pravilno-brijanje-nogu-nivea

PRAVILNO BRIJANJE PAZUHA I NOGU

Najbolji savjeti za savršeno glatke noge i pazuha!

Otkrijte najbolje savjete za brijanje nogu i pazuha

 

Postoje razne metode za uklanjanje dlačica na tijelu, ali brijanje je i dalje jedna od najpopularnijih metoda. U nastavku ćemo vam opisati kako možete vrlo jednostavno i bez velikog napora imati glatke noge – i naravno, pazuha.

Pokažite svoje noge u najboljem izdanju!

uklanjanje-dlacica-s-nogu


Brijanje nogu i pazuha

Najveći izazov tijekom brijanja nogu i pazuha je brijanje bez iritacija kože, prištića ili posjekotina. Posebno koža koja još nije navikla na brijanje može brzo reagirati osjetljivošću i nadraženošću. Djevojke i mlade žene koje prvi puta posežu za brijačem mogu imati bolna iskustva. Osim toga, i nakon mnogima omiljene zimske pauze poneke noge trebaju kratku fazu privikavanja. Važno je također koristiti hidratizirajuću kremu za tijelo nakon brijanja kao što je NIVEA After Shave losion za kožu.

Kako bi vaše noge zablistale u punom svilenkastom sjaju, za vas smo prikupili najvažnije savjete i trikove na temu brijanja nogu i pazuha.

Pravi brijač za žene

Svi pridajemo važnost temeljitom brijanju! Kako bi vam ono uspjelo, odabir pravog brijača igra najvažniju ulogu. Oštrice od nehrđajućeg čelika, jastučići s njegujućim i hranjivim aktivnim sastojcima i vitaminima, kao i fleksibilna glava brijača koja jamči glatke rezultate brijanja čak i na teško dostupnim mjestima, obavezan su sastavni dio!

Sve to donosi NIVEA Protect & Shave brijač sa zamjenskim oštricama.

Općenito vrijedi: veća glava brijača s njegujućim jastučićem i oštricama ublažava pritisak na kožu i jamči nježno brijanje. Oštrice trebaju biti napravljene od kvalitetnog materijala kako bi duže ostale glatke. Tupe oštrice, naime, neće prerezati dlaku, već će je čupati ili je neće uopće ukloniti.

 

pazusi-uklanjanje-dlacica

Brijači NIVEA Protect & Shave

Brijač NIVEA Protect & Shave s izmjenjivim oštricama, baš kao i NIVEA Protect & Shave brijač s pomičnim zglobom, ima:

  • zglob pokretljiv u 360° za optimalno brijanje i na teško dostupnim područjima tijela

  • 5 kvalitetnih oštrica od oplemenjenog čelika za posebno temeljito brijanje

  • ergonomsku, nesklisku dršku

  • NIVEA jastučiće za njegu kože koji ostavljaju njegujući zaštitni sloj na koži, čime vaša koža postaje izuzetno meka. Kod novih brijača NIVEA Protect & Shave s izmjenjivim britvicama je jastučić za njegu kože oplemenjen posebnim sastojkom iz kreme NIVEA Creme, Eucerit®.

Priprema za mokro brijanje

Prije brijanja malo omekšajte dlačice na nogama ili ispod pazuha. Za to možete koristiti posebne gelove za tuširanje, kao što je, primjerice, NIVEA Shower & Shave gel za tuširanje i brijanje. Gel za tuširanje nježno će očistiti kožu, a dlačice će se optimalno pripremiti za postupak brijanja. Na taj način će brijač lakše kliziti preko kože i neće doći do nastanka iritacija kože.

brijanje-britvice-zamjenske-ostrice

nivea-gel-za-brijanje

Gel za brijanje, gel za tuširanje ili pak kombinacija dvaju proizvoda?

Prednosti gela za brijanje su očite. Posebna pjenasta konzistencija i hidratantni sastojci odižu dlačice koje tako postaju lakše dostupne oštricama, a koža je optimalno hidratizirana.

Pored gela za brijanje možete koristiti i posebne gelove za tuširanje te nježno obrijati dlačice na tijelu.

NIVEA Shower & Shave gel za tuširanje i brijanje s ekstraktom magnolije stvara kremastu pjenu kojom se dlačice optimalno pripremaju za brijanje i postiže se nježno, a istodobno temeljito brijanje pod tušem.


 

Kako pravilno obrijati noge?

Nakon što ste na odgovarajući način pripremili svoje noge za brijanje i nježno nanijeli gel za brijanje ili 2u1 gel za tuširanje, možete započeti s brijanjem.

Brijte se laganim pritiskom brijača od gležnja do koljena. Dakle, brijte se u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Po pjeni nastaloj od gela za brijanje uvijek možete vidjeti koja mjesta još niste obrijali. Za temeljito brijanje prijeđite britvicom još jednom, ovaj put u smjeru rasta dlačica, od vrha do dna.

Ne zaboravite dlačice na nožnim prstima i gornjem dijelu stopala!

Poseban oprez potreban je na gležnjevima i koljenima. Ovdje brijanje mora biti posebno nježno i bez pritiska! NIVEA Protect & Shave brijač s u 360° pokretljivim zglobom optimalan je za takva teško dostupna mjesta.

Na vama je da odlučite hoćete li sada još obrijati i svoja bedra.


brijanje-glatke-noge

uklanjanje-dlacica-ispod-pazuha

Ovako ćete se pravilno obrijati ispod pazuha

Jeste li već imali osjećaj da niste uspjeli sasvim glatko obrijati pazuha? Onda niste sami. Dlačice ispod pazuha ne rastu ravnomjerno u jednom smjeru, već u obliku kralježaka.

Kako biste se temeljito obrijali ispod pazuha, pripremite se za brijanje kako je prethodno opisano. Ruku zabacite unatrag, što je jače moguće. Zamislite si da želite dotaknuti uho s druge strane glave. Što je površina pazuha ravnija, lakše ćete se obrijati.

Brijte se odozgo prema dolje, odozdo prema gore te ukoso s obje strane. Tako vašim oštricama neće promaknuti niti jedna dlačica. Na mjestima poput pazuha brijač mora kliziti sasvim nježno.

Elastična i fleksibilna glava brijača omogućuje nježno brijanje bez porezotina i nadražaja susjednih područja kože.

Kako svoje noge i pazuha nakon brijanja možete razmaziti njegujućim proizvodima, možete pročitati u članku „Njega kože nakon brijanja“.


Koliko često se trebaju mijenjati oštrice brijača?

Nemoguće je unaprijed reći treba li oštrice mijenjati nakon jednog tjedna ili jednog mjeseca, jer svaka osoba ima različitu debljinu i način rasta dlačica. S vremenom ćete ipak primijetiti da oštrice na vašem brijaču postaju tupe. Dlačice se više ne uklanjaju temeljito, vaša koža odjednom reagira nadražajima i eventualno se češće uspijevate porezati.

Čišćenje i njega vašeg brijača

Kako bi oštrice vašeg brijača što dulje ostale oštre, neophodno je redovito održavanje. Isperite brijač pod mlazom tekuće vode. Time ćete ga osloboditi zaostalih obrijanih dlačica i pjene za brijanje koji bi inače mogli začepiti međuprostore oštrica. Brijač potom jednostavno ostavite da se osuši na zraku.

Odluka o brijanju nogu ili pazuha ovisi samo o tome kako ćete se vi dobro osjećati!

Sve drugo bilo bi pogrešno.