PROVJERENI NAČINI DA SE OSJEĆATE BOLJE U SVOJOJ KOŽI

Jedina osoba koja drži do ulaganja u vas jeste vi sami. Savjeti koje predlažemo upravo su ono što vam treba kako biste osmislili rutinu posvećenu samo sebi, bez grižnje savjesti.

Recite dosta stresu

PRITISNITE PAUZU NA STRES I SVE OBAVEZE

Što više brinete o sebi, to se bolje osjećate, imate više energije, sretniji ste i zadovoljniji sami sobom. Odvojite pokoji trenutak u danu za sebe i stvorite jedan sasvim novi osjećaj brige za svoje zdravlje, koji će vas posljedično dovesti do otkrivanja posebne nježnosti i ljubavi spram sebe.

OSLUŠKUJTE SVOJE TIJELO

Osjećati se dobro u svome tijelu temeljan je preduvjet za zadovoljan, ispunjen i skladan život. Međutim, često se radi o aspektu koji nije lako postići. Često nismo u stanju slušati i cijeniti svoje tijelo, a to nas dovodi do toga da postajemo nezadovoljni, nesretni. Osluškivati se i gledati se s ljubavlju bitan je korak ako želite započeti zdrav i stvaran odnos sa svojim tijelom, a time i mentalno i psihološki imati koristi od toga. Slušajte svoje tijelo i brinite se o njemu jer ono je najbolji stroj koji ćete ikada imati za postizanje svega onoga što si u životu želite.

O ČEMU ZAPRAVO GOVORIMO KADA GOVORIMO O BRIZI O SEBI?

U svojoj najčišćoj definiciji briga o sebi odnosi se na svakodnevne male rituale koji hrane tijelo i dušu te blagotvorno djeluju na naše fizičko i mentalno zdravlje. Upravo ti mali rituali natjerat će nas da se potpuno posvetimo sebi i da mislima budemo prisutni u određenom trenutku. Tako treniramo i iskazujemo duboko poštovanje prema svojem tijelu i mentalnom zdravlju.

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA NOV POČETAK

Ako ste pomalo izgubljeni i ne znate kako započeti s prakticiranjem svojih rituala, razmislite o priručnom »receptu« koji se sastoji od tri jednostavna koraka:

• uključite ritual koji njeguje tijelo

• drugi koji njeguje um

• te treći koji njeguje vaš duh
Harmonija uma i tijela

PROVJERENI NAČINI DA VRATITE SVOJE TIJELO U HARMONIJU I RAVNOTEŽU

Često racionaliziramo zanemarivanje sebe, servirajući izlike kako nemamo dovoljno vremena ili kako smo potrebniji drugima. Pokušajte identificirati „vremenske zamke“ koje vam kradu vrijeme, priotizirajte vrijeme za sebe i uvedite rituale kojima ćete uvesti brigu o sebi u svoju rutinu.

ZAPOČNITE DAN POLAKO, MIRNO I S UŽITKOM

Izuzetno je važno posvetiti se zdravoj rutini spavanja, a ujutro tijelu i umu pružite dovoljno vremena za buđenje. Skuhajte kavu ili čaj, pripremite lagani doručak, uživajte u mirisima i okusima, zaboravite na telefon i radne obveze na nekoliko minuta i jednostavno se prepustite trenutku. Ako dan započnete bez žurbe i stresa, oko sebe ćete stvoriti auru smirenosti koja će vas pratiti kroz čitav dan, a sve obaveze pred vama, čak i one kaotične, rješavat ćete s lakoćom.
fitness-in-the-city

NJEGUJTE SVOJE TIJELO POKRETOM

Pokret je lijek, a jedan od najboljih načina na koji možemo transformirati intenzivne emocije poput stresa, straha ili tjeskobe je upravo tjelesnom aktivnošću. Osluškujte svoje tijelo i odaberite upravo onaj oblik tjelesne aktivnosti koji vam savršeno odgovara. Možda je to trčanje, smirujuća yoga, šetnja prirodom, plesanje po stanu uz vašu omiljenu glazbu ili visokointenzivni trening od kojeg ćete se pošteno oznojiti.
Kada protresemo svaki dio tijela, oslobađamo se fizičkog stresa i napetosti te otpuštamo emocije koje nas opterećuju i koje nam više ne koriste.

PRAKTICIRAJTE MEDITACIJU

Dajte poklon svom tijelu: meditirajte barem 10 minuta svako jutro ili u bilo koje doba dana. Pustite da vam misli teku i koncentrirajte se na disanje. Usvojite to kao svakodnevnu naviku i u kratko vrijeme uvidjet ćete mnoge prednosti koje će vam omogućiti da živite svoj svakodnevni život s većom vedrinom i svjesnošću.
morning-yoga

REGULIRAJTE STRES I NJEGUJTE SVOJ UM PRAVILNIM DISANJEM

Smireno disanje umiruje misli, a pravilna tehnika dubokog disanja instantno će vam vratiti osjećaj smirenosti i blagostanja. Započnite tako da se smjestite u udoban položaj.

 1. Stavite jednu ruku na srce, a drugu položite na trbuh. Udišite četiri sekunde.
 2. Zadržite zrak u plućima četiri sekunde, a zatim izdišite četiri sekunde dok ne ispraznite sav zrak u plućima.
 3. Držite pluća praznima četiri sekunde. Ponavljajte pet minuta.

NE ZABORAVITE KAKO JE HRANA LIJEK, NO I UŽITAK

Zdrava prehrana često je ključna za rješavanje zdravstvenih problema na koje s lakoćom možemo odgovoriti odgovarajućim unosom svježe i raznolike prehrane. Pronađite balans, jedite što vama odgovora, i svim srcem uživajte u pripremi hrane. A povremeni sitni grijesi? Nitko se ne može 100% držati stroge dijete zato zaboravite na osjećaj krivnje nakon što ste se prepustili kakvom finom komadu čokoladne torte, slasnom hamburgeru ili ste se opustili uz čašu kakvog dobrog vina. Tajna je uvijek u umjerenosti.
Kreirajte privatnu oazu mira

PRETVORITE SVOJ DOM U WELLNESS CENTAR S PET ZVJEZDICA

Dobra alternativa sadržajnom vikendu na otvorenom koji mam se sada čini tako daleko, svakako je opuštanje u ugodnoj kućnoj atmosferi. Kako bismo vratili izgubljenu energiju i posvetili se sitnim užitcima, odvojite vrijeme za toplu kupku koja će goditi mentalnom i tjelesnom opuštanju, a istovremeno će njegovati i našu kožu.

OPUSTITE SE U VLASTITOJ OAZI MIRA

 • Za početak, pripremite ugođaj i atmosferu
 • Pustite glazbu koja će vas svojom melodijom opustiti, prigušite svijetla, zapalite svijeće...
 • Pripremite mirisnu kupku u koju ćete dodati nekoliko kapi NIVEA Goodbye Stress 2-u-1 kupke s medom i osvježavajućim mirisom lavande
 • Počastite se čašom vina ili omiljenim čajem koji će zaokružiti wellness doživljaj
Nakon kupke svojem tijelu priuštite dodatnu njegu uz NIVEA Q10 mlijeko za učvršćivanje kože nakon kojeg će vaša koža biti mekana, hidratizirana i svilenkasta. Obucite svoju najmekšu i najudobniju pidžamu i tako opušteni udobno se smjestite pod dekicu te uživajte u svojoj omiljenoj seriji ili dobroj knjizi.
Opterećenost time kako baš svaku sekundu našeg života moramo biti spremni i emocionalno snažni, a svaki trenutak našeg dana mora biti ispunjen zadacima postala je prava pošast modernog doba, dok je ljenčarenje postalo nešto na što se gleda jako negativno. Zaboravite na pritiske okoline i jednom za promjenu jednostavno – ne činite ništa! Tako ćete dopustiti tijelu da se resetira, a smirenost tijela nedvojbeno će slijediti i vaš um.
Ne zanemarujte brigu o sebi

BRIGA O SEBI PUNO JE VIŠE OD BRIGE O VANJSKOM IZGLEDU

Vjerujemo kako je zahvalnost također jedan jako važan kotačić u stvaranju lijepog, smislenog i ispunjenog života. Često smo previše usmjereni na stvari koje tek moramo napraviti, stvari koje moramo kupiti, mjesta koja tek trebamo posjetiti. To je dobro, jer nas to gura naprijed, ali ponekad je jako dobro stati, zaustaviti se u ovom užurbanom životu i pogledati na ljude, stvari i okolinu koja nas okružuje te iskazati zahvalnost na svakom pruženom trenutku, čovjeku, prilici i sitnici.

DODATNI SAVJETI ZA POSTIZANJE OSOBNOG BLAGOSTANJA

 • Osigurajte si vrijeme za odmor i san – oni su osnova našega zdravlja.
 • Usporite! Bez obzira na to koliko posla imate, nemojte juriti i žuriti kroz dan bez svijesti o tome što i kako radite.
 • Shvatite sebe ozbiljno i odnosite se prema sebi kao i prema drugima – s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem.
 • Svaki dan odvojite nekoliko minuta za sebe, za trenutke opuštanja i intimnosti, za trenutke koji vam vraćaju energiju i donose radost.
urban-chic-thumbnail

UŽIVAJTE U ŽIVOTU PUNIM PLUĆIMA

 • Učinite si život lakšim i koristite svoju energiju racionalno. Pitajte se je li vam nešto doista važno ili nije. Čuvajte energiju za vama važne stvari.
 • Preispitajte svoje vrijednosti, razmišljanja, stavove i dopustite si promjenu. Razmišljajte pozitivno!
 • Ne budite strogi prema sebi. Budite realni u postavljanju svojih ciljeva i planiranju s obzirom na vrijeme i energiju koju imate.
 • Smijte se što je više moguće. Okružite se ljudima koji realno gledaju na život, ali su i puni optimizma, snova i humora.