UŽIVAJTE U LJETU UZ NIVEA SUN

ZAŠTITITE KOŽU OD SUNCA I ODJEĆU OD MRLJA!

PROTECT & BRONZE

ZAŠTITITE KOŽU I SPASITE ODJEĆU KORISTEĆI SVOJU NAJDRAŽU NIVEA SUN ZAŠTITU PROTIV SUNCA I MRLJA NA ODJEĆI!

SVA POTREBNA ZAŠTITA OD SUNCA UZ SAVRŠEN TEN

Svi NIVEA SUN proizvodi sadrže visoku koncentraciju UVA/UVB filtara za trenutnu zaštitu od sunca, za sve tipove kože. Međutim, NIVEA Protect & Bronze proizvodi potiču prirodni proces tamnjenja i zato je koža nakon nanošenja njegovana i ujednačeno preplanula. Kako biste što bolje zaštitili kožu, savjetujemo da upotrijebite dovoljnu količinu losiona za sunčanje i smanjite izloženost suncu između 11 i 15 sati. Nakon znojenja, plivanja i presvlačenja odjeće, krema se može ukloniti, zato losion nanesite u debljem sloju više puta tijekom dana.

 
 

OVOG LJETA SPASITE ODJEĆU OD MRLJA

Sjećate li se žutih mrlja od krema za sunčanje koje su uništile vašu bijelu ljetnu odjeću? Više ne morate brinuti o tome! Naša inovativna formula štiti kožu i spašava odjeću od mrlja od kreme nakon pranja, tako da možete duže uživati u svojim omiljenim ljetnim kombinacijama. Pronađite idealnu zaštitu od sunca: Tehnologija protiv pojave mrlja nakon pranja * sada je dostupna i u NIVEA SUN Protect & Bronze liniji.

 

 

 

 

*pomaže u smanjivanju intenziteta mrlja uzrokovanih UV filtrima nakon pranjaNIVEA SUNČANA KUHARICA

Za ljepotu i zdravlje vaše kože jako je bitno što se nalazi na vašem tanjuru. Zato vam donosimo odlične ljetne recepte uz koje ćete uživati i vi i vaša koža!


INOVACIJA

NOVA GENERACIJA KREME ZA SUNČANJE

ZAŠTITA
protiv UVA/UVB

Zaštita od sunca odmah nakon primjene - idealna za cijelu obitelj.

 
 

Formula
PROTIV MRLJA

Formula protiv mrlja pomaže u smanjivanju intenziteta mrlja uzrokovanih UV filterima nakon pranja.

Aktivacija
TAMNJENJA KOŽE

NIVEA Sun Protect & Bronze aktivira melanin u koži kako bi koža izgledala predivno i bila prirodno preplanula.

1. AKTIVACIJA

Potiče prirodni proces tamnjenja kože.

2. ZAŠTITA

Trenutna zaštita od UVA/UVB zračenja.


ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

INOVATIVNI NIVEA SUN KOMPLEKS PROTIV MRLJA*

INOVATIVNI NIVEA SUN KOMPLEKS PROTIV MRLJA NAKON PRANJA
Isprobajte novu generaciju zaštite od sunca! NIVEA predstavlja prvu liniju u svijetu koja ne samo da štiti kožu od sunca, već i spašava odjeću od mrlja. Inovativna tehnologija protiv mrlja* štiti kožu i osigurava da vaše bijele ljetne haljinice ostanu bijele i nakon ljeta. 

KAKO INOVACIJA DJELUJE?

Za nastanak ove jedinstvene formule NIVEA je udružila snage s Hohenstein Institutom, akreditiranim i uvaženim laboratorijem za ispitivanja tekstila i materijala. NIVEA Sun stručnjakinja Dr. Lara Terstegen u razgovoru objašnjava kako nastaju mrlje od različitih krema za zaštitu od sunca te koliko je opširan bio razvoj nove, inovativne formule protiv mrlja*. 

 

Dr. Lara Terstegen, voditeljica istraživanja i razvoja za NIVEA SUN unutar Beiersdorf AG.

NAJVAŽNIJA PITANJA O NIVEA SUN INOVACIJI

Zašto kreme za sunčanje ostavljaju ružne mrlje na odjeći?

Mrlje od krema za sunčanje često su vidljive nakon samog pranja odjeće. Žućkasto - narančaste mrlje posebno su vidljive na svjetlijoj odjeći koja je prije pranja bila u kontaktu s kremom za zaštitu od sunca. Mrlje su uzrokovane specifičnim UV filterima u sastavu, tj. formuli krema i losiona. Zbog specifične apsorpcije, takvi filteri poprimaju žutu boju koja je vidljiva na odjeći. Prodiranje filtera u materijal odjeće povećava se interakcijom UV filtera i površine tekstila. Takve mrlje je teško potpuno ukloniti regularnim pranjem. Štoviše, kemijska reakcija metalnih iona u vodi može mrlje učiniti još vidljivijima.

Uzrokuju li baš svi proizvodi za zaštitu od sunca mrlje?

UV filteri štite kožu od štetnih UVA i UVB zraka. Oni su važna komponenta svih proizvoda za zaštitu od sunca. Stoga se mrlje pojavljuju neovisno o vrsti proizvoda: krema, losiona, sprejeva te samom proizvođaču.

Kako je NIVEA riješila ovaj problem?

Nakon što smo odredili uzrok mrlja, započeli smo razvijati formulu koja sadrži kompleks protiv pojave mrlja*. Proveli smo više od 10000 sati istraživanja i testiranja preko 160 različitih supstanci u više od 2500 laboratorijskih testova s 1000 uzoraka tekstila. Stručnjaci s Hohenstein instituta dodatno su testirali 200 uzoraka tekstila. Na kraju smo integrirali dva ključna sastojka u kompleks protiv pojave mrlja* kako bismo ostvarili savršene rezultate.

 

 
 

Kompleks protiv mrlja nakon pranja* uklanja metalne ione iz vode tijekom pranja odjeće. Tako se sprječava vezanje iona i UV filtera te u konačnici pojava mrlja.

DOKAZANA ZAŠTITA OD SUNCA KOJA NE UZROKUJE POJAVU MRLJA NA ODJEĆI

Kako formula djeluje? 
Jedan od dvaju sastojaka kompleksa protiv pojave mrlja* uklanja metalne ione iz vode. Djeluje poput magneta te na sebe vuče ione koji se zatim ne mogu povezati s UV filterima. Drugi sastojak služi kao "odlagalište" za UV filtere i sprječava nakupljanje iona na površini tekstilnih vlakana. Zato se ona mogu lakše isprati.

Utječe li nova formula na djelovanje proizvoda za zaštitu od sunca?

Ne. Kompleks protiv pojave mrlja* se aktivira samo tijekom pranja odjeće i ne utječe na NIVEA UV zaštitu. Također, proizvod ostaje vodootporan.

Koji su bili rezultati terenskog ispitivanja?

Testirali smo novu NIVEA Sun Protect & Moisture tehnologiju na ukupno 300 potrošača. Rezultati govore sami za sebe: 9 od 10 potrošača izjavilo je da mrlje nakon pranja nisu bile vidljive. Potvrdili su da je proizvod ispunio njihova očekivanja na području zaštite kože od sunca te učinkovitosti kompleksa protiv mrlja nakon pranja*". **

*smanjuje intenzitet pojave mrlja od UV filtera nakon pranja odjeće
**PIU Brand Test, March 2016, Gran Canaria, Spain. Testirani proizvodi: NIVEA SUN Protect & Moisture losion SPF 30, NIVEA SUN Protect & Moisture sprej SPF 30. Testirano pojedinačno na 150 osoba.
DODATNI SAVJETI

OTKRIJTE JOŠ SAVJETA O SUNČANJU

Za učinkovitu zaštitu od sunca trebate kvalitetne proizvode, no i dobro poznavanje svoje kože. Ako niste sigurni koji SPF faktor trebate, pročitajte naš članak!