Hair

VRATITE TANKOJ KOSI VOLUMEN

Što je tanka kosa? 

Radi se o svega 0.02 milimetra: to je razlika između promjera normalne kose (0.07 milimetara) i tanke kose. 
Karakteristike tanke kose su: nježna je i osjetljiva te zahtijeva posebne trikove za oblikovanje. Tanka kosa često izgleda obješeno jer je njen promjer manji nego kod normalne kose, a i leži bliže vlasištu zahvaljujući delikatnoj strukturi. Prirodno joj nedostaje volumena, no ne brinite: dobro odabrana frizura i pravilna njega proizvodima za tanku kosu promijenit će njen izgled. 

Kako do više volumena u kosi?

Više od trećine žena priželjkuje snažniju kosu. Odabirom pravih proizvoda i frizura, vaša tanka kosa izgledat će fantastično! Uvijek koristite NIVEA šampon za volumen i regenerator za tanku kosu kako biste temeljito očistili kosu bez da ju otežate. Četkom ravnomjerno nanesite pjenu na kosu posušenu ručnikom i posebnu pozornost posvetite korijenima kose. Slobodno nanesite i primer za kosu ili forming sprej. Sa sigurne udaljenosti, fenom sušite kosu suprotno od njenog smjera rasta - tako ćete dobiti dodatan volumen. Povremeno promijenite položaj razdjeljka kako bi se korijeni kose podigli od vlasišta.

Najbolje frizure za tanku kosu

Tanka kosa dobije volumen tek s pravom frizurom. U kontrastu s trajnom, voluminozni valovi ne rezultiraju trajnim kovrčama već čine strukturu kose grubljom. Rezultat je povećanje volumena. Upitajte frizera za savjet i izbjegavajte istovremeno bojanje i kovrčanje kose. Održavanje je jako važno kako bi tanka kosa ostala u top formi – optimalno je šišanje svakih 4 do 6 tjedana. Ako kosu njegujete i pazite da frizura izgleda njegovano, vaša tanka kosa će izgledati bujnije. 

Izborom boje do više volumena

Bojanje kose može tankoj kosi dati bujnost i vratiti joj volumen. Topli odsjaji u smeđoj kosi i svijetli pramenovi u plavoj kosi dat će frizuri punoću. Osim toga, bojanje čini kosu grubljom, što je zauzvrat čini lakšom za oblikovanje. Bojanje kose prepustite stručnjaku tako da oštećenje kose bude smanjeno na minimum.