikini zone vrlo je intimna stvar, zato nemojte dijeliti svoje britvice za brijanje. S ručnikom i brijačem možete (i trebate!) biti egoistični. Stoga si priuštite svoj vlastiti brijač i britvice za žene.

Aloe vera

 KAD SE BRIJANJE BIKINI ZONE ZAKOMPLICIRA...

Slijedite li naše upute, brijanje bikini zone bit će ugodno i bezbolno. Usprkos tome, koža ponekad reagira iritacijama, no nema razloga za paniku - saznajte kako njegovati osjetljivu intimnu zonu nakon brijanja.
sportašica

Problemi nakon brijanja

Brijanje bikini zone najčešće uzrokuje sljedeće probleme: crvenilo kože, prištići i suha koža. Ponekad dolazi do urastanja dlačica, što može dovesti do apscesa. Uz naše savjete do toga ne bi trebalo doći, ali ako se bolni prištići ipak pojave, obavezno posjetite liječnika. Nipošto nemojte istiskati prištiće na području prepona.

Mjesta velikog trenja

Druga popratna pojava nakon brijanja bikini zone su iritacije kože uzrokovane prevelikim trenjem. Koža u području stražnjice i ispod pazuha može se iziritirati tijekom tjelesne aktivnosti, jer ondje više nema dlačica koje su joj inače pružale zaštitu od trenja. Na nadražena područja nanesite gelove protiv žuljeva koji će stvoriti tanki zaštitni sloj. Time ćete spriječiti daljnje iritacije ovih osjetljivih područja kože. Što prije nanesete gel, bolje ćete zaštititi kožu od trenja.

Dodatan savjet: ovo možete primijeniti i ljeti ako vam se bedra dodiruju. Jednostavno nanesite gel i bolne iziritirane unutarnje strane bedara postat će stvar prošlosti.

žbunić

Infekcija HPV-om

Vrlo rijetko brijanje bikini zone uzrokuje infekciju HPV virusom (humani papiloma virus). Mikroskopske ozljede nakon brijanja pogoduju infekciji koja može dovesti do pojave genitalnih bradavica. Tome se riziku posebno izlažete tijekom posjeta sauni i solariju, jer topla i vlažna klima pogoduje njihovu rastu.

Kako biste bili sigurni, neka između brijanja intimnog područja i posjeta sauni prođu tri dana. Tako će vaša koža imati dovoljno vremena za oporavak pa je HP virusi neće moći ugroziti.

 

Intimna frizura

Gdje god ima dlačica, može biti i frizura. Dok neki intimno područje briju u potpunosti, drugi ostavljaju usku traku ili čak geometrijske oblike. To je stvar vašeg izbora!

I sama frizura ovisit će o gustoći dlačica. Što su one tamnije i bujnije, frizura će biti vidljivija. Kod onih koji ostavljaju dio dlačica najuobičajenije su frizure „irokeza“ ili „crta“. Od samih stidnih dlačica preostaje samo uska traka. Avanturisti čak posežu i za bojama.

Kako sve možete ukloniti dlačice?

Otkrijte sve moguće metode uklanjanja dlačica iz bikini zone. Za odabir konkretne metode tri su odlučujuća čimbenika: bol, rezultat i trajnost.
Uklanjanje dlačica

Omiljena metoda: brijanje intimnog područja

Brijanje bikini zone opravdano je omiljeni način kroćenja stidnih dlačica. To je zato što brijanje bikini zone ne boli, a rezultat je za većinu osoba prihvatljiv i kada dlačice ponovno počnu rasti. Osim toga, brijanje ne zahtijeva posebne pripreme niti oduzima previše vremena.

Epilacija

Kod epilacije razlikujemo trajnu (dlačice se uklanjaju zauvijek) i privremenu (dlačice ponovno izrastaju).

Epilatori i depilacija voskom

Privremena epilacija vrši se epilatorom ili voskom. Pri tome se dlačice čupaju zajedno s korijenom. Ova je metoda bolna, ali dlačice uz učestalo korištenje metode polako postaju rjeđe. Rezultati su vrlo vidljivi: potpuno glatka koža zajamčena je do mjesec dana. Za sve koji dulje žele uživati u osjećaju kože bez dosadnih stidnih dlačica, u ponudi je trajna epilacija.

Laser

Laserskim tretmanom možete trajno ukloniti dlačice. Do postizanja potpuno glatke kože nužno je nekoliko tretmana. Ovi tretmani, nažalost, također nisu bezbolni i možete očekivati prosječan intenzitet boli. Treba napomenuti da je ovaj tretman konačan. Jednom glatko – uvijek glatko.

 

Depliacija bikini zone
Zaljubljeni par
Što je bolja polovica mlađa, više će pažnje posvećivati intimnoj frizuri, depilaciji voskom ili epilaciji. Stidne dlake se tijekom predigre ili seksualnog odnosa često doživljavaju kao smetnja, djeluju nehigijenski i suvišno.

Njega kože nakon brijanja

Svaka metoda uklanjanja dlačica ima svoje dobre i loše strane. Odlučite li se za brijanje bikini zone, kožu nakon uklanjanja dlačica njegujte kako ne bi došlo do neželjenih reakcija kao što su iritacija kože, upala uslijed brijanja i prištići. Otkrijte kako izgleda pravilna njega kože nakon brijanja i koji će NIVEA proizvodi omogućiti koži da ostane glatka i predivna.

 

Neke žene na početku nisu baš sigurne hoće li im se obrijano intimno područje svidjeti. Da biste se bolje priviknuli, postupite korak po korak. Jednostavno obrijte nekoliko centimetara i promatrajte kako vam se sviđa.

Ako niste zadovoljni rezultatom, uz malo strpljenja sve će ubrzo biti kao prije.

Zlatno je pravilo: jednostavno se dobro osjećajte u svojoj koži!