losioni za samotamnjenje

LOSIONI ZA SAMOTAMNJENJE: KOJI JE PRAVI ZA VAS?

Otkrijte kako djeluju losioni za samotamnjenje i pročitajte vodič za nanošenje.

NEKA LJETO TRAJE UZ OVE ODLIČNE LOSIONE ZA SAMOTAMNJENJE ☀️

Otkrijte čak 2 njegujuća losiona za samotamnjenje - koji birate?
NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

Uživajte u prirodno preplanulom izgledu kože i čvršćoj koži unutar 10 dana, učvršćujuća formula NIVEA Q10 Firming + bronze losiona za samotamnjenje poboljšava elastičnost kože unutar samo 10 dana! Uživajte u osjećaju baršunasto meke kože.
NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

NIVEA SUN TOUCH

Za prirodno tamnjenje svijetle i srednje svijetle puti, isprobajte NIVEA Sun Touch losion za samotamnjenje s ekstraktom ginka i uljem sjemenki grožđa. Nije samo odličan izbor za postupno tamnjenje, ujedno pruža 24 sata dubinske hidratacije!

KAKO DJELUJU LOSIONI ZA SAMOTAMNJENJE?

Kako do prekrasne preplanulosti bez izlaganja štetnom UV zračenju? Odgovor se skriva u losionima za samotamnjenje čija posebna formula omogućuje postupno tamnjenje kože i prirodnu brončanu put koja izgleda kao da ju je nježno poljubilo sunce. Saznajte kako točno djeluju losioni.

Evo kako djeluje losion za samotamnjenje

Losioni za samotamnjenje uglavnom sadrže dihidroksiaceton (DHA). Nakon nanošenja, ove molekule šećera kombiniraju se s proteinima iz gornjeg sloja kože, a rezultat je brončana put koja prirodno tamni. Osim sastojaka koji potiču preplanulost kože, NIVEA losioni za samotamnjenje sadrže i njegujuće sastojke, zato dodatno nanošenje losiona za tijelo nije potrebno. To ih čini idealnim izborom za suhu kožu, a preporučuju se i za sve ostale tipove kože.

KOLIKO DUGO TRAJE UČINAK?

Budući da se gornji sloj kože svakodnevno ljušti, preplanulost nestaje nakon otprilike 3 do 5 dana. Stoga losion za samotamnjenje redovito nanosite kako biste održali prirodno preplanuli izgled kože.

kako djeluje losion za samotamnjenje

NAJČEŠĆA PITANJA O LOSIONIMA ZA SAMOTAMNJENJE

Jesu li losioni za samotamnjenje štetni?

Upotreba losiona za samotamnjenje ne nosi gotovo nikakve rizike, jer molekula šećera dihidroksiaceton nije štetna za tijelo kao aktivni sastojak.

Ipak, ispravno skladištenje je iznimno važno:

  1. Izložen jakoj vrućini, dihidroksiaceton se može razgraditi i tako nadražiti kožu. Taj proces prepoznajemo po kiselom, oštrom mirisu. Ako vaš losion za samotamnjenje neugodno miriše, nemojte ga koristiti.
  2. Nikada ne izlažite losione za samotamnjenje toplini ili sunčevoj svjetlosti. Idealna mjesta za odlaganje su hladna ili tamna mjesta u stanu, npr. u hladnjaku.
  3. Losione za samotamnjenje ne koristite nakon isteka roka upotrebe. Dulja vremena skladištenja mogu pospješiti stvaranje formaldehida.
 

POZOR: LOSIONI ZA SAMOTAMNJENJE NE ŠTITE OD SUNCA

Losioni za samotamnjenje pripremaju kožu na ljeto, no ne nude SPF zaštitu. Zato je prije izlaska na sunce neophodna pouzdana UV zaštita u obliku kreme, losiona ili spreja za sunčanje s odgovarajućom SPF zaštitom. 
 

Kako nanijeti losion za samotamnjenje? Najbolji savjeti za nanošenje bez mrlja

Losioni za samotamnjenje su popularni jer dočaraju ljetni ten u trenu. Želite ih isprobati, ali niste sigurni kako ih pravilno nanijeti i bojite se mrlja? Nastavite čitati: slijedi vodič za pravilno nanošenje losiona za samotamnjenje!
  1. Pripremite kožu: piling bi uvijek trebao biti prvi korak u nanošenju losiona za samotamnjenje jer osigurava ravnomjernu preplanulost. Zamislite svoju kožu kao prazno platno na kojem želite slikati - neka bude što čišće prije bojanja. Zato je važno i tuširanje prije nanošenja losiona - osim dubinske hidratacija, osigurava i savršeno upijanje bez neželjenih tragova!
  2. Losion umasirajte u kožu rukama: NIVEA losioni za samotamnjenje djeluju poput vaših omiljenih proizvoda za njegu tijela, što znači da ih na kožu nanosite rukama. Ne koristite posebne rukavice jer će upiti previše proizvoda i rezultirati neravnomjernim upijanjem u kožu. Naravno, ruke prije nanošenja losiona uvijek temeljito očistite.
  3. Ne zaboravite na leđa i ruke: Ako vam nitko ne može pomoći s nanošenjem losiona na leđa, jednostavno upotrijebite malo više proizvoda. Taj super trik će osigurati ujednačenu preplanulost. Ruke su zadnje na redu - proizvod pažljivo umasirajte u dlanove i zatim ih nakon par minuta operite kako ne bi upili previše proizvoda odjednom!
Najbolji savjeti za nanošenje bez mrlja

VAŽNO! Nakon nanošenja losiona za samotamnjenje, obavezno pričekajte 15 minuta da se proizvod u potpunosti upije u kožu i tek onda nastavite s oblačenjem. Koliko je prirodna preplanulost lijepa, toliko mrlje na vašoj omiljenoj ljetnoj haljinici nisu - zato budite strpljivi kako biste bezbrižno uživali u predivnoj brončanoj puti!