Skin

KOJI JE VAŠ TIP KOŽE?

Odredite svoj tip kože

Normalna koža: ako je vaša koža bez vidljivih pora, ima rumenkast ten i nije sklona nepravilnostima, to znači da imate normalnu kožu. Za održavanje besprijekornog izgleda, pružite joj kvalitetnu njegu i zaštitu pomoću NIVEA proizvoda koji održavaju idealnu razinu vlažnosti. Redovito nanošenje dnevne i noćne kreme za lice obavezan je dio vaše njegujuće rutine.

Suha ili osjetljiva koža?

Vaša koža djeluje oštećeno i pokazuje znakove ljuskanja? To je zato što suhoj koži nedostaju vlažnost i lipidi, odnosno masnoća. Rezultat je smanjena elastičnost, osjećaj zatezanja i sklonost svrbežu. Ako je izložena vanjskim utjecajima poput vjetra, UV zračenja ili suhog zraka iz klimatskih naprava, suha koža odmah reagira iritacijom. Posebne NIVEA kreme za suhu kožu joj vraćaju vlažnost i ojačavaju zaštitnu barijeru. Dnevne kreme za lice sa SPF štite suhu kožu od UV zračenja. Osjetljiva koža se javlja u kombinaciji sa suhom ili mješovitom kožom. Osjetljiva koža u pravilu skoro uvijek reagira burno na vanjske i unutrašnje faktore kao što su stres, nezdrava prehrana, suhi zrak iz klimatskih naprava ili UV zračenje. Kada je osjetljiva koža izbačena iz ravnoteže, javlja se osjećaj zatezanja, svrbeža, suhoće i crvenilo. Stoga osjetljiva koža zahtijeva posebne proizvode koji je umiruju i ojačavaju.

Mješovita koža ili koža s nepravilnostima?

Mješovita koža je ime dobila jer je kombinacija dvaju tipova kože: suhe i masne kože. Ona se pretjerano sjaji i sklona je nečistoćama, pogotovo u T-zoni, dok je područje obraza normalno do suho. Uvijek odaberite njegu posebno razvijenu za mješovitu kožu koja ujedno održava idealnu razinu hidratacije u koži. Koža s nepravilnostima: ovaj tip kože luči previše sebuma. Rezultat su miteseri i prištići. Genetska predispozicija, stres te hormonalne promjene uglavnom su zaduženi za nastanak ovog tipa kože. Uz posebne NIVEA proizvode za čišćenje i njegu kože s nepravilnostima obnovit ćete prirodnu ravnotežu svoje kože i riješiti se nečistoće. Ujutro i navečer je obavezno temeljito čišćenje lica: ulja za čišćenje lica ili rižin piling za lice odličan su izbor!

Zrela koža? Očuvajte njen mladenački izgled

S godinama se u koži počinju odvijati različiti procesi koji mijenjaju njen izgled i strukturu. Među njima su smanjena aktivnost stanica i proizvodnja kolagena, sporija obnova te oštećenja nastala uslijed izlaganja UV zrakama. Često dođe i do promjene tipa kože: zrela koža naginje suhoći. S pravilnim izborom NIVEA anti-age proizvoda možete znatno ublažiti bore, fine linije i pigmentacijske mrlje. Nikako ne zaboravite na oči - krema za područje oko očiju izbrisat će znakove starenja i vratiti vam mladenački izgled."