uklanjanje-dlacica-savjeti

PRAVILNO BRIJANJE NOGU, RUKU, PAZUHA I INTIMNOG PODRUČJA

SAVRŠENO BRIJANJE
Ponekad je teško postići pravilno brijanje bez iritacije kože, kasnijih prištića i manjih porezotina. Otkrijte na što trebate obratiti pozornost kod uklanjanja dlačica s tijela!

POSTANITE STRUČNJAKINJA ZA BRIJANJE

Pravilno brijanje bez iritacija kože, prištića i manjih porezotina zna biti pravi izazov! Postoji nekoliko stvari na koje treba paziti kod brijanja – otkrijte ovdje što je stvarno važno kod mokrog brijanja.


Zanimljive činjenice o dlačicama na tijelu

U zapadnom društvu postoji stalna želja za besprijekorno glatkom kožom. Na dlačice na tijelu se gleda kao na znak „nečistoće“ i „zapuštenosti“.

Ovaj trend vuče svoje korijene iz srednjovjekovne Europe, gdje je postojao običaj skraćivanja i odstranjivanja dlačica na tijelu.

Brijanje cijelog tijela osobito je popularno među ženama. Tako je studija Sveučilišta u Leipzigu (2008.) pokazala da se redovito brije oko 97 % žena, ali samo 79 % muškaraca.

U Islamu vjera nalaže muškarcima brijanje pazuha i stidnih dlačica. No, bradu smiju puštati.

Tajlandski budisti briju glavu kao znak čistoće. Indijski muškarci hinduisti to također čine kako bi iskazali poštovanje prema svojoj kasti. Sljedbenicima sikhizma dlake predstavljaju jedan od 5 najznakovitijih obilježja vjere.

Kao što možete vidjeti, dlake na tijelu socijalno su i religijsko predodređene. U Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi dlakavost pazuha, nogu, ruku i intimnog područja nije uobičajena. Stoga je brijanje dio uobičajene dnevne higijene brojnih žena i muškaraca. Ovdje možete otkriti što je kod brijanja posebno važno.

Wachsen Haare nach der Rasur dichter und stärker nach?

PRIJE BRIJANJA PRIPAZITE NA SLJEDEĆE

Mokro brijanje dobra je i bezbolna zamjena za depilaciju voskom, šećernom pastom, laserom te epilaciju. Ovdje ćete pronaći savjete i trikove koji će vam dodatno olakšati uklanjanje dlačica mokrim brijanjem:

1. Pravi brijač

Pri odabiru brijača za mokro brijanje uvijek se odlučite za inačicu s više oštrica. Na taj je način znatno smanjena mogućnost nastanka iritacija kože i prištića. Poznato je: manji broj oštrica na brijaču znači i pritisak na malen dio kože. Rezultat:  prilikom mokrog brijanja možete se lakše porezati.

Novi NIVEA Protect & Shave brijač s pokretljivim zglobom i zamjenskim oštricama ima 5 visokokvalitetnih oštrica koje precizno uklanjaju sitne i krupnije dlake. Stoga je ovaj brijač savršeno prikladan za brijanje cijelog ženskog tijela.

2. Idealna priprema za mokro brijanje

Prije brijanja okupajte se u vrućoj kupki ili se kratko istuširajte vrućom vodom kako biste kožu pripremili za brijanje. Time ćete omekšati dlačice na tijelu i učiniti ih podatnijima.

Razmazite se, primjerice, opuštajućom kupkom ili uživajte u kratkom vrućem tušu s mirisnim i njegujućim NIVEA Creme Smooth gelom za tuširanje.

3. Optimalni proizvodi za mokro brijanje

Voda, gel ili pjena za brijanje? Što odabrati?

Preporučujemo vam uporabu gela ili pjene za brijanje. Gel za brijanje omogućava da brijač glatko klizi po vašoj koži. Novi NIVEA Protect & Shave gel za brijanje s vitaminom E, ekstraktom kamilice i magnolije stvara zaštitni skliski sloj na koži koji omogućuje iznimno temeljito i sigurno brijanje. Time se smanjuje rizik od iritacija kože i posjekotina te vam je na taj način omogućeno bezbrižno odstranjivanje dlačica.

Rado se brijete pod tušem jer nemate puno vremena?

U tom slučaju NIVEA Shower & Shave gel za tuširanje i brijanje pravi je odabir za vas! Proizvod za brijanje s ekstraktom magnolije prilikom mokrog brijanja u dodiru s vodom pretvara se u ekstra kremastu pjenu. Time vam ova pjena za brijanje olakšava brijanje i učinkovito sprječava iritacije.

Naš savjet: izbjegavajte uporabu sapuna. Oni prodiru duboko u pore i blokiraju prostor između oštrica.


Oprez pri brijanju

Brijanje suprotno od smjera rasta dlačica

I tijekom brijanja moguće je napraviti neke pogreške! Tako je smjer brijanja ključan za nastanak odn. izostanak iritacija kože.

Prilikom brijanja nogu brijač povlačite suprotno od smjera rasta dlačica. Samo na taj način uklonit ćete i male, tanke dlačice. No, pazite! To ne vrijedi i za područje pazuha i bikini zone. Tu je brijanje kompleksnije! Kako pravilno obrijati ove dijelove tijela, saznat ćete u našim člancima „Glatke noge i pazuha“ te „Brijanje intimnih područja – vrlo je jednostavno“.

 Prednosti: NIVEA Protect & Shave brijač s pokretljivim zglobom optimalno se, zahvaljujući svom 360° pokretljivom zglobu, prilagođava svim konturama ženskog tijela. Tako brijač ne morate stalno okretati i mijenjati mu smjer kako biste precizno uklonili sve dlačice.

Den Rasierer richtig halten 

Das richtige Halten des Rasierers ist wichtig, um sich nicht zu verletzen. Legen Sie Ihren Zeigefinger auf den Grip des Rasierergriffs und halten Sie diesen gut fest. Führen Sie den Rasierer nun in einem geringen Winkel über die Haut. Drücken Sie nicht zu stark auf, sondern überlassen Sie die Arbeit den Rasierklingen

Mit dem neuen NIVEA Protect & Shave Schwinggelenk-Rasierer kann es nicht passieren, dass Ihnen der Rasierer aus der Hand rutscht, da er einen ergonomischen, rutschfesten Griff besitzt. So sorgt der Rasierer für Gleitsicherheit, auch wenn Sie sich beim Duschen den Körper rasieren.

Pravilno brijanje nogu i pazuha

Detaljne upute za pravilno brijanje nogu i pazuha možete pronaći u našem članku „Glatke noge i pazuha“. U njemu je opisano kako ćete savršeno pripremiti pazuha i noge za mokro brijanje, koliko često se potrebno brijati te kako pravilno obrijati pazuha i noge.

Brijanje intimnog područja

Možda intimno područje nećete od prve moći obrijati tako precizno kako ste zamislili. Budite strpljivi! Dajte svojoj osjetljivoj bikini zoni vremena da se navikne na brijanje.

10 savjeta za savršeno obrijano intimno područje pronaći ćete u članku „Brijanje intimnog područja – vrlo je jednostavno“.

Ondje ćete naći objašnjenja o tome na što posebno trebate paziti prilikom brijanja intimnog područja i do kojih problema može doći nakon brijanja. Osim toga, pokazat ćemo vam i različite metode brijanja te intimne frizure.

Njega nakon brijanja

Nakon brijanja koža treba puno vlage. Osim toga, vašoj koži nakon brijanja trebaju umirujući, blagi sastojci, kako ne bi došlo do nastanka prištića i crvenila.

Na što biste trebali posebno obratiti pozornost za vrijeme i nakon brijanja, saznajte u našem članku „Njega kože prije i nakon brijanja“. Pokazat ćemo vam kako izbjeći upale uslijed brijanja i kako možete svoju kožu postupno naviknuti na brijanje.


NIVEA PROIZVODI ZA UKLANJANJE DLAČICA

  

DODATNA PITANJA I ODGOVORI O BRIJANJU

Imate li još pitanja u vezi s brijanjem na koja tražite odgovore? Evo odgovora:

1. Trebam li imati vlastiti brijač?

Definitivno da. Dijeljenje brijača nije higijenski. Osim toga, žene bi trebale rabiti drugačiji brijač od onog koji rabe muškarci, jer njihove dlačice i koža imaju potpuno drugačije zahtjeve.

2. Koje je idealno doba dana za brijanje?

Na ovo pitanje ne postoji univerzalan odgovor. Najbolje je brijati se prilikom tuširanja ili kupanja primjenom gela za tuširanje ili brijanje jer se dlake tada omekšaju.

3. Koliko često se trebam brijati?

To ovisi isključivo o vašoj volji i godišnjem dobu. Ljeti ćete noge i bikini zonu sigurno češće brijati nego zimi. Neke se žene briju svaki dan, dok druge to čine 1 – 2 puta tjedno. To ovisi isključivo o tome koliko lijepo i dobro se vi osjećate.

Druge metode uklanjanja dlačica

Uklanjanje neželjenih dlačica voskom

Depilacija voskom dobra je alternativa mokrom brijanju.

Depilacija voskom efektivan je način uklanjanja dlačica na tijelu primjenom toplog ili hladnog voska. Pritom se dlačice odjednom uklanjaju s velikih tjelesnih površina.

Kako se dlačice čupaju zajedno s korijenom, ova vrsta uklanjanja dlačica može potrajati nekoliko tjedana. Dlačice nakon toga polako izrastaju, a iritacije kože su rijetke. Nedostatci: uklanjanje dlačica voskom je bolno.

Evo nekoliko savjeta za depilaciju voskom:

Pustite dlačice da rastu dva tjedna prije tretmana voskom, jer u suprotnom tretmanom nećete moći optimalno obuhvatiti sve dlačice.

Spriječite urastanje dlačica redovitim pilinzima.

Osobe sklone neurodermitisu općenito trebaju izbjegavati depilaciju voskom.

24 sata nakon depilacije voskom izbjegavajte sunce ili solarij.

Ovdje otkrijte prednosti i nedostatke, kao i pravilnu primjenu metode uklanjanja dlačica voskom.

Egipatska depilacija je „in“

Egipatska depilacija podrazumijeva uklanjanje neugodnih dlačica na tijelu pomoću šećerne paste.

Mlaka pasta prstima se nanosi na kožu u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Potom kozmetičarka pastu ravnomjerno umasira u folikul dlake.

Dva ili tri nagla pokreta u smjeru rasta dlačica potpuno će ukloniti dlačice.

Prednost: pasta se može ponovno koristiti na više dijelova tijela.

Nadalje, depilacija šećernom pastom manje je bolna od depilacije voskom. Postupak pomalo škaklja i zateže kožu.

Posljedica: iritacije kože su rijetke. Koža dobro podnosi pastu jer ne sadrži kemikalije. Osim toga se pasta ne lijepi za kožu.

Nakon depilacije šećernom pastom vaše će noge, kao i nakon tretmana voskom, ostati glatke oko 3 do 4 tjedna

.

Temeljito uklanjanje dlačica epilacijom

Epilacija podrazumijeva uklanjanje dlačica pomoću posebnog uređaja koji dlačice čupa s korijenom. Rezultati će trajati do 2 tjedna – dakle ne tako dugo kao nakon depilacije voskom i šećernom pastom. Nažalost, nakon primjene epilatora koža je sklona iritacijama.

Osim toga, postupak je bolan i traje relativno dugo, jer pincetni sustav epilatora ne uklanja istovremeno sve dlačice.

Trajno uklanjanje dlačica laserom

Želite li se zauvijek riješiti dlačica na tijelu? Onda je laserska epilacija pravi odabir za vas!

Metodu laserske epilacije posebno preporučujemo ženama s gustim rastom dlačica na tijelu.

Na taj način moguća je velika ušteda vremena koje se inače tjedno troši na uklanjanje dlačica brijanjem. No, kod lasera je neophodno ponoviti nekoliko tretmana.

Informacije o postupku: laserska svjetlost prodire u kožu i uništava folikul dlačice.

Tretman traje oko 1 sat i pomalo je bolan jer koža termički reagira.


 

Bez obzira za kakvu se vrstu brijanja odlučite: pravilna priprema kože i njega nakon brijanja iznimno su važne, stoga svakako istražite NIVEA Protect & Shave liniju za njegujuće brijanje!