NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

sweet-almond-oil-for-smooth-skin

Bademovo ulje: prirodni luksuz za kožu

Bademovo ulje jedno je od najpoznatijih njegujućih ulja. Saznajte u kojim se NIVEA proizvodima skriva!

BADEMOVO ULJE: SVESTRANI ELIKSIR LJEPOTE

Njegujuća i ljekovita svojstva bademovog ulja su u mediteranskim zemljama poznata još od antičkih vremena. Saznajte zašto je bademovo ulje tako cijenjeno!

ulje-badema-kozmetika

Što je zapravo bademovo ulje?

Odgovor se skriva u imenu - slatko bademovo ulje dobiva se iz sirovih badema. Drvo badema uzgaja se već tisućama godina i izvorno raste na Bliskom istoku, no rasprostranjeno je i u toplim klimama mediteranskih zemalja i Kalifornije. Dobivanje bademovog ulja hladnim prešanjem poznato je još iz antičkih vremena! Bademovo ulje je blijedo žute boje i vrlo nježnog, slatkog mirisa. Često ga se koristi za masaže, a visoka energetska vrijednost i niski sadržaj šećera čine ga važnom namirnicom u mediteranskoj kuhinji koja slovi za jednu od najzdravijih na svijetu.

U kozmetici se čudesno bademovo ulje primjenjuje u raznolike svrhe: za njegu suhe i osjetljive kože, obnovu i zaštitu oštećene kose, njegu kose i noktiju, u aromaterapiji, itd.

 

 

Koje hranjive sastojke sadrži bademovo ulje?

  • vitamin A - ključ zdrave kože: potiče obnovu stanica te štiti od iritacija
  • vitamin E - zaglađuje kožu i ublažava vidljivost bora
  • kalij - kožu održava hidratiziranom
  • cink - bez njega kosa i koža postaju vrlo suhe
  • 3 vrste esencijalnih masnih kiselina: Omega-3, Omega-6 i Omega-9
  • proteini

bademovo-ulje-nivea

5 načina upotrebe bademovog ulja

BOGATA NJEGA ZA SUHU KOŽU

Može li NIVEA mlijeko za tijelo ikako biti bolje? Da! Poboljšana formula sa serumom za intenzivnu hidrataciju i čak dvostrukom količinom bademovog ulja kožu čine svilenkasto glatkom i štite je od isušivanja.

mlijeko-tijelo-NIVEA

Niske temperature, vjetar, suh zrak, pa čak i svakodnevno tuširanje ili kupanje kožu mogu učiniti vrlo suhom. Spriječite njeno isušivanje redovitom upotrebom hranjivog NIVEA mlijeka za tijelo. Bademovo ulje u njegujućoj formuli pobrinut će se za čak 48 sati dubinske hidratacije. Osjećajte se dobro u svojoj koži svaki dan!

NJEGUJUĆA ULJA U NIVEA PROIZVODIMA

Sada kad ste otkrili njegujuću moć bademova ulja i njegov čudesan učinak na kožu, otkrijte koja se još dragocjena ulja nalaze u NIVEA proizvodima.

Arganovo ulje

nivea-arganovo-ulje

Jeste li već među brojnim ljubiteljicama ovog čudesnog ulja? Saznajte kako nastaje arganovo ulje, zašto ima tako nevjerojatan učinak na kožu i kosu te u kojim se NIVEA proizvodima skriva!

Ulje jojobe

jojobino-ulje-nivea

Blagotvoran utjecaj ovog čudesnog ulja na kožu je neosporiv: ulje jojobe jedno je od najkvalitetnijih koje se koriste u kozmetici! Znate li u kojim se sve NIVEA proizvodima nalazi?