stage

Hijaluronska kiselina

Spriječite bore i vratite licu mladenački izgled

U ovome članku doznajte gdje se i na koji način upotrebljava hijaluronska kiselina te koja je njena uloga u sprečavanju bora.

Činjenice o hijaluronskoj kiselini

Hijaluronska kiselina, poznata i pod nazivom hijaluronan, tvar je koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima.

Opće značajke hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina, poznata i pod nazivom hijaluronan, tvar je koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima. Radi se o molekuli saharidnog polimera čije je najvažnije svojstvo sposobnost vezanja vode. Zbog te se sposobnosti hijaluronska kiselina smatra čudotvornim oružjem u borbi protiv starenja kože. U ovome članku doznajte gdje se i na koji način upotrebljava hijaluronska kiselina te koja je njena uloga u sprečavanju bora.Polisaharid širokoga spektra djelovanja, hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u ljudskome tijelu i ima višestruku korist. Među njenim su ključnim značajkama:


IMAGE-1

Sposobnost vezanja vode: Hijaluronska kiselina na sebe veže velike količine vode, čak do 6 litara po gramu. Stoga učvršćuje vezivno tkivo i doprinosi čvršćem izgledu kože.

Velika viskoznost: Kao glavni sastojak sinovijalne tekućine, hijaluronska kiselina osigurava dobru pokretljivost zglobova, čak i kod brzih i energičnih pokreta. Zbog svoje velike viskoznosti hijaluronan savršeno „podmazuje“ zglobove.


Poticanje staničnoga kretanja: Stanično kretanje važno je za funkcioniranje ljudskog organizma. Povećavajući razmak između stanica hijaluronska kiselina osigurava njihovu veću pokretljivost. To je vrlo važno u procesu obnavljanja tkiva jer hijaluronan također osigurava značajnu opskrbu hranjivima tvarima i kisikom.

Otpornost na pritisak: Tkivo koje sadrži hijaluronsku kiselinu čvršće je i manje podložno stlačivanju. Bolje podnosi pritisak. Tako, primjerice, intervertebralni diskovi mogu podnijeti veći dio tjelesne mas


HIJALURONSKA KISELINA U KOZMETICI

Zbog širokog spektra djelovanja hijaluronana kozmetička je primjena višestruka.

S godinama i uslijed izlaganja stresu te štetnim čimbenicima iz okoliša smanjuje se proizvodnja hijaluronana u tijelu. Koža dobiva manje hranjivih tvari i tekućine, smanjuje se njena površinska napetost te nastaju bore. Otprilike od 60. godine nadalje smanjuje se količina hijaluronana u tijelu. No, hijaluronan se u vezivnom tkivu može nadoknaditi ili se u organizmu može potaknuti njegova sinteza i time učvrstiti kožu. Mnoge kreme, gelovi i kapsule protiv bora sadrže hijaluronan koji kožu hidratizira, učvršćuje i daje joj mladenački izgled.

Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu

Želite li usporiti proces starenja kože, iskoristite blagotvoran prirodni učinak hijaluronske kiseline koja je aktivni sastojak formula različitih proizvoda:

image-5

Kreme

Na raspolaganju su vam kreme za njegu lica obogaćene hijaluronskom kiselinom poput NIVEA CELLular Anti-Age linije za njegu lica. Ona sadrži hijaluronsku kiselinu kratkog molekularnog lanca koja, u usporedbi s molekulom dužega lanca, stabilizira razinu tekućine u koži. Time se hidratacija kože vraća u ravnotežu i postiže dugotrajan blagotvorni učinak. Hijaluronska kiselina dugog molekularnog lanca djeluje na površinskom sloju kože. Tamo veže tekućinu i učvršćuje kožu. Koža postaje znatno čvršća i glatka.

Serumi

Serum koži osigurava hijaluronsku kiselinu u koncentriranom obliku. Suha koža tako dobiva dodatnu hidrataciju pa nestaju crvenilo, površinska napetost i ljuskice s površine kože. Zahvaljujući posebno prilagođenoj formuli, serum se brzo upija u kožu. NIVEA CELLular Anti-Age serum svojom blagom formulom trenutno zaglađuje kožu. Rezultat je meka koža svilenkastog izgleda. Bore i linije oko očiju, usana i usta nestaju, a koža postaje čvršća. NIVEA Q10 Plus Pearls Serum protiv bora proizvod je koji stvara najbolji temelj za daljnju njegu kože. Formula sadrži Q10, kreatin i hijaluronsku kiselinu. Vidljivo smanjuje bore, zaglađuje površinu kože i daje joj mek izgled.

image-6

Redovita upotreba hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina u našem se krvotoku neprestano stvara i razgrađuje.

Hijaluronska kiselina u našem se krvotoku neprestano stvara i razgrađuje. Dok je u mlađoj dobi ovaj proces uravnotežen, u starijoj se proizvodnja hijaluronske kiseline usporava i povećava se njeno propadanje. Zbog toga se javljaju vidljivi znakovi starenja kože. Oko usta, usana i lica pojavljuju se prve bore. Proizvodi čija formula sadrži specijalne aktivne sastojke među kojima je, između ostaloga, i hijaluronska kiselina, koži nadoknađuju izgubljenu tekućinu. Stoga djelotvornost pojedinih proizvoda ovisi o koncentraciji sastojaka koje njegova formula sadrži. S obzirom na to da tijelo razgrađuje hijaluronsku kiselinu, treba je redovito nadoknađivati upotrebom proizvoda koji je sadrže. Samo se tako može osigurati njena dugoročna djelotvornost. NIVEA u svojem asortimanu zbog njezinog blagotvornog djelovanja ima mnoštvo proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu.

NIVEA preporučuje