Hijaluronska kiselina


SPRIJEČITE BORE I VRATITE LICU MLADENAČKI IZGLED

U ovome članku doznajte gdje se i na koji način upotrebljava hijaluronska kiselina te koja je njena uloga u sprečavanju bora.

Činjenice o hijaluronskoj kiselini

Hijaluronska kiselina, poznata i pod nazivom hijaluronan, tvar je koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima.

Opće značajke hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina, poznata i pod nazivom hijaluronan, tvar je koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima. Radi se o molekuli saharidnog polimera čije je najvažnije svojstvo sposobnost vezanja vode. Zbog te se sposobnosti hijaluronska kiselina smatra čudotvornim oružjem u borbi protiv starenja kože. U ovome članku doznajte gdje se i na koji način upotrebljava hijaluronska kiselina te koja je njena uloga u sprečavanju bora. Polisaharid širokoga spektra djelovanja, hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u ljudskome tijelu i ima višestruku korist. Među njenim su ključnim značajkama:

Sposobnost vezanja vode: Hijaluronska kiselina na sebe veže velike količine vode, čak do 6 litara po gramu. Stoga učvršćuje vezivno tkivo i doprinosi čvršćem izgledu kože.

Velika viskoznost: Kao glavni sastojak sinovijalne tekućine, hijaluronska kiselina osigurava dobru pokretljivost zglobova, čak i kod brzih i energičnih pokreta. Zbog svoje velike viskoznosti hijaluronan savršeno „podmazuje“ zglobove.

Poticanje staničnoga kretanja: Stanično kretanje važno je za funkcioniranje ljudskog organizma. Povećavajući razmak između stanica hijaluronska kiselina osigurava njihovu veću pokretljivost. To je vrlo važno u procesu obnavljanja tkiva jer hijaluronan također osigurava značajnu opskrbu hranjivima tvarima i kisikom.

Otpornost na pritisak: Tkivo koje sadrži hijaluronsku kiselinu čvršće je i manje podložno stlačivanju. Bolje podnosi pritisak. Tako, primjerice, intervertebralni diskovi mogu podnijeti veći dio tjelesne mase.


HIJALURONSKA KISELINA U KOZMETICI

Zbog širokog spektra djelovanja hijaluronana kozmetička je primjena višestruka.

S godinama i uslijed izlaganja stresu te štetnim čimbenicima iz okoliša smanjuje se proizvodnja hijaluronana u tijelu. Koža dobiva manje hranjivih tvari i tekućine, smanjuje se njena površinska napetost te nastaju bore. Otprilike od 60. godine nadalje smanjuje se količina hijaluronana u tijelu. No, hijaluronan se u vezivnom tkivu može nadoknaditi ili se u organizmu može potaknuti njegova sinteza i time učvrstiti kožu. Mnoge kreme, gelovi i kapsule protiv bora sadrže hijaluronan koji kožu hidratizira, učvršćuje i daje joj mladenački izgled.


Redovita upotreba hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina u našem se krvotoku neprestano stvara i razgrađuje.

Hijaluronska kiselina u našem se krvotoku neprestano stvara i razgrađuje. Dok je u mlađoj dobi ovaj proces uravnotežen, u starijoj se proizvodnja hijaluronske kiseline usporava i povećava se njeno propadanje. Zbog toga se javljaju vidljivi znakovi starenja kože. Oko usta, usana i lica pojavljuju se prve bore. Proizvodi čija formula sadrži specijalne aktivne sastojke među kojima je, između ostaloga, i hijaluronska kiselina, koži nadoknađuju izgubljenu tekućinu. Stoga djelotvornost pojedinih proizvoda ovisi o koncentraciji sastojaka koje njegova formula sadrži. S obzirom na to da tijelo razgrađuje hijaluronsku kiselinu, treba je redovito nadoknađivati upotrebom proizvoda koji je sadrže. Samo se tako može osigurati njena dugoročna djelotvornost. NIVEA u svojem asortimanu zbog njezinog blagotvornog djelovanja ima mnoštvo proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu.


Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu

Želite li usporiti proces starenja kože, iskoristite blagotvoran prirodni učinak hijaluronske kiseline koja je aktivni sastojak formula različitih proizvoda:

Kreme

Na raspolaganju su vam kreme za njegu lica obogaćene hijaluronskom kiselinom poput NIVEA CELLular Anti-Age linije za njegu lica. Ona sadrži hijaluronsku kiselinu kratkog molekularnog lanca koja, u usporedbi s molekulom dužega lanca, stabilizira razinu tekućine u koži. Time se hidratacija kože vraća u ravnotežu i postiže dugotrajan blagotvorni učinak. Hijaluronska kiselina dugog molekularnog lanca djeluje na površinskom sloju kože. Tamo veže tekućinu i učvršćuje kožu. Koža postaje znatno čvršća i glatka.

Serumi

Serum koži osigurava hijaluronsku kiselinu u koncentriranom obliku. Suha koža tako dobiva dodatnu hidrataciju pa nestaju crvenilo, površinska napetost i ljuskice. Za besprijekoran rezultat odaberite NIVEA Hyaluron Cellular Filler 14-dnevni tretman u ampulama koji sadrži najvišu koncentraciju hijalurona od svih NIVEA proizvoda za njegu lica! U kombinaciji s dnevnom i noćnom kremom, potiče prirodno stvaranje hijaluronske kiseline u stanicama kože, licu vraća mladenački sjaj i vidljivo poboljšava tonus zrele kože. Isprobajte i NIVEA CELLular Anti-Age serum koji svojom blagom formulom trenutno zaglađuje kožu. Bore i linije oko očiju, usana i usta nestaju, a koža postaje čvršća.