FIZIOLOŠKA OTOPINA: PRAKTIČNA POMOĆ ZA DJECU I ODRASLE

Ova bistra tekućina u praktičnim ampulama obavezna je oprema novopečenih roditelja, no može biti korisna i za vas! Otkrit ćemo vam kod kojih sve problema pomaže fiziološka otopina.


STERILNA MJEŠAVINA SOLI I VODE

Što je uopće fiziološka otopina? Riječ je o homogenoj mješavini natrijevog klorida (sol) i vode, u koncentraciji koja je prirodno prisutna u našim tijelima (0,9 % / 1000 ml). 


SVESTRANA I TAKO PRAKTIČNA TEKUĆINA

Fiziološka otopina se najčešće upotrebljava u medicini – izvrsno je sredstvo za čišćenje rana i liječenje dehidracije, a doktori je preporučuju i za čišćenje dišnih puteva djece i odraslih. Djeluje tako da ispire sluz, vraća nosu vlagu i zaustavlja upalu sluznice nosa. Vrlo je korisna i u drugim svakodnevnim situacijama!

ZA ČIŠĆENJE NOSA

S fiziološkom otopinom iz dišnih puteva ispiremo alergene, sluz i nepotrebne ostatke u nosu. Djeci i odraslima olakšava simptome začepljenog nosa i pomaže spriječiti upalu sinusa. Pogotovo je korisna za omekšavanje sluzi kada za čišćenje dječjeg nosića koristimo aspirator.

 

ZA ČIŠĆENJE BEBINIH KAPAKA

Već nekoliko kapljica fiziološke otopine je dovoljno da očistimo bebine kapke. Nakapajte je na čistu pamučnu vaticu bombažno i nježno obrišite kapak krenuvši od vanjskog dijela očiju prema nosiću. Za svako oko upotrijebite čistu vaticu.

ZA ISPIRANJE KONTAKTNIH LEĆA

Nakon što ste ih očistili pomoću tekućine za leće, dodatno ih isperite fiziološkom otopinom i tako spriječite unos nepotrebnih kemikalija u oko. Samo ne zaboravite da fiziološka otopina ne može nadomjestiti tekućinu za leće.

 

U AEROSOLNI TERAPIJI S INHALATOROM

Inhalator sterilnu fiziološku otopinu rasprši u kapljice koje dišnim putovima pružaju vlažnost. Aerosolna terapija je prikladna za djecu i odrasle, a izvodi se preventivno ili u slučaju upale. Uvijek slijedite upute proizvođača inhalatora.

 

ZA ČIŠĆENJE RANA

Fiziološku otopinu u praktičnim ampulama dobro je uvijek imati pri ruci za čišćenje manjih rana i posjekotina koje znaju biti posljedica dječje igre. Ranu pomoću fiziološke otopine isperemo i tako smanjimo mogućnost upale. Dobro je znati da ne nagriza tjelesna područja na koja se nanosi - dijete se zato neće žaliti na bol i osjećaj peckanja.

 

ZA ČIŠĆENJE NOVOG PIERCINGA

Ranica koja nastane uslijed bušenja ušiju i piercinga zacijeli unutar nekoliko mjeseci. Tijekom tog razdoblja preporučujemo čišćenje fiziološkom otopinom i toplom vodom koju  je jednostavno nanijeti na čistu gazu ili štapiće za uši.

 

ZA IZRADU DOMAĆEG SLIME LJIGAVCA

Djeca obožavaju popularne ljigavce. Dostupni su u gotovo svim prodavaonicama, no možete ga i sami napraviti doma! Trebat će vam: ljepilo, voda, fiziološka otopina, soda bikarbona i boje za kuhanje. Pomiješajte sve sastojke i dobit ćete ljigavca za sate i sate zabave.

SUPER RJEŠENJE ZA PREHLAĐENE BEBE I ZAČEPLJEN NOSIĆ

Obožavamo čitati vaša mišljenja - evo što mama blogerica Iva Šutić kaže o NIVEA BABY fiziološkoj otopini. 🥰

"Ako je vaše dijete u svakodnevnoj interakciji s drugom djecom, onda vjerojatno znate što znači pun nosić, česte prehlade koje dovedu i do temperature i osjećaj da se konstantno vrtite u krug s bolestima kroz zimu. Kao i svaki roditelj, mislila sam da radim najbolje kada bih u tim danima pojačala čišćenje nosića, ali nisam ni razmišljala da bi to bilo izvrsno raditi baš svaki dan, čisto prevencije radi. Ove godine smo malo iskusniji roditeji, a samim time i pametniji. NIVEA fiziološka otopina za čišćenje nosa u ampulicama je izuzetno zgodno rješenje. U njoj je 5 ml otopine, što je savršena doza za staviti u inhlalator, a klincima je fora što mogu pomoći i istresti sav sadržaj. Ako idete na put, ne morate nositi veliku bocu, nego ponesete onoliko ampulica koliko vam je potrebno, u svaki džepić jakne, ruksaka i torbe po jedna-dvije.

Osim inhalacije, mi smo počeli prakticirati svakodnevno ovlaživanje ili ispiranje nosića. Sadržaj ampulice možete rasporediti ili u jednu ili dvije nosnice kako bi se ovlažila unutrašnjost nosića prije nego ga dječica ispušu. Ako imate manju djecu koja to još sama ne znaju, pomoći će vam jedna veća šprica koju napunite s 3-4 ampulice i sav sadržaj odjednom istisnete u jednu nosnicu, tako da kroz drugu izađu sve nečistoće. Isto ponovite i s drugom nosnicom. Nama je zbilja promijenilo život. Naš dječak je puno manje bolestan, kvaliteta života nam se podigla jer sad napokon možemo vikende provoditi vani, a ne bolesni doma. Mislim da je ovo jedan od boljih savjeta koji bih svakom roditelju mogla dati. Čuvajte ta svoja mala bića i uz sebe uvijek nosite fiziološku otopinu. NIVEA ampulice su vrlo praktično rješenje, a osim što stanu u svaki džep, sterilno su upakirane i higijenski su idealno rješenje. Sto posto su prirodne, bez konzervansa, bojila i parfema."

 


Zapratite Ivu na Instagramu: @iwaiva

KORAK PO KORAK DO ČISTIH SINUSA

NE ZABORAVITE!

 • Prije upotrebe fiziološke otopine temeljito operite ruke.
 • Ampulicu otrgajte i otvorite tako da zavrtite gornji dio.
 • Otvorenu ampulu bacite nakon 24 sata – zatvorite je tako da zavrtite njen gornji dio.
 • Ne pijte ili injicirajte sadržaj ampule.
 • Ako tekućina postane mutna, ampulu bacite.
 • Ne koristite fiziološku otopinu za čuvanje leća.
 • Otopinu za čišćenje nosa možete koristiti više puta dnevno.

 

Ispiranje nosa fiziološkom otopinom je jednostavna, no nadasve učinkovita metoda čišćenja nosa i sinusa. Preporučujemo da čišćenje nosa obavite navečer, prije spavanja. Za čišćenje nosa odrasle osobe trebat ćete nekoliko ampula NIVEA BABY otopina za čišćenje nosa.

 1. Stanite iznad umivaonika ili u tuš kabinu.
 2. Nagnite glavu naprijed i na lijevu stranu.
 3. Otvorite ampulu i sadržaj moćnim pritiskom istisnite u desnu nosnicu koja je trenutno na gornjoj strani.
 4. Pričekajte da fiziološka otopina iscuri iz lijeve nosnice koja je trenutno na donjoj strani.
 5. Nagnite glavu na drugu stranu i ponovite postupak s lijevom nosnicom.
 6. Dišite na usta.
 7. Nakon čišćenja, ispušite nos s rupčićem.

NIVEA BABY FIZIOLOŠKA OTOPINA ZA ČIŠĆENJE NOSIĆA - UVIJEK PRI RUCI

UZ VAS NA SVAKOM KORAKU

NIVEA BABY fiziološka otopina za čišćenje nosica sadrži 100 % prirodnu otopinu soli, bez konzervansa, parabena, alkohola i boje. Sterilno pakiranje u dozama po 5 ml osigurava praktičnu i higijensku upotrebu za djecu i odrasle. Zato je ovaj proizvod obavezna oprema doma i kad ste u pokretu!

ZAŠTO JE TAKO VAŽNO ČISTITI NOS PREHLAĐENOM DJETETU?

Bebe si ne mogu same ispuhati nosić, zato je redovito čišćenje nosića iznimno važno za normalno disanje i hranjenje, pogotovo kad je dijete prehlađeno. Jeste li znala da redovita upotreba fiziološke otopine može spriječiti upalu srednjeg uha?