NIVEA Q10 Power sastojci - tajna anti-age revolucije

Beiersdorfovi znanstvenici među prvima su otkrili učinak koenzima Q10. Pomoću sastojaka koje nam je poklonila priroda, razvili smo učinkovitu anti-age liniju proizvoda koja smanjuje bore i vraća koži njenu unutarnju snagu.

q10-molekula

KOENZIM Q10: Koži srodan anti-age sastojak

Koenzim Q10 je prirodan sastojak koji se nalazi u svim našim stanicama. Igra ključnu ulogu u proizvodnji energije i osigurava da koža ispunjava svoje osnovne funkcije, među njima i obnavljanje. Kao što znate, naša koža je izložena različitim štetnim utjecajima iz okoliša, kao što su onečišćenja zraka i UV zračenje. Čak i unutarnji procesi u tijelu mogu uzrokovati oslobađanje slobodnih radikala, što rezultira oštećenjima i starenjem kože. Koenzim Q10 je antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala i koži vraća zdrav izgled.

S godinama se razina koenzima Q10 u našoj koži vidljivo smanjuje. Budući da je ovaj antioksidans tako bitan za obnovu kože, manjak koenzima Q10 rezultira oštećenjima kože, borama i sve izraženijim linijama. Kako to spriječiti? Tako da koži vratite njenu unutarnju snagu. Naša NIVEA Q10 POWER formula klinički dokazano obnavlja razinu koenzima Q10 u koži, jača njen zaštitni sloj i smanjuje vidljivost bora.


molekula-kreatin

KREATIN: Skladište energije za kožu

Kreatin je organska kiselina koja sadrži dušik i sastoji se od 3 amino kiseline: L-arginina, glicina i L-metionina. Proizvodi se u jetri, bubrezima i gušterači, a glavna mu je funkcija opskrba stanica energijom.

Kao sastojak koji se prirodno nalazi u koži, kreatin ima funkciju skladišta energije s kojom opskrbljuje stanice, a pomaže i pri njihovoj obnovi. Prozvodnja kolagena u koži je kompleksna - njegova se razina drastično smanjuje bez dovoljno stanične energije potrebne za njegovu sintezu. Rezultat je smanjena elastičnost kože i pojava bora. NIVEA istraživanja su pokazala da opskrbljivanje kožnih stanica kreatinom utječe na povećanu proizvodnju kolagena. Upravo zato naša nova NIVEA Q10 POWER formula ima čak 10x više kreatina u usporedbi s prethodnim formulama te klinički dokazano pomaže smanjiti vidljive znakove starenja! 


UVA/UVB FILTRI: Zaštita od starenja uzrokovanog suncem

UV zračenje nije vidljivo ljudskom oku, no svejedno je itekako opasno: može prodrijeti u našu kožu i uzrokovati dubinska oštećenja.

Koža lica je izrazito osjetljiva - izloženost suncu bez odgovarajuće zaštite može je isušiti. Vjerojatno znate da UVB zrake prodiru kroz vanjske slojeve kože i uzrokuju opekline od sunca. Još opasnije su UVA zrake (čine 95 % UV zračenja dospjelog do površine Zemlje) koje prodiru dublje u kožu gdje potiču oslobađanje slobodnih radikala i tako ubrzavaju starenje kože. Čak 80 % vidljivih znakova starenja na koži lica možemo pripisati izlaganju UV zračenju bez zaštite!

UVA i UVB filtri u dnevnim kremama štite kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem. Nanošenjem kreme stvara se tanak zaštitni sloj na površini kože koji upija štetno UV zračenje i sprječava da prodre u vašu kožu.


ekstrakt-sladica-starenje

EKSTRAKT SLADIĆA: Savršen za osjetljivu kožu

Ovaj dragocjeni sastojak je ekstrakt korijena sladića (Glycyrrhiza inflata). Učinkovit je zbog glicirizina, moćnog antioksidansa s antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem koji ujedno štiti kožu od UV zračenja. Upravo zato je savršen za njegu osjetljive kože sklone iritacijama i crvenilu. Kao sastojak nove NIVEA Q10 POWER formule koja ne sadrži alkohol, parabene i parfeme, ekstrakt sladića smanjuje 3 znaka osjetljive kože: crvenilo, suhoću i neugodan osjećaj zatezanja.


mjesovita-koza-nivea

EKSTRAKT ALGI: Najbolji saveznik mješovite kože

Oceanske alge su dobro poznati sastojak u njezi kože. Različite kulture diljem svijeta već stoljećima upotrebljavaju morske alge za njegu kose, kože i tijela zahvaljujući dokazano pozitivnom učinku.

Jeste li znali da u moru raste preko 20.000 vrsta algi? Poseban ekstrakt koji smo upotrijebili u novoj formuli dolazi od tzv. Fucus alge (Fucus vesiculosus), jedne od najčešćih vrsta oceanskih algi. Nalazimo je na obalama sjevernog Atlantika, a njen ekstrakt je cijenjen jer sadrži polisaharide, polifenole, vitamine, mineralne soli i lipide. NIVEA Q10 POWER dnevna krema s ekstraktom algi  posebno je formulirana za potrebe mješovite kože. Učinkovita je u borbi protiv bora, a istovremeno smanjuje vidljivost pora i čisti kožu. Njena lagana i nemasna tekstura štiti kožu od isušivanja i pruža joj zdravi sjaj.


nivea-hijaluronska-kiselina

HIJALURONSKA KISELINA: Pomaže održati mladenačku hidrataciju

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak koji se nalazi u našim tijelima, gdje na sebe veže molekule vode. Svaka molekula hijaluronske kiseline može na sebe vezati vodu koja je 1,000 puta teža u odnosu na nju samu. Nalazi se u zglobovima i u gornjim slojevima mlađe kože gdje ima iznimno važnu funkciju u proizvodnji kolagena i elastina. Nažalost, razina hijaluronske kiseline u koži se s godinama drastično smanjuje. Ne brinite, imamo dobru vijest - hijaluronsku kiselinu smo dodali u formulu prozirnog hidratizirajućeg gela koji okružuje NIVEA Q10 POWER perlice. Pritom upotrebljavamo izrazito kvalitetnu hijaluronsku kiselinu koja se odlično upija u kožu. Čim istisnete serum u perlicama iz ambalaže, njegova se svilenkasta formula s lakoćom nanosi na kožu, trenutno je hidratizira i čini glatkom na dodir.

20 godina koenzima Q10 u kozmetici

Najbolji anti-age sastojak

Koenzim Q10 je biomolekula koja se prirodno nalazi u stanicama ljudskoga tijela, a zadužen je za zaštitu stanica i proizvodnju energije. Istraživački tim Beiersdorfa bio je među prvima koji su istražili djelovanje koenzima Q10 na kožu, a od 1998. godine upotrebljavaju ga u proizvodnji kozmetičkih pripravaka za njegu kože.