društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Brinemo za obitelji

Obitelji diljem svijeta već preko 100 godina vjeruju NIVEA proizvodima.

NIVEA brine za obitelj

Obitelji diljem svijeta već preko 100 godina vjeruju našim proizvodima. Tako je NIVEA postala pravi obiteljski član u mnogim domovima. Briga za obitelj je za nas nešto potpuno prirodno.

NIVEA svojom pomoći obiteljima stvara okolinu s razvijenim osjećajem za odgovornost i pripadnost. Budući da su obitelji odraz društva, poticanje tih vrijednosti jače pojedince, lokalne zajednice i društvo u najširem smislu riječi.

NIVEA potiče održive projekte na specifičnim područjima koji odražavaju društveno važne probleme diljem svijeta. Taj tip potpore ostvarujemo uz pomoć sudjelovanje s lokalnim partnerima i aktivne osobne predanosti naših zaposlenika.

Predanost obiteljima je dio Beiersdorfovog društvenog cilja za 2020. godinu: doseći milijun obitelji i poboljšati njihove živote. Za više informacija posjetite stranicu Our Commitment Report.

Neka odrastanje bude dječja igra

Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

2014. godine, NIVEA je donirala 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa opremanja lokalnih prostora Društva naša djeca u kojima djeca i volonteri provode svoje slobodno vrijeme. Deset prijavljenih DND-a dobilo je vrijednu donaciju zahvaljujući kojoj su uredili i opremili svoje prostore.

2015. - NIVEA je donirala 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak stavljen je na popularne igre djece Europe.

2016. za temu projekta odabrana je – igračka – ključni dodatak djeci u igri. Igračke su iznimno važne za psiho-fizički razvoj djeteta, stjecanje socijalnih vještina, sklapanje prijateljstava i stvaranje različitih međusobnih odnosa.

2017. godine projekt je obilježila tema pripovijedanje, a kako bi što većem broju djece omogućili sudjelovanje osmislili smo Bajkaonice – carstva pripovijedanja. Educirali smo 26 volontera iz 15 Društava naša djeca koji su kroz Bajkaonice prenosili znanja i zajedno s djecom stvarali nove priče, a zatim ste vi glasovanjem izabrali pobjedničku priču „Leopard i dječak“. Kako bi priču „Leopard i dječak“ približili što većem broju djece i roditelja NIVEA je prema predlošku izradila prekrasnu slikovnicu.

bajkaonica-2018

2018. godine obilježavamo petu godišnjicu održavanja projekta i nastavljamo s temom PRIPOVIJEDANJE, a okruglu obljetnicu obilježit ćemo s još više priča, još više aktivnosti i još više prijateljstava!

Uključili smo čak 34 volontera iz 21 Društava naša djeca koji će kroz Bajkaonice prenositi vještine pripovijedanja i zajedno s djecom stvarati neke nove priče. Kako bi u tome bili što vještiji opremili smo pripovjedače i stvorili male oaze pripovijedanja - Bajkaonice za pet!

Priključite nam se u svijetu mašte glasanjem za priče nastale na temu bajke „Ružno pače“ koje su osmislila djeca zajedno s volonterima iz Društava naša djeca u Bajkaonicama diljem Hrvatske.

Izaberite priču koja vam se najviše svidjela kako bi ušla u uži izbor od pet priča s najviše glasova od kojih će naš stručni žiri odabrati pobjedničku!